جذب دانشمندان آمریکایی در دستور کار دولت نروژ
اقتصاد ایران: دولت نروژ هم همسو با برخی دیگر از کشورهای اروپایی طرح جذب و استخدام دانشمندان آمریکایی که از سیاستهای محدود کننده دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور رنج می برند را در دستور کار قرار داده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه تاگس آنسایگر، با افزایش فشارها بر متخصصان و دانشمندان آمریکایی در دوران ریاست جمهوری ترامپ، کشور نروژ هم قصد دارد محققان بینالمللی را از جمله از آمریکا جذب کند.
به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، شورای علوم نروژ می خواهد حدود 100 میلیون کرون نروژ (حدود 8 میلیون فرانک سوئیس) در این پروژه سرمایهگذاری کند.
این طرح با هدف آسانتر کردن کار محققان خارجی در نروژ اجرا میشود. این طرح پس از اعلام کاهش قابل توجه بودجه علمی آمریکا توسط ترامپ در ماه گذشته، گسترش یافته و سرعت گرفته است.
این اقدام قرار است طی چندین سال ادامه یابد و برای سال 2026، 100 میلیون کرون در نظر گرفته شده است.
از آنجا که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، میخواهد بودجه علمی این کشور را کاهش دهد، بسیاری از دانشگاهیان از آمریکا رویگردان شدهاند. حالا دانشگاههای اروپایی بهطور خاص این افراد را با برنامههای تأمین بودجه جذب میکنند.
اپو بروینز، وزیر آموزش هلند هم اعلام کرده که قصد دارد بودجهای را برای آوردن اساتید آمریکایی به این کشور اختصاص دهد. وی در این باره گفته است: «دانشمندان برتر برای کشور ما و اروپا به اندازه طلایی به وزن خود ارزش دارند.»
در پایان ماه مارس هم طرحی به شورای ایالتهای سوئیس ارائه شد که خواستار حمایت از محققان آمریکایی در حال انتقال به سوئیس بود. فرانسیسکا روث، عضو شورای ایالتهای SP و از امضاکنندگان این طرح میگوید: «وضعیت فعلی قطعاً فرصتهای اقتصادی برای ما فراهم میکند.»
بسیاری از محققان در آمریکا در معرض تهدید محدودیت، کنترلها و نظارتهای سختگیرانه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار دارند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم اخیرا اعلام کرد که می خواهد این دانشمندان و متخصصان آمریکایی که تحت سیاست های ترامپ رنج می برند را با برنامه ای جدید در کشورش حمایت و استخدام کند.
ماکرون در همین راستا از دانشمندان خارجی برای کار در فرانسه دعوت به عمل آورده است.
این فراخوان او ظاهراً عمدتاً متوجه محققانی در ایالات متحده آمریکا است که اساس کار خود را در معرض تهدید سیاست های دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا می بینند.
از زمان بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، دانشگاه های آمریکا با محدودیتها و نظارتهای شدیدی مواجه شدهاند. کارمندان خارجی در این دانشگاهها نیز از دستگیری و اخراج به دلیل عقاید سیاسی خود به شدت نگرانند.
اخیراً ترامپ به ویژه دانشگاه مشهور هاروارد را هدف قرار داده است.
چندی پیش جم اوزدمیر، سرپرست وزارت آموزش و پرورش آلمان هم خواستار پذیرش دانشمندان آمریکایی در آلمان و اروپا شده و تاکید کرد که یک طرح اروپایی برای این منظور لازم است.
اخیراً صدها دانشمند برجسته در زمینه های مهندسی و پزشکی در ایالات متحده آمریکا در نامه ای سرگشاده دولت ایالات متحده را به حمله بزرگ به علم آمریکا متهم کردند.
در این شرایط مؤسسات علمی در اروپا و سایر نقاط جهان رقابتی جدی برای جذب پژوهشگران آمریکایی که به دنبال فرار از محدودیتهای علمی دولت «دونالد ترامپ» هستند، آغاز کردهاند.
انتهای پیام/