نان سفید ارزش غذایی ندارد
اقتصاد ایران: زنجان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: نان سفید نه تنها ارزش غذایی مورد نیاز بدن را تامین نمیکند بلکه یکی از مهمترین دلایل بیماریهای غیرواگیر مزمن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید سرداری در کارگروه اجتماعی استان به اجرای برنامه آرد و نان کامل در سطح استان اشاره کرد و افزود: نان به ویژه نانهای سنتی به عنوان پرمصرفترین ماده غذایی در ایران محسوب میشود که درصد بالایی از انرژی روزانه هر فرد را تأمین میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اظهار داشت: بنابراین ارزش تغذیهای نان به طور مستقیم در سلامتی افراد تأثیر میگذارد و در صورتی که نان سالمی در اختیار مردم قرار نگیرد مشکلات سلامتی در قالب انواع بیماریها بروز میکند.
سرداری افزود: کاملترین نان با آرد کامل حاوی سبوس تهیه میشود و چنین نان کاملی مقادیر بالایی از پروتئینهای مورد نیاز بدن کلسیم، آهن و انواع ویتامینها را دارد و قادر است بخش زیادی از نیازهای جامعه به مواد مغذی را تأمین کند.
وی تصریح کرد: جهت ارتقا و حفظ سلامت شهروندان به ویژه قشر کم برخوردار که اغلب انرژی روزانه خود را از نان به دست میآورند، جایگزین نانهای سنتی با نان کامل و افزایش مراکز پخت این نوع نان کامل ضروری است.
سرداری با بیان اینکه موضوع پزشک خانواده و نظام سلامت در کشور از جمله مطالبات رئیس جمهوری است افزود: باید استفاده از خرد جمعی و مشارکتهای مردمی، توانمندی جامعه در حوزه سلامت افزایش یابد.
وی اضافه کرد: ساختار پیامگذاران سلامت به منظور استفاده از نظرات مردم در توسعه سلامت بومی تعریف شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: همچنین، سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی و مشکلات زیستمحیطی از جمله مسائل مهم استان است و باید به آن توجه کرد.