تأثیر کمینهای مقاومت بر روند جنگ غزه؛ شکاف تاکتیکی دشمن صهیونیستی
اقتصاد ایران: کارشناسان مسائل عربی و منطقهای به بررسی پیامها و تأثیرات عملیات های اخیر گردانهای قسام بر ارتش رژیم صهیونیستی و جامعه اسرائیل پرداختند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری شبکه الجزیره، مقاومت اسلامی فلسطین با گذشت یک ماه از زمان از سرگیری حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، عملیات راهبردی خود را علیه نظامیان رژیم آغاز کرده و خسارات و تلفاتی را به نیروهای ارتش اسرائیل وارد کرده است. این اقدام علاوه بر خسارات وارد شده به ارتش و تضعیف روحیه عناصر آن، پوشالی بودن ادعاهای مطرح شده در خصوص پایان توان مبارزاتی نیروهای مقاومت فلسطین را اثبات کرد.
فائز الدویری تحلیلگر مسائل نظامی و راهبردی منطقه در گفتگو با الجزیره تصریح کرد که کمینهایی که گردانهای قسام طی ۹۶ ساعت گذشته انجام داده و شامل ۷ عملیات میشود، رویکردی بیسابقه داشته و نشان دهنده توسعه تاکتیکی این نیروها است.
وی ادامه که بیشتر این عملیاتها در مناطق حائل صورت گرفته که تحت کنترل ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارد و این موضوع بر اهمیت تونلها و توان بالای مبارزان قسام در فعالیت در پشت خطوط دشمن صحه میگذارد.
این کارشناس مسائل نظامی تصریح کرد که سکوت مقاومت طی یک ماه گذشته، یک عقب نشینی تلقی نمیشود؛ بلکه در نتیجه تحولات تاکتیکی ارتش رژیم صهیونیستی بود که با روی کار آمدن ایال زامیر رئیس جدید ستاد ارتش ایجاد شد که اولویت مطلق فعالیتهای نظامی را به نیروی هوایی داده و نقش نیروهای زمینی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.
الدویری خاطرنشان کرد که در طول این مدت، مقاومت فرصتی برای عملیات خود نداشته است، اما بار دیگر مواضع خود را تغییر داد تا بتواند از هرگونه شکاف تاکتیکی دشمن صهیونیستی استفاده کند.
الدویری ابراز داشت که مقاومت قادر به ادامه اجرای عملیات غافلگیرانه و دردناک برای رژیم صهیونیستی است و به صورت ویژه میتواند روی ضربات عمیقی متمرکز شود که تأثیرات سیاسی و روانی زیادی بر جامعه اسرائیل دارد.
وی ادامه داد که ۷۵ درصد از شبکه تونلی مقاومت همچنان قابل استفاده است و این موضوع حاشیه مانور زیادی برای برنامهریزی و اجرای عملیات غافلگیر کننده به عناصر گردانهای قسام میدهد.
پیام کمینهای مقاومت
الدویری معتقد است که نوع تسلیحات استفاده شده در این کمینها نشان دهنده توسعه تاکتیکی مقاومت است. راکتهای یاسین ۱۰۵ در کمین اقلیم التفاح برای هدف قرار دادن نفربرها مورد استفاده قرار گرفت، اما در بیت حانون برای حمله به یک خودروی غیر زرهی از راکت آر پی جی استفاده شد.
وسام عفیفه نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی نیز چند عملیات اخیر نیروهای مقاومت را حامل پیامهای سیاسی و نظامی در شرایط بسیار حساس دانست و تاکید کرد که بعد از چندین ماه جنگ و خونریزی و محاصره شدید، مقاومت فلسطین این عملیات جسورانه را در داخل عمق میدانی اشغالگران صهیونیست انجام داد که نشان دهنده پوشالی بودن ادعاهای تلآویو در خصوص از بین بردن مقاومت فلسطین است و بار دیگر برگهها در میز مذاکرات را به هم میزند.
عفیفه ابراز داشت که عملیات بیت حانون به صورت خاص نقطه تحولی را در کمینهای حماس ایجاد کرد، چرا که نیروهای مقاومت در فاصله ۳۰۰ متری از منطقه حائل از تونلها خارج شدند و کمین دقیقی را اجرا کردند که باعث هلاکت یک نظامی صهیونیست و زخمی شدن چندین نفر دیگر شد و نیروهای مقاومت با سلامت از معرکه خارج شدند.
وی به ابعاد سیاسی این کمینها نیز اشاره و تاکید کرد که فعالیتهای میدانی مقاومت در راستای خدمت به روند سیاسی رهبران آن است و از این عملیات به عنوان اهرم فشاری بر کابینه رژیم صهیونیستی استفاده میشود تا پیشنهاد اخیر حماس برای آتش بس فراگیر و عقب نشینی کامل نیروها از غزه را بپذیرد.
دکتر مهند مصطفی دیگر تحلیلگر مسائل داخلی رژیم صهیونیستی معتقد است که عملیات اخیر فلسطینیها شکاف داخلی در جامعه صهیونیستی را افزایش داد و باعث شد کذب بودن ادعاهای ارتش رژیم صهیونیستی حتی در مورد امکان آزادسازی اسرا از طریق نظامی فاش شود و درگیریها بدون پیشرفت قابل توجه و با ادامه شکستهای ارتش اسرائیل استمرار پیدا کند. این تناقض نشان دهنده ضعف اعتماد به فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی است، آن هم در شرایطی که اتهاماتی در خصوص همدستی ارتش با برنامههای نتانیاهو برای تحقق اهداف سیاسی در جامعه صهیونیستی مطرح شده است.
این تحلیلگر مسائل داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که افزایش فشارهای سیاسی بر جامعه صهیونیستی، باعث تزلزل بیشتر افکار عمومی و فقدان افق فراروی عملیات نظامی میشود. البته همچنان آمریکا تاثیرگذارترین عامل در این عرصه است، اما جامعه صهیونیستی ممکن است در مراحل آینده شاهد تحولات سرنوشت سازی نظیر گسترش نافرمانیهای مدنی باشد.
وی ابراز داشت که شکاف داخلی در اسرائیل توان کابینه برای پایان دادن به جنگ را کاهش میدهد و هرگونه تغییرات اساسی میدانی یا تغییر در مواضع آمریکا میتواند باعث پایان جنگ با شرایطی شود که به نفع اسرائیل نیست.