نمایندگان درباره لایحه تغییر ساعت رسمی و کاری کشور چه گفتند؟
اقتصاد ایران: تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس، نقطه نظرات خود را درباره فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی و کاری کشور مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای دوفوریت در مورد لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان در دستورکار قرار گرفت. چند تن از نمایندگان در موافقت و مخالفت با این تقاضا نقطه نظرات خود را مطرح کردند که در ادامه آمده است:
قانون داریم؛ نیازی به تغییر ساعت رسمی و کاری کشور نیست
غلامرضا میرزایی، نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با دو فوریت این لایحه، گفت: در اینجا جای سوال است که به چه دلیل این لایحه به صورت دو فوریتی مطرح شده است؟ آیا طی ماههای گذشته نمیشد لایحهای را آماده میکردند و با حوصله در مجلس مطرح میشد؟
وی ادامه داد: از سوی دیگر، تنظیم ساعت در اختیار خود دولت است و الان دولت قانونی در اختیار دارد که طبق آن میتواند وقت کشور را تنظیم کند، میتواند زمان حضور دستگاههای اداری در عرصه فعالیت اجتماعی را تعیین کند و نیازی نیست به اینکه حتماً قانونی تنظیم شود که ساعت جابهجا شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ساعت کاری را دولت در اختیار دارد و میتواند تغییر دهد، اما بنا نیست که طبق سلیقه هر دولتی، ساعت رسمی کشور تغییر کند. اگر دولت میخواهد در انرژی صرفهجویی کند، تنظیم ساعت کاری در اختیار دولت است و به جای ساعت ۸، میتواند ساعت ۷ را به عنوان زمان شروع کار اعلام کند. بنابراین نیازی به اینکه ساعت رسمی و کاری تغییر کند، نیست.
نقش موثر تغییر ساعت بر کاهش خاموشیها
در ادامه جلسه، محمد قسیم عثمانی به عنوان موافق دوفوریت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان، گفت: این لایحه در این شرایط ناترازی انرژی میتواند نقش بسیار مهمی در کاهش خاموشیها و نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.
وی بیان کرد: خواهش میکنم دوستان بدون نگاه سیاسی و جناحی نظر کارشناسی و نظر وزارت نیرو را بشنوند و بر اساس آن تصمیم بگیرند. در سالهای اخیر، مدیریت مصرف انرژی و کاهش اوج مصرف برق به یکی از اولویتهای اصلی کشورها و سازمانهای مرتبط با انرژی تبدیل شده است. افزایش روزافزون مصرف برق به ویژه در ساعات اوج مصرف برق چالشهای متعددی را برای شبکههای برق ایجاد کرده است.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تغییر ساعت رسمی تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی در طول روز میتواند ایجاد کند و میتواند منجر به تغییر شکل منحنی بار روزانه شود. به طور خاص انتظار میرود که اوج مصرف برق روزانه به ساعت اولیه صبح منتقل شود و از شدت آن در ساعات ظهر کاسته شود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: علاوه بر تغییر ساعت رسمی کشور، هماهنگی بیشتر ساعت کاری با نور طبیعی روز میتواند مصرف روشنایی و دستگاههای خنک کننده را در ساعت میانی روز کاهش دهد که این اثر به ویژه در فصول گرم که استفاده از کولرهای گازی رایج است، بسیار مشهودتر خواهد بود.
عثمانی اظهار کرد: نکته سوم اینکه با توجه به افزایش هماهنگی ساعت کاری با نور روز، نیاز به روشنایی الکتریکی در ادارات و واحدهای تجاری را کاهش میدهد. کشورهای زیادی از تغییر ساعت تابستانی حمایت میکنند و حمایت آنها به دلایل مختلف و با شدت و ضعفی متفاوت است، ولی اکثر این کشورها از این تغییر تابستانی استفاده میکنند، برای مثال ایالات متحده آمریکا در برخی از ایالتها مثل فلوریدا از دائمی کردن تغییر ساعت رسمی تابستانی حمایت کردند. همچنین در کانادا بسیاری از استانهای کانادا از تغییر ساعت تابستانی استفاده میکنند، در استرالیا و نیوزیلند از تغییر ساعت تابستانی برای استفاده بهینه از نور خورشید استفاده میکنند.
در حال تکمیل