آیا امپراتوری بلندقامتان به پایان میرسد؟
اقتصاد ایران: از سال ۲۰۱۰ میلادی به بعد تمام خودروسازان مطرح جهان بیشتر فعالیت خود را بر طراحی و تولید خودروهای اسیووی و کراساوور متمرکز کردند؛ تا جایی که سبد محصولات بیشتر خودروسازان در تسخیر بلندقامتان قرار دارد.
اگرچه از دهه ۶۰ میلادی تا سال ۲۰۰۸ سدانها بازار خودرو جهان را در دست داشتند، اما در نهایت اسیوویها و کراساوورها تواتسند موفق ظاهر شوند. خبر خوش برای طرفداران سدانها این است که اخیرا کمپانیهای مطرح، نسل جدید سدانهای خود را معرفی کردهاند تا این موضوع نویدی باشد بر بازگشت پرقدرت سدانها به بازارهای جهانی.
ولوو S۹۰
ولوو S۹۰ بهعنوان یک سدان میانسایز بزرگ لوکس سگمنت E معرفی میشود که از سال ۲۰۱۶ میلادی به بعد روی خطتولید این کمپانی خودروساز قرار گرفته است. حدود دو هفته قبل بود که کمپانی مطرح سوئدی از نسخه ۲۰۲۶ این خودرو بهصورت رسمی رونمایی کرد. با نگاهی به پروفیل این خودرو با خطوط تیز و سطوح تخت مواجه میشویم که حس عضلانی به گلگیرها داده است.
همچنین رینگهای ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اینچی کاراکتر جذاب و اسپرتی به این سدان میبخشد. از طرفی فرمت کوپهمانند خودرو، پوزه کشیده، پشت کوتاه و ستونC زاویهدار، وقار این سدان را دوچندان میکند.
در نمای جلو، چراغهای کشیده با گرافیک معروف چکش Thor، خطوط تیز روی کاپوت و جلوپنجره ۶ ضلعی با خطوط مورب، چهره بسیار جذاب و جوانپسندی به ولوو S۹۰ میدهد.
در نمای عقب نیز شاهد تغییرات طراحی بسیاری هستیم؛ از جمله اینکه چراغ C شکل جای خود را به چراغ T شکل داده که با گرافیک چکش Thor و حجمپردازی بسیار خاص، نمای زیبایی به این سدان فستبک لوکس سایز بزرگ خانوادگی ولوو میبخشد.
فضای داخلی ولوو S۹۰ نیز بسیار لوکس و خاص است. استفاده از چرم ناپا، دکوراتیو چوب و کروم و نورپردازی LED داخلی، این حس را بهخوبی برای سرنشینان تداعی میکند.
استفاده از کلاستر ۱۲.۳ اینچی افقی مقابل راننده و یک نمایشگر ۱۱.۲ اینچی عمودی لمسی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی مولتی مدیا نیز فضای داخلی را بسیار مدرن و هوشمند جلوه میدهد.
همچنین طراحی دریچههای تهویه عمودی بزرگ مزین به کروم و دریچههای مربعشکل در طرفین و حجمپردازی داشبورد، نشاندهنده زبان جدید طراحی ولوو در چیدمان فضای داخلی این خودرو است.
طراحی غربیلکفرمان سهشاخه، طراحی دستهدنده اسپرت کریستالی جذاب و صندلیهای راحت و اسپرت برای راننده و سرنشین جلو، هیجان رانندگی با این خودرو را ارتقا میبخشد.
از مهمترین امکانات رفاهی S۹۰ جدید میتوان به: کروز هوشمند و تطبیقی، ۱۰ ایربگ، سیستم کمکی پیشرفته رانندگی هوشمند مبتنی بر خودران سطح دو و نیم بهینهسازیشده، سیستم پایش هوشمند نقاط کور، سیستم پیشگیری از برخورد در جلو و عقب، سیستم هشدار انحراف از مسیر، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، دوربین ۳۶۰ درجه با قابلیت نمایش سه بعدی خودرو، سیستم ایمن خروج از خودرو، سقف پانوراما، سیستم تهویهمطبوع سه منطقهای با کانالهای مجزا برای سرنشینان عقب، ورود بدون کلید به خودرو و... اشاره کرد.
