کارشناسان در مورد نگهداری روغنزیتون که یکی از عناصر مهم در پختوپز و تهیه انواع سالادها است، هشدار میدهند و میگویند که محل نگهداری آن روی طعم و ماندگاریاش تاثیر میگذارد.
یه گزارش سلامت نیوز به نقل از نیویورکپست، نگهداری روغن زیتون در قفسهای به دور از نور، گرما و اکسیژن ماندگاری آن را افزایش میدهد و مانع خرابشدن سریع آن میشود. آنها میافزایند به جای آنکه روغن زیتون را روی پیشخوان رها کنید، آن را در یک کابینت خنک و تاریک بگذارید.
همچنین روغن زیتونی بخرید که بطری تیره دارند، نه شفاف، تا از تاثیر مضر نور محافظت شود.
با این حال، برای نگهداری درست روغن زیتون باید تعادل را رعایت کرد. به عبارت دیگر درست است که نور برای روغن زیتون مضر است و باید در محیطی خنک نگهداری شود، گذاشتن آن در یخچال هم درست نیست، زیرا سرمای یخچال باعث سفت شدن (بستن) روغن میشود و بر نحوه استفاده از آن تاثیر میگذارد.
از طرفی بوی خاص تازه روغن زیتون نیز در صورت نگهداری در یخچال کاهش مییابد.
کارشناسان سایت ویچ به این نکته هم اشاره کردهاند که عمر مفید مصرف روغن زیتون معمولا کوتاه است، بنابراین بهتر است ظرف «چند ماه» مصرف شود.
برای تشخیص تازگی روغن زیتون، تنها نباید به تاریخ انقضا نگاه کرد. بهترین نشانه فاسد شدن روغن زیتون، نه تاریخ انقضای روی بطری، بلکه حس بویایی و چشایی خودتان است. روغن فاسد معمولا بوی ماندگی میدهد، مثل بوی مداد شمعی یا گردوی کهنه.
روغن زیتون یکی از عناصر اصلی در رژیم مدیترانهای است که مزیتهای بسیاری دارد و تاثیر آن بر سلامت سیستم عصبی و دستگاه گوارش تایید شده است.