به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،بر اساس مطالعهای جدید که در نشریه HealthDay News منتشر شده، زنان بارداری که به کووید-۱۹ مبتلا میشوند، کمتر از سایر زنان در معرض ابتلا به کووید طولانی قرار دارند. این یافته میتواند درک دانشمندان از این بیماری را متحول کند و مسیر تازهای برای پیشگیری و درمان آن بگشاید.
پژوهشگران با استفاده از دو پایگاه داده بزرگ از سوابق سلامت الکترونیکی، اطلاعات مربوط به ۷۲ هزار زن باردار مبتلا به کووید را در بازه زمانی مارس ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۳ بررسی کردند و آنها را با بیش از ۲۰۸ هزار زن غیرباردار که در همان بازه زمانی به بیماری مبتلا شده بودند، مقایسه کردند.
مطالعه نشان داد:
-
تنها ۱۶٪ از زنان باردار به کووید طولانی مبتلا شدند؛
-
در حالی که ۱۹٪ از زنان غیر باردار علائم طولانیمدت بیماری را تجربه کردند.
به گفته دکتر چنگشی زانگ، محقق ارشد این پروژه از دانشکده پزشکی «ویل کورنل» نیویورک، یافتهها نشان میدهند که بارداری ممکن است با تغییراتی در سیستم ایمنی و واکنشهای التهابی بدن، به کاهش خطر کووید طولانیمدت کمک کند.
با وجود کاهش کلی خطر، برخی گروههای خاص از زنان باردار همچنان آسیبپذیرتر بودند:
-
زنان سیاهپوست،
-
زنان بالای ۳۵ سال،
-
و زنان با شاخص توده بدنی بالا (چاقی).
با این حال، حتی در این گروهها نیز خطر ابتلا به کووید طولانی کمتر از زنان غیر باردار بود.
دکتر زانگ تأکید کرد که عوامل اجتماعی-اقتصادی، نابرابری در دسترسی به مراقبتهای پزشکی، و نژادپرستی ساختاری میتواند نقش مهمی در تفاوتهای مشاهدهشده ایفا کند و باید در مطالعات آتی مورد بررسی قرار گیرد.
تیم تحقیقاتی در حال بررسی روشهایی برای استفاده از داروهای موجود در بازار جهت محافظت از زنان باردار در برابر کووید طولانیمدت است. همچنین، پژوهشهای آینده با تمرکز بر ویژگیهای خاص بارداری میتواند به توسعه راهکارهای پیشگیرانه برای همه بیماران منجر شود.