S۹۰ دارای پیشرانههای پلاگین-هیبرید و هیبرید است. در قویترین نسخه ریچارج، شاهد یک موتور ۴ سیلندر خطی ۲ لیتری مزین به تکنولوژی تویین-چارجر و یک موتور الکتریکی پرتوان روی محور عقب هستیم. مجموع قدرت تولیدشده به ۴۵۴ اسببخار و حداکثر گشتاور موتور بنزینی به ۴۰۰ نیوتونمتر و گشتاور موتور الکتریکی به ۳۰۹ نیوتونمتر میرسد. S۹۰ جدید میتواند حداکثر تا ۸۰ کیلومتر را بهصورت تمامالکتریکی طی کند.
آئودی A۶
آئودی A۶ نسل ششم در فوریه سال جاری میلادی بهصورت رسمی بهجهان معرفی شد. این خودرو که مبتنی بر زبان جدید طراحی آئودی است، استایل بسیار اسپرت و جسورانهای دارد.
با نگاهی به پروفیل نسخه سدان این خودرو شاهد خطوط نرم و احجام سیال، پوزه کشیده، پشت کوتاه و فرمت فستبک کوپه هستیم که کاراکتر جذاب و نافذی به این خودرو داده است. همچنین سایز تایرهای ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اینچی وقار این خودرو را دوچندان میکند.
در نمای جلو، چراغهای کشیده با گرافیک ماتریکسی و جلوپنجره ۶ ضلعی معروف آئودی، چهره جسورانه و تهاجمی به A۶ بخشیده است. در نمای عقب، شاهد سبک جدید طراحی آئودی هستیم.
بهعبارت دیگر چراغهای ماتریکسی باریک کشیده در بخش بالایی و طراحی نور LED باریک در بخش پایینی سپر، سبب ایجاد نمای زیبایی برای این سدان لوکس خانوادگی شده است.
اضافه شدن اگزوزهای مستطیلشکل بزرگ در طرفین سپر نیز چاشنی اسپرت این خودرو را دو چندان میکند. نکته جالب در مورد آئودی A۶ نسل ششم جدید این است که ضریب درگ آن ۰.۲۳ است که آن را جزو آیرودینامیکترین سدانهای جهان قرار میدهد. طراحی داخلی آئودی A۶ جدید بسیار هوشمندانه و منحصربهفرد است.
یک کلاستر ۱۱.۹ اینچی افقی در مقابل راننده، یک نمایشگر۱۴.۵ اینچی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی مولتیمدیا بهصورت یکپارچه و یک نمایشگر ۱۰.۹ اینچی مقابل سرنشین جلو تعبیه شده که این نمایشگرها سبب ایجاد فضای مدرن و هوشمندی در کابین این خودرو شده است. طراحی صندلیهای اسپرت، هداپدیسپلی بزرگ، غربیلکفرمان نسل جدید آئودی با دو پدال شیفتر در پشت آن و دستهدنده نسل جدید آئودی، رانندگی با این خودرو را بسیار مهیج میکند.
از مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی A۶ در نسخه S لاین میتوان به: ۸ ایربگ، کروزکنترل هوشمند، سیستم کمکی پیشرفته رانندگی مبتنی بر سطح سه خودران، سیستم فوق پیشرفته ایمنی آئودی (افزایش یا کاهش ارتفاع خودرو برای ایمنسازی کابین در زمان تصادف)، سیستم پیشگیری از برخورد در جلو و عقب، سامانه فوق هوشمند پارک خودکار، سیستم فوق هوشمند پایش نقاطکور بههمراه شناسایی عابرپیاده و دوچرخه سوار، دوربین ۳۶۰ درجه با قابلیت نمایش ۳ بعدی خودرو، سیستم تعلیق قابل تنظیم با دامپرهای (کمکفنرهای) بادی، سیستم کمکی حرکت خودرو بین خطوط، سامانه هشدار انحراف از مسیر، اگزوزهای فعال، سیستم تهویهمطبوع پیشرفته مبتنی بر پاکسازی هوای کابین و سهمنطقهای با کانالهای مجزا برای سرنشینان عقب، سقف پانورامیک، شارژر وایرلس، چراغهای تطبیقی ماتریکسی، سیستم ورود بدون کلید (کیلس) ، استارت-استاپ و... اشاره کرد.
