ناتو دیوار پهپادی در مرزهای شرقی می‌سازد

اقتصاد ایران: ائتلاف نظامی ناتو به منظور تقویت استقلال دفاعی و بازدارندگی به ویژه با توجه به تغییر مواضع ایالات متحده آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ یک «دیوار پهپادی» در مرز شرقی احداث می‌کند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه فرانکفورتر آلگماینه، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده قرار است یک «دیوار پهپادی» در مرز شرقی ناتو ساخته شود. این شبکه به عنوان یک سیستم هشدار اولیه و شناسایی دائمی عمل خواهد کرد. این پهپادها از نروژ تا لهستان امتداد خواهند داشت. هدف از این پروژه تقویت استقلال اروپا در امور دفاعی، به ویژه با توجه به تغییر مواضع ایالات متحده آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.

آلمان رهبری این پروژه مهم و بلند پروازانه که حداقل شش عضو دیگر ناتو از آن حمایت می‌کنند را بر عهده دارد. این یکی از بزرگترین استقرار سیستم‌های نظارتی مستقل و دفاع پهپادی در تاریخ معاصر این ائتلاف است. مقامات این ائتلاف نظامی آن را هم به عنوان یک عامل بازدارنده استراتژیک، به ویژه علیه روسیه، و هم پاسخی به ماهیت به سرعت در حال تغییر جنگ مدرن می‌دانند.

«دیفنس استونی»، سازمان جامع شرکت‌های دفاعی در استونی در این باره اعلام کرد: با ادغام این فناوری پیشرفته، تلاش‌های دفاعی مشترک و نوآوری سریع، می‌توانیم یک راه‌حل مؤثر و چندلایه ایجاد کنیم که به تضمین مقاومت اروپا در برابر تهدیدات و متجاوزان خارجی کمک خواهد کرد. این بیانیه به طور خاص به روسیه و جنگ در اوکراین اشاره دارد.

در این بیانیه آمده است: شبکه پهپادی برنامه‌ریزی‌شده یک استعاره نیست. این یک «دیوار» واقعی از پهپادهای شناسایی تحت کنترل هوش مصنوعی است که با شبکه‌ای از حسگرها، نظارت ماهواره‌ای و پلتفرم‌های اقدام متقابل سیار که برای شناسایی و دفع تهدیدات بالقوه طراحی شده‌اند، تکمیل می‌شود.

طبق گزارش‌های تلگراف و دیگر رسانه‌های غربی، دولت آینده آلمان به رهبری فریدریش مرتس، صدر اعظم احتمالی قصد دارد برای تحقق این پروژه از شرکت‌های آلمانی مانند شرکت تولیدکننده پهپاد کوانتوم سیستمز، که در حال حاضر صدها پهپاد در ماه تولید می‌کند، حمایت کند.

به گفته مارتین کارکور، مدیر ارشد فروش در شرکت کوانتوم سیستمز، «اولین سطح عملیاتی» می‌تواند ظرف یک سال آماده شود.

وزارت دفاع استونی هم در یک بیانیه مطبوعاتی اظهار داشت: «دیوار پهپادی، توانایی صنایع محلی را برای کمک به امنیت استونی و منطقه اطراف آن نشان خواهد داد.»

گوندبرت شرف، مدیرعامل شرکت دفاعی هوش مصنوعی آلمانی هلسینگهم در این باره به خبرگزاری آلمان گفت: «اگر تعداد زیادی از این تجهیزات را در آنجا مستقر کنیم، به قابلیت‌های نامتقارن تکیه کنیم و ده‌ها هزار پهپاد جنگی را متمرکز کنیم، این یک عامل بازدارنده متعارف بسیار معتبر خواهد بود.»

گزارش سالانه ناتو درباره افزایش چشمگیر هزینه های نظامی اعضا

از زمان حمله روسیه به اوکراین، اکثر کشورهای اروپایی هزینه‌های دفاعی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده‌اند. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از این وضعیت راضی نیست.

بر اساس گزارش سالانه ناتو که روز پنجشنبه منتشر شد، بیست و دو کشور از 32 کشور عضو ناتو سال گذشته حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی کردند. این در حالی است که در سال 2014، تنها سه کشور عضو به این سهمیه توافق شده رسیده بودند.

طبق برآوردهای این گزارش، آلمان سال گذشته 2.1 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی کرد و بدین ترتیب برای اولین بار به هدف تعیین شده ناتو در سال 2014 رسید. عامل تعیین کننده افزایش هزینه‌های دفاعی برای اکثر کشورهای اروپایی، حمله بزرگ روسیه به اوکراین در سال 2022 بود.

بر اساس این گزارش، لهستان با 4.07 درصد، بالاترین هزینه‌های دفاعی نسبت به تولید ناخالص داخلی را داشته است و پس از آن استونی (3.41 درصد) و لتونی (3.39 درصد) قرار گرفته‌اند. در مجموع، هزینه‌های دفاعی اعضای اروپایی ناتو و کانادا در سال گذشته بیش از 19 درصد افزایش یافته است. هزینه‌های دفاعی ایالات متحده در سال گذشته 3.39 درصد از تولید ناخالص داخلی بوده است.

با این وجود، مارک روته، دبیرکل ناتو، باز هم از کشورهای عضو این ائتلاف خواسته تا تلاش‌های دفاعی خود را افزایش دهند. این مقام هلندی در گزارش سالانه نوشت: متحدان اروپایی و کانادا باید جهشی کوانتومی در مشارکت‌ها و قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهند، ایجاد کنند. برای دستیابی به این هدف، ما باید سرمایه‌گذاری قابل توجه بیشتری انجام دهیم. آزادی و رفاه ما همچنان به آن وابسته است. روته این خواسته خود را با خروج ایالات متحده از نقش رهبری خود در امنیت اروپا توجیه کرد.

کشورهای بلژیک، کانادا، کرواسی، ایتالیا، لوکزامبورگ، مونته‌نگرو، پرتغال، اسلوونی و اسپانیا سال گذشته به هدف دو درصد ناتو نرسیدند. اسپانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد هزینه‌های دفاعی را امسال به دو درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد. پرتغال، بلژیک و لوکزامبورگ نیز متعهد به تلاش‌های بیشتر شده‌اند. ایسلند، عضو ناتو، نیروهای مسلح مستقل و بنابراین بودجه دفاعی ندارد.

پیش از اجلاس ناتو در لاهه در پایان ماه ژوئن، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از شرکای خود در ائتلاف ناتو درخواست کرده است که بودجه دفاعی خود را به پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. هیچ یک از کشورهای عضو ناتو، از جمله ایالات متحده، هنوز به این هدف دست نیافته‌اند. البته مارک روته، دبیرکل ناتو، از هدفی «بیش از سه درصد» صحبت می‌کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