به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، سعید محمودیان، از طراحی و ابلاغ بسته خدمتی جدیدی خبر داد که بهزودی به مرحله اجرا میرسد. این بسته با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت تهیه شده و قرار است هزینه خرید سمعک را تا سقف ۲۰ میلیون تومان تحت پوشش بیمه قرار دهد.
محمودیان توضیح داد که ناشنوایی و کمشنوایی از جمله چهار بیماری اول جهان از نظر بار بیماری محسوب میشود و نه تنها سلامت فرد بلکه به اقتصاد و جامعه نیز فشار زیادی وارد میکند. وی افزود: "طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر بیش از ۷۴۰ میلیون نفر در جهان به درجاتی از کمشنوایی مبتلا هستند و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۵۰ به دو میلیارد نفر برسد."
وی ادامه داد که از جمله عوامل اصلی این افزایش، قرارگیری در معرض صداهای بلند بهویژه در میان جوانان است، که استفاده بیرویه از هدفون، هندزفری و دستگاههای صوتی شخصی یکی از دلایل اصلی آن بهشمار میرود.
اهمیت غربالگری و شناسایی زودهنگام
محمودیان بر اهمیت شناسایی زودهنگام کمشنوایی تأکید کرد و گفت: "هرچه بیماری زودتر شناسایی شود، شانس درمان و توانمندسازی فرد بیشتر خواهد بود." وی افزود که غربالگری شنوایی در کشور بهطور سراسری در حال اجراست و پوشش حدود ۹۳ تا ۹۴ درصدی دارد.
رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت همچنین به آمار نوزادان کمشنوا اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر حدود ۳.۹ نوزاد در هر هزار تولد با درجاتی از کمشنوایی به دنیا میآیند." وی همچنین از آمار بالای افت شنوایی در افراد سالمند خبر داد و گفت: "در افراد بالای ۷۰ سال، بیش از ۹۰ درصد مبتلا به درجاتی از کمشنوایی هستند."
سمعک؛ ابزاری برای بازگشت به زندگی اجتماعی
محمودیان به نیاز ۵.۵ میلیون نفر در کشور به استفاده از سمعک اشاره کرد و گفت که یکی از چالشهای مهم در این زمینه، هزینه بالا و کمبود تجهیزات است. وی افزود: "با این حال، بهزودی بستهای جهت پوشش بیمهای این تجهیزات به اجرا درمیآید که بر اساس آن، تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای خرید سمعک تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت."
اقدامات در زمینه تأمین تجهیزات
وی همچنین از تلاشهای وزارت بهداشت برای تأمین سمعک و تجهیزات کمکشنوایی خبر داد و گفت: "با همکاری شرکتهای دانشبنیان داخلی و حمایت دولت، تأمین و تولید این تجهیزات در اولویت قرار دارد." محمودیان همچنین به چالشهای تحریمی اشاره کرد، اما از تلاشهای گسترده برای تأمین این اقلام حیاتی خبر داد.
نقش شنواییشناسان در درمان
رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت در پایان به وجود حدود ۴ هزار شنواییشناس در کشور اشاره کرد و گفت که این متخصصین قادر به تجویز و تنظیم سمعک هستند و مردم میتوانند با مراجعه به آنها از خدمات تخصصی بهرهمند شوند.