کورتیس: توافق دوحه، صلح نبود بلکه توافقی برای خروج بود

اقتصاد ایران: مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا در انتقاد از توافق دوحه تأکید کرد که این توافق نه صلح، بلکه توافقی برای خروج آمریکا از افغانستان بود که به طالبان امتیازات زیادی داد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «لیزا کورتیس» مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا طی سخنانی در موسسه هادسون با انتقاد شدید از توافقنامه دوحه گفت که این توافق نه تنها صلح به ارمغان نیاورد، بلکه اساساً یک توافق برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بود.

به گفته کورتیس، در این توافق که در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به امضا رسید، آمریکا به طالبان امتیازات زیادی داد، بدون آن‌که هیچ تضمینی برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد دولت جو بایدن نباید به تعهدات دولت ترامپ برای خروج کامل از افغانستان پایبند می‌ماند. 

مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا معتقد است که دولت بایدن می‌توانست رویکرد جدیدی را در پیش گیرد و بر سر یک توافقنامه جدید با طالبان مذاکره کند. 

کورتیس همچنین از تصمیم دولت ترامپ برای اخراج همکاران سابق آمریکا در افغانستان انتقاد کرد و افزود که بسیاری از سربازان سابق آمریکا با فداکاری به تخلیه این افراد کمک کردند، اما اکنون ترامپ از آنها می‌خواهد که خاک آمریکا را ترک کنند.

در ادامه، وی خواستار از سرگیری روند گفتگوهای سیاسی در افغانستان شد و اظهار داشت که گفتگوها باید با حضور تمامی گروه‌های ذی‌نفع افغانستان صورت گیرد. 

مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا همچنین بر لزوم حمایت از مخالفان طالبان تأکید کرد و گفت که نبود فشارهای آمریکا در افغانستان باعث شده است که این کشور ابزار لازم برای فشار به طالبان را از دست بدهد.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