سرمایهگذاری در گلستان قربانی بوروکراسی اداری
اقتصاد ایران: گرگان-معاون اقتصادی استاندار گلستان با اشاره به مشکلات متعدد در مسیر سرمایهگذاری و اشتغال در استان خواستار اصلاح فوری روندهای اداری، کاهش قیمت اراضی شهرکهای صنعتی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلی کیانمهر، شامگاه چهارشنبه در نشست شورای هم خانواده صنعت، معدن و تجارت استان گلستان با اشاره به مشکلات متعدد در مسیر سرمایهگذاری و اشتغال در استان، خواستار اصلاح فوری روندهای اداری، کاهش قیمت اراضی شهرکهای صنعتی، و فعالسازی ارتباطات اقتصادی با کشورهای همسایه شد.
وی تاکید کرد: گلستان با وجود ظرفیتهای بالا و جوانان مستعد، به دلیل موانع بوروکراتیک، از جذب سرمایه محروم مانده است.
کیانمهر با اشاره به تجربه یک سرمایهگذار در تهران گفت: در دبی ظرف نیم ساعت کار اداری تمام میشود، اما در ایران و گلستان، همین کار بیست روز زمان میبرد.
وی با انتقاد از روند طولانی ثبت سفارش و بروکراسی موجود، افزود: ما برای حل این مشکل، نرمافزار طراحی کردهایم، اما هنوز ثبت سفارش ۴۵ روز طول میکشد.
قیمت بالای اراضی و ضعف پاسخگویی ادارات
وی به مشکلات قیمتگذاری اراضی شهرکهای صنعتی نیز اشاره کرد و گفت: اگر قرار است جهشی در سرمایهگذاری اتفاق بیفتد، باید قیمت زمین در شهرکها اصلاح و ارزان شود. امور اراضی اکنون برای کارها ۸۰ درصد پول را پیشاپیش میخواهد. این در حالی است که دولت باید تسهیلگر باشد.
از تجربههای میدانی تا رایزنی در سطح ملی
کیانمهر با بیان اینکه برای جذب سرمایهگذاری شخصاً پیگیری میکند، اظهار کرد: خودم با سرمایهگذاران جلسه دارم، موانع را بررسی میکنم، و حتی به تهران میروم تا موضوعات را با معاونان وزارت کشور مطرح کنم. معاون اقتصادی کشور، در جریان مسائل ما قرار دارد.
بانکها، بحران نقدینگی و بازار آشفته سرمایه در گردش
وی در ادامه گفت: بانکها هم به مشکل خوردهاند. امروز بانک ملی ۳۰ میلیارد تومان مجوز دارد، اما با افزایش نرخ ارز، سرمایه در گردش دچار بحران شده. مراجعهها در دفتر ما از ۱۸۰ تا ۲۰۰ واحد بالای ۷۰ درصد پیشرفت رسیده اما معطل ماندهاند چون بانکها قادر به تأمین منابع نیستند.
ظرفیتهای فراموششده گلستان در تعامل با همسایگان
معاون استاندار گلستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما امنترین مردم کشور را داریم. ارتباطات فرهنگی و مردمی خوبی با کشورهای همسایه مثل ترکمنستان، قزاقستان و تاجیکستان داریم. الان ترکمنستان قرار است نمایشگاه برگزار کند و استان ما میزبان آن است. این فرصتی طلایی برای توسعه ارتباطات اقتصادی است.
گلستان؛ کریدور شمال-جنوب و دریچهای به آسیای میانه
کیانمهر گفت: با راهاندازی کریدور شمال-جنوب و تکمیل مسیر رشت-آستارا، گلستان میتواند نقطه اتصال ایران با قفقاز و آسیای میانه باشد. هزار کیلومتر از مسیر قزاقستان و ترکمنستان تا مرز ما کشیده شده است. این مسیرها میتوانند شاهراه توسعه اقتصادی استان شوند.
کیانمهر تأکید کرد: با اینهمه بیکار در استان و ظرفیتهایی که داریم، دیگر جایی برای تعلل نیست. جوانان ما مستعد و آمادهاند، اما برای ازدواج و زندگی به فرصت شغلی نیاز دارند. توسعه گلستان در گرو تصمیمگیری سریع و شجاعانه برای جذب سرمایهگذاری است.