تفویض اختیارات ساتبا به خراسان رضوی
اقتصاد ایران: مشهد - تفاهمنامه تفویض اختیارات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر به خراسان رضوی با حضور استاندار خراسان رضوی و معاون وزیر نیرو امضا شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان با حضور غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی و محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) تفاهمنامه تفویض اختیارات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر به استان خراسان رضوی امضا شد.
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در این جلسه با تأکید بر اینکه موضوع توسعه انرژیهای تجدیدپذیر باید از سالهای گذشته آغاز میشد، اظهار کرد: متأسفانه وضعیت ما در مشهد و استان مطلوب نیست و بخشی از آلودگی هوا ناشی از سوزاندن مازوت در نیروگاههاست و باید تلاش کنیم به سمت استفاده از تونلهای باد و ظرفیت انرژی خورشیدی حرکت کنیم.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه هدف اصلی باید حذف نیروگاههای سیکل ترکیبی و سوخت فسیلی و جایگزینی انرژیهای پاک باشد، افزود: ناترازی انرژی بهویژه در سطح استان، باید با توسعه انرژیهای نو جبران شود. سرمایهگذاری در این حوزه بسیار مهم است و نباید از انتقال دانش و تکنولوژی به کشور غافل شویم تا در آینده با بحرانهای مشابه مواجه نشویم.
وی تصریح کرد: اگر قرار است اتفاق مثبتی بیفتد، باید با مشارکت مردم باشد. باید از این فرصتها استفاده کنیم، در کنار مردم باشیم و از آنها بخواهیم مشارکت کنند. در بسیاری موارد باید ببینیم مردم چه میخواهند و مطابق با آن عمل کنیم. این همکاری مردمی در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ضروری است.
مظفری در ادامه با اشاره به اجرای سهشنبههای بدون خودرو گفت: این طرح باید جدی گرفته شود. ما در استان میتوانیم حرکتهایی مانند سهشنبههای بدون خودرو را جدیتر دنبال کنیم.
استاندار خراسان رضوی با گلایه از تمرکز اختیارات در پایتخت اظهار کرد: علیرغم تأکید رئیسجمهور مبنی بر واگذاری اختیارات به استانداران، هنوز بدنه دولت در برابر این واگذاری مقاومت میکند. تنها چیزی که برای ما مانده، توقع بدون تفویض اختیار است. در حالی که بسیاری از سفرهای مدیران استانی به تهران، صرف اخذ مجوزهایی میشود که باید در استان تصمیمگیری شود.
وی ادامه داد: اگر توانایی مدیریت منطقهای را داریم، باید اختیار هم داشته باشیم. باید یک گام جلوتر برویم و پیشنویس پروانهها را در استان صادر کنیم.
مظفری افزود: کمیسیون ماده ۵ نقش مهمی دارد و شورای عالی شهرسازی باید ظرف دو هفته نظر نهایی خود را ارائه دهد. اگر ایرادی نبود، باید پروانهها تأیید شود تا از بیتصمیمی و تأخیر در پروژهها جلوگیری کنیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به امکان نصب پنلهای خورشیدی در ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان، گفت: باید یک حرکت وسیع در سطح استان برای استفاده از این ظرفیت آغاز شود. در پروژههای صنعتی سه مگاواتی نیز باید درصد مشخصی برای بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر تکلیف شود.
وی با تأکید بر اینکه توسعه انرژیهای پاک نیازمند همکاری همگانی است، افزود: بسیاری از مدیران اجرایی و سرمایهگذاران نیز در این مسیر همراهی کردهاند. ما باید پروژههای بزرگ و مزارع خورشیدی ایجاد کنیم تا خراسان رضوی بتواند در این حوزه الگو باشد.
مظفری همچنین با اشاره به ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیتهای انرژی خورشیدی استان، بیان کرد: میانگین تابش خورشید در خراسان رضوی بالاتر از بسیاری از نقاط کشور است و میتوان از آن بهرهبرداری مطلوبی داشت. اگر نگاه ملی به تمرکز زدایی جدی شود، استان میتواند در مسیر توسعه پایدار و رفع ناترازی انرژی نقش محوری ایفا کند.
برنامهریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر طی ۴ سال با دستور رئیسجمهور
محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در ادامه تصریح کرد: با دستور رئیسجمهور مقرر شده است تا ۲۵ هزار مگاوات ظرفیت خورشیدی و ۵ هزار مگاوات ظرفیت بادی به شبکه سراسری افزوده شود. این برنامه با هدف کاهش ناترازی برق کشور و پاسخ به نیازهای پیک تابستانی تدوین شده است.
طرزطلب با اشاره به سابقه عملکرد ساتبا گفت: از زمان تأسیس ساتبا، میانگین سالانه ظرفیت افزودهشده کمتر از ۶۰ تا ۷۰ مگاوات بود. در گذشته ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر نصب شده تنها ۱۲۱۴ مگاوات بوده و در برخی سالها هیچ افزایشی نداشتهایم.»
وی افزود: در شش ماه گذشته بالغ بر ۲۰ هزار مگاوات پروانه صادر شده و هماکنون بیش از ۷۸ هزار مگاوات تقاضای سرمایهگذاری دریافت کردهایم.