غذای کهن؛ کوکو چغاله بادام
اقتصاد ایران: تا زمانی که چغاله بادام، این میوه سبز رنگ رونق دارد میتوانید بهجای ترکیب خام آن با نمک آن را در ظاهر کوکو هم امتحان کنید.
خبرگزاری مهر، گروه مجله: میگویند کوکو از اطواری ترین غذاهای سفره ایرانی است. طوری که میرزا علی اکبر خان کاشانی آشپز مخصوص ناصرالدین شاه قاجار، انواع و اقسامش را فقط از جهت رنگ به سیزده مدل تقسیم کرده است. رنگهایی که هرکدامشان از ترکیب چندین طعم به وجود آمدند و منو غذاییِ خانمهای ایرانی را رونق دادند.
کوکو چغاله بادام هم یکی از کوکوهای سبز رنگی است که ترکیبش به دست علی اکبر خان کاشی ساخته شد. شما هم تا زمانی که این میوه کوچک سبز رنگ رونق دارد و در هر وانتی کنار خیابانی با بهای نیم کیلو ۱۵۰ هزار تومان میتوانید تهیه کنید، بخرید و این بار به جای ترکیب خامش با نمک، در ظاهر کوکو امتحانش کنید.
برای امتحان کردن این غذای هوسبرانگیز بعد از اینکه چغاله بادامها را تهیه کردید و به خوبی شستید، لازم است که با نسبتی مساوی، چغاله بادام، جعفری و کاهو را خرد کنید. خرد کردن این سه قلم ترکیب سبز رنگ که تمام شد مقداری نعناع یا پونه خرد شده را به همراه گردو، نمک، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ را اضافه کنید. حالا وقتش رسیده که تمام این چند ترکیب را هم بزنید و روغنتان را برای داغ شدن در تابه بریزید. حالا مواد را در تابه پخش کنید تا آبش گرفته شود.
یک طرف از کوکوهای چغالهتان که سرخ شد، برش بزنید و هر تکه را پشت و رو کنید. برای مغز پخت شدن بیشتر میتوانید چند دقیقهای درب را تابه بگذارید و کمی از حرارتش کم کنید. بعد از پخت کامل هم بسته به ذائقه با نان تازه یا برنج نوش جان کنید.