درحال حاضر قویترین نسخه A۶ با پسوند S لاین معرفی شده که دارای موتور ۶ سیلندر ۳ لیتری وی-شکل با تکنولوژی TFSI است که میتواند حداکثر ۳۶۲ اسببخار قدرت و ۵۵۰ نیوتونمتر گشتاور فراهم آورد. گیربکس ۷ سرعته اس-ترونیک قدرت و گشتاور تولیدشده را بهکمک سامانه کواترو به چهارچرخ میرساند.
بامو M۲۳۵ گرنکوپه
سال ۲۰۲۰ میلادی بود که بامو نخستین نسل گرنکوپه کامپکت اسپرت خود را با نام سری ۲ گرنکوپه بهجهان معرفی کرد. نسل اول این خودرو چندان مورد استقبال قرار نگرفت؛ بر این اساس اسپرتدوستانی که بهدنبال خودرو اسپرت خانوادگی بودند، در انتظار نسل جدید این خودرو بودند. بر این اساس باواریاییها در ۱۵ اکتبر سال ۲۰۲۴ میلادی، نسل دوم سری۲ گرنکوپه را که مبتنی بر زبان جدید طراحی بامو بود، معرفی کردند.
پروفیل این گرنکوپه با خطوط شارپ همراه است که پوزه کشیده، پشت کوتاه، فرمت خمیده سقف (حالت کوپه)، ستون C زاویهدار و رینگهای ۱۷، ۱۸ و ۱۹ اینچی ام، کاراکتر جذابی به این سدان اسپرت بخشیده است.
در نمای جلو، شاهد همان طراحی پوزه نسل چهارم سری یک، موسوم به F۷۰ هستیم. چراغهای کشیده با گرافیک LED عمودی معروف بامو ، جلوپنجره کلیوی نسل جدید بامو و خطوط تیز روی کاپوت سبب ایجاد چهره جسورانه و بسیار جوانپسندی برای این گرنکوپه شده است. در نمای عقب، چراغهای کشیده با انحنای خاص موجود میان چراغ و گرافیک LED های عمودی با حجمپردازی خاص و اگزوزهای دوبل در طرفین و دیفیوز، نمای بسیار زیبا و اسپرتی را بهنمایش گذاشته است.
سری ۲ گرنکوپه در نسخههای متعددی بهتولید رسیده که نسخه M۲۳۵ در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. نمایشگر یکپارچه بزرگ، فضای داخلی این خودرو را بسیار مدرن جلوه میدهد. این نمایشگر یکپارچه بزرگ از یک نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی برای کلاستر و یک نمایشگر ۱۰.۷ اینچی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی تشکیل شده است. طراحی داشبورد حجیم، دریچههای الکترونیکی و نورپردازی داخلی نیز بسیار جذاب و اسپرت است.
طراحی صندلیهای اسپرت، غربیلک سه شاخه خوشدست بامو با پدالهای شیفتر فیبرکربنی در پشت آن و دستهدنده اسپرت، رانندگی با این گرنکوپه را بسیار هیجانانگیز جلوه میدهد.
از مهمترین آپشنهای M۲۳۵ گرنکوپه میتوان به: ۸ ایربگ، کروزکنترل پیشرفته، سیستم کمکی هوشمند رانندگی مبتنی بر سطح دو و نیم خودران، سیستم پایش دقیق نقاطکور، سیستم کنترل فواصل، سیستم کمکی پارک هوشمند، سیستم هشدار انحراف از مسیر، هداپدیسپلی، سقف پانورامیک، سیستم تهویهمطبوع دوگانه با کانالهای مجزا برای سرنشینان عقب، سیستم کنترل پایداری دینامیکی و... اشاره کرد.
بامو M۲۳۵ گرنکوپه زیر کاپوت خود یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری مزین به تکنولوژی تویین-توربوشارژ (معروف به B۴۸) را جا داده است. این موتور بهلطف تکنولوژی تویین-توربوشارژ و پاشش سوخت مستقیم و تایمینگ متغیر هوشمند سوپاپها میتواند حداکثر ۳۱۵ اسببخار قدرت را در ۶۲۵۰ آرپیام (دور در دقیقه) و حداکثر ۴۲۰ نیوتونمتر گشتاور را در ۴۵۰۰ آرپیام بهارمغان آورد. این قدرت و گشتاور بهکمک گیربکس ۷ سرعته ام-استپ ترونیک و ضمن هماهنگی با سامانه xDrive به چهارچرخ منتقل میشود.