برگزاری نخستین نشست وزرای خارجه و دفاع چین و اندونزی
اقتصاد ایران: وزیر امور خارجه چین در پکن با وزیر امور خارجه اندونزی، ضمن دیدار و گفتگو درباره توافقات و اجماعات حاصله میان دو کشور، از اندونزی خواست با هرگونه یکجانبهگرایی و حمایتگرایی تجاری مخالفت کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در پی سفر وزرای خارجه و دفاع اندونزی به پکن، وانگیی وزیر امورخارجه چین، ضمن دیدار با همتای اندونزیایی خود، به همراه وزیر دفاع چین نشست خبری مشترک «مکانیسم گفتوگوی 2+2 وزیران خارجه و دفاع چین-اندونزی» را برگزار کردند.
در ابتدای این نشست، وانگیی اظهار داشت: مطابق با توافق حاصلشده میان رئیسجمهور شی جینپینگ و رئیسجمهور پرابوو، امروز نخستین نشست از مکانیسم گفتوگوی «2+2» وزرای خارجه و دفاع دو کشور برگزار شد.
وی افزود: این نخستین مکانیسم «2+2» در سطح وزارتی است که چین در سطح جهانی پایهگذاری کرده و نشانگر آغاز فصل جدیدی در اعتماد راهبردی و همکاریهای سیاسی-امنیتی میان دو کشور بزرگ همسایه، دو اقتصاد نوظهور و دو کشور مهم در حال توسعه است.
وانگیی ضمن اشاره به گفتوگوی میان وزرای امورخارجه دو کشور، خاطرنشان کرد: ما گفتوگویی دوستانه و عمیق در خصوص روابط دوجانبه و مسائل مورد علاقه مشترک داشتیم و هر دو طرف بر این باوریم که چین و اندونزی بهعنوان نمایندگان مهم کشورهای در حال توسعه و «جهان جنوب»، مسیر توسعه خود را بر پایه حسن همجواری و در پرتو خرد جمعی شرقی مبتنی بر همکاری بُرد-بُرد بنا نهادهاند.
وانگ یی همچنین تأکید کرد که دو کشور باید برای تسریع یکپارچگی اقتصادی منطقهای و حفظ ثبات زنجیرههای تأمین و صنعت، همکاری کنند.
وزیر امورخارجه چین در ادامه با اشاره بهاینکه این نشست، نخستین مکانیسم وزارتی «2+2» چین در سطح بینالملل است، تصریح کرد: امسال که مصادف با 75مین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک چین و اندونزی است، زمان مناسبی برای آغاز این مکانیسم جدید به شمار میرود. چین مایل است با اندونزی این سازوکار را به بستر اصلی برای ارتقاء همکاریهای سیاسی-امنیتی و دفاعی تبدیل کند و روابط دوجانبه را به سطحی بالاتر ارتقا دهد.
وی در آخر تأکید کرد که دو کشور باید بر استقلال راهبردی تأکید داشته باشند، از منافع اساسی یکدیگر حمایت کنند، ارتباطات سطح بالا را تقویت کرده و گفتوگو در همه حوزهها را گسترش دهند.
دونگ جون، وزیر دفاع چین نیز در ادامه، اعلام کرد که چین و اندونزی در حوزههایی مانند ارتباطات راهبردی و امنیت دریایی همکاری عملی برقرار خواهند کرد. بهگفته این مقام، همچنین توافق شد ضمن حفظ صلح و ثبات در دریای جنوبی چین، دو طرف بهطور مشترک با قمار فرامرزی، کلاهبرداریهای اینترنتی و سایر جرایم مرزی مقابله کنند.
دونگ جون تصریح کرد: در شرایط کنونی که اوضاع جهانی پیچیده و پرتنش است و منطقه با چالشهای متعددی روبهروست، همکاری امنیتی و دفاعی عمیقتر میان چین و اندونزی میتواند سهم مثبتی در حفظ صلح و ثبات منطقهای و جهانی داشته باشد.
وی در آخر تأکید کرد: چین مایل است با اندونزی ساختاری نوین در همکاری دفاعی ایجاد کند که بر اساس اعتماد راهبردی عمیقتر، مکانیسمهای هماهنگتر و پاسخگویی موثرتر به چالشها بنا شده باشد، و دو کشور را برای مواجهه با خطرات آینده آمادهتر سازد.
بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی وزارتخارجه چین، سوگیونو وزیر امورخارجه اندونزی در پاسخ به اظهارات همتای چینی خود اظهار داشت: برگزاری اولین نشست وزارتی مکانیسم «2+2» میان اندونزی و چین نقطه عطفی در روابط دوجانبه است و بیانگر اهمیت، گستره و سطح بالای روابط راهبردی دو کشور است.
وی همچنین افزود که در شرایط ناپایدار و پرچالش کنونی جهان، اهمیت صلح، ثبات و همکاریهای باز بیش از پیش نمایان است.
شمسالدّین شافری، وزیر دفاع اندونزی نیز تأکید کرد که اندونزی مایل است گفتوگوهای راهبردی با چین را تقویت کند، بر اصول احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی پایبند باشد، ظرفیتهای همکاری را گسترش دهد و در حوزههای دفاعی و امنیت دریایی، برای حفظ ثبات منطقه و مقابله با چالشهای جهانی، با چین همکاری نزدیکی داشته باشد.
طرفین همچنین درباره مسائل بینالمللی و منطقهای مورد اهتمام مشترک، از جمله اوضاع خاورمیانه، تبادل نظر کرده و به توافقات گستردهای دست یافتند.
در طی این نشست مشترک، دو طرف همچنین توافق کردند تا به آرمانهای اولیه برای ساختن اقتصاد جهانی باز وفادار بمانند، از جهانیسازی فراگیر و عادلانه حمایت کنند، ساختار چندجانبه تجاری با محوریت سازمان تجارت جهانی را حفظ کرده و محیطی عادلانه، غیرتبعیضآمیز و منصفانه برای تجارت و سرمایهگذاری ایجاد کنند.
به گفته وانگیی، دو کشور که شرکای مهم تجاری یکدیگر هستند، همچنان بر همکاری بُرد-بُرد و مخالفت با هر نوع یکجانبهگرایی و حمایتگرایی تجاری تأکید کرده و متعهد شدند که با شتاب بخشیدن به همگرایی اقتصادی منطقهای، ثبات زنجیرههای تأمین را حفظ کرده و از حقوق و منافع مشروع «جنوب جهانی» دفاع کنند.
در پایان، وانگ یی و سوگیونو یادداشت تفاهم درباره ایجاد مکانیسم گفتوگوی جامع راهبردی میان دولت جمهوری خلق چین و دولت جمهوری اندونزی را امضا کردند. در ادامه نیز دونگ جون و شافری توافقنامهای در زمینه همکاریهای امنیت دریایی نیز امضا کردند.
انتهای پیام/