سرمایه اجتماعی عاطفی تضمینکننده پایداری تولید در کشور است
اقتصاد ایران: معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: سرمایه اجتماعی عاطفی، سرمایه ای است که نها در بستر کسبوکارهای خانوادگی شکل میگیرد و تضمینکننده پایداری تولید در کشور است.
به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا بهروز آذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در کنفرانس دو روزه ارزیابی و تضمین کیفیت در نظامهای دانشگاهی که با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه کارآفرینی در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد، بر ضرورت تعامل جدیتر دانشگاهها با دولت در مسیر توسعه کارآفرینی و حل مسائل مرتبط با کسبوکارهای خانوادگی تأکید کرد.
وی اظهار داشت: ما تلاش کردهایم نظام مسائل زنان را شناسایی، تدوین و تجمیع کنیم. این مجموعه از مسائل را در اختیار دانشگاهیان قرار خواهیم داد و از آنها کمک میخواهیم تا در حل این چالشها، نقش علمی و مؤثر ایفا کنند.
بهروز آذر با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در استفاده از ظرفیتهای علمی و کارشناسی گفت: در دولت چهاردهم، رئیسجمهور تأکید ویژهای بر بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگان و متخصصان برای تصمیمسازی و حتی بازنگری در سیاستها دارد. بنا بر این است که تصمیمات مبتنی بر ارزیابیها و نظرسنجیها بازبینی و بهینهسازی شوند.
وی افزود: رئیسجمهور بر گذار دانشگاهها به نسل چهارم دانشگاهی تأکید دارد. دانشگاه نسل چهارم، دانشگاهی است که نهتنها دانش تولید میکند، بلکه برای حل مسائل واقعی جامعه وارد میدان میشود. برای تحقق این تحول، نیازمند متدولوژیها و روشهای علمی دقیق و چندرشتهای هستیم.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: مسائل امروز کشور، نه سادهاند، نه صرفاً پیچیده؛ بلکه بسیاری از آنها بغرنج هستند. برای مواجهه با این مسائل، ما به روششناسیهای بینرشتهای نیاز داریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش کسبوکارهای خانوادگی در رشد سرمایههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: سال جاری، سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است. در این مسیر، ما نیازمند انواع مختلف سرمایه، از جمله سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی هستیم. اما یکی از مهمترین انواع سرمایه، سرمایه اجتماعی عاطفی است؛ سرمایهای که تنها در بستر کسبوکارهای خانوادگی شکل میگیرد و رشد میکند.
وی افزود: این نوع سرمایه در دل خانوادهها ایجاد میشود و تضمینکننده پایداری تولید در کشور است. برای ما بهعنوان دولت، بسیار مهم است که از ایجاد، حفظ و رشد این سرمایه اطمینان حاصل کنیم. اما چالش ما، یافتن روشهایی علمی برای حفظ و تداوم این سرمایه در ساختارهای خانوادگی و کسبوکارهای وابسته به آن است.
بهروز آذر در پایان از دانشگاهها خواست با ارائه پژوهشهای کاربردی، به دولت در طراحی سیاستهایی برای حمایت از کسبوکارهای خانوادگی، توانمندسازی زنان کمک کنند.