تسهیلات طرح جوانی جمعیت در بیرجند؛ وعده یا واقعیت؟
اقتصاد ایران: بیرجند- خانوادههای بیرجندی از عدم تحقق وعدههای ارائه زمین و تسهیلات در طرح جوانی جمعیت گلایه دارند و معتقدند این طرح با تاخیرها و مشکلاتی مواجه است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: به نتیجه رسیده بودیم که کشورمان برای دهههای آتی نیاز به نیروی جوان و خبرهای دارد که بخواهد بار علم و اقتصاد آن را به دوش بکشد و اگر وضعیت موالید با همین میزان ادامه پیدا کند در آیندهای نه چندان دور غلبه جمعیت با نسل سالمندی خواهد بود که حتی پرستاری برای رسیدگی به امورشان نخواهند داشت.
در این راستا متولیان امر نشستند و مشوقهایی برای فرزند آوری در نظر گرفتند تا ایران عزیز همچنان جوان بماند اما به قول حافظ شیرازی «که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها».
یکی از این مشوقها بحث تخصیص زمین به خانوادههای دارای چند فرزند بود که در حال اجرایی شدن است اما در شهرستان بیرجند والدین گلایههایی در این زمینه دارند و میگویند فرزندشان یک ساله و دو ساله شده است اما خبری از تخصیص زمین و گاه تسهیلات بانکی وجود نیست.
زینب روحانی از شهروندان بیرجندی که اکنون برای سه دختر مادری میکند، در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: پنجم خرداد ۱۴۰۳ دختر سوم من به دنیا آمد و من و همسرم حدود یک هفته بعد برای تخصیص زمین در طرح جوانی جمعیت درخواست دادیم.
بعد از یک سال هنوز زمین نگرفتهایم
وی بیان کرد: آن موقع گفتند بعد از دو سه هفته برای شما یک پیامک میآید که این پیامک نیامد و مجدد پیگیری کردیم که گفتند دو سه ماه دیگر پیامک میآید ولی هنوز چیزی به دست ما نرسیده است و اکنون فرزندم نزدیک یک سالگی است.
این مادر بیرجندی ادامه داد: البته به ما گفتهاند مدارک شما تأیید شده است و بعد از اینکه پیامک برای تخصیص زمین بیاید باید همگروه انتخاب کنید چرا که در شهر بیرجند بر عکس شهرهای دیگر استان یک زمین برای دو خانواده است.
روحانی یادآور شد: اگر میخواهیم که مردم برای فرزند آوری تمایل پیدا کنند باید مشوقهایی که برای این موضوع در نظر گرفته میشود به موقع و در کوتاهترین زمان ممکن صورت گیرد و در غیر این صورت نتیجه مدنظر از آن حاصل نخواهد شد.
اختصاص مشوقهای فرزندآوری به کندی صورت میگیرد
رضا محمد زاده از دیگر شهروندان بیرجندی که او نیز پدر سه فرزند است که یکی از فرزندان او در سال ۱۴۰۳ به دنیا آمده نیز در گفتوگو با مهر اظهار کرد: نه در بحث تخصیص زمین و نه در بحث تسهیلات آنگونه که در تبلیغات سخن میگویند به خانوادههای دارای چند فرزند با سرعت این مشوقها داده نمیشود.
وی گفت: از طرف دیگر چرا باید در شهر بیرجند در طرح جوانی جمعیت یک زمین به دو نفر تخصیص داده شود که این موضوع نیز مشکلاتی را با خود به همراه میآورد.
محمد زاده یادآور شد: مشوقهای فرزندآوری باید به سرعت به خانوادهها اختصاص داده شود تا حداقل انگیزهای در سایر خانوادهها برای داشتن فرزند بیشتر به وجود آورد.
این شهروند خراسان جنوبی گفت: این مشوقها زمانی تأثیر خود را در افزایش موالید و فرزند آوری خواهد داشت که خانوادهها برای دریافت آن به زبانی دیگر خون به جگر نشوند و ماهها و حتی سالی منتظر نمانند.
نه زمین گرفتهام و نه تسهیلات
قربانی از دیگر شهروندان خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با مهر اظهار کرد: فرزند من در بهمن ۱۴۰۲ به دنیا آمده است و تاکنون نه توانستهام زمین بگیرم و نه موفق به دریافت تسهیلات و وام فرزند آوری شدهام.
وی بیان کرد: در مورد تسهیلات، ما در بانکی ثبت نام کردیم که الان هر چه نگاه میکنیم عده زیادی در صف انتظار هستند و طبیعتاً به بانکی که این همه متقاضی برای دریافت وام ثبت نام کردهاند باید سهم بیشتری داده شود.
قربانی با لبخندی ادامه داد: فرزندم یک سال و چهارماه سن دارد و فکر کنم به دو سالگی که برسد اصلاً طرح تخصیص زمین در طرح جوانی جمعیت و تسهیلات برای این امر کنسل شود.
برخی از شهروندان متقاضی طرح جوانی جمعیت این نکته را مطرح کردند زمین در بیرجند برای واگذاری وجود دارد ولی باید با همکاری سایر ادارات زیر ساختهای آن چون آب و برق و گاز فراهم شود تا بتوان به شهروندان تحویل داد.
تخصیص زمین به چهار هزار و ۶۴۰ نفر در بیرجند در طرح جوانی جمعیت
میر محمد مودی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: در شهرستان بیرجند برای تخصیص زمین در طرح جوانی جمعیت ۱۰ هزار و ۶۶۶ نفر برای تخصیص زمین در طرح جوانی جمعیت ثبت نام کردهاند.
وی ادامه داد: از این تعداد ثبت نامی در شهر بیرجند به چهار هزار و ۱۳۹ نفر و به ۵۰۱ نفر نیز در شکراب زمین داده شده است که در مجموع تخصیص زمین در شهرستان بیرجند در طرح جوانی جمعیت به ۴ هزار و ۶۴۰ نفر بوده است.
دو هزار و ۸۶۷ نفر متقاضی پشت نوبت هستند
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین دو هزار و ۸۶۷ نفر در مرحله تأیید نهایی و به عبارت دیگر پشت نوبت هستند که تلاش ما بر این است که تأیید نهایی و تخصیص زمین به این افراد در اسرع وقت و زمان ممکن صورت گیرد.
مودی افزود: دو هزار و ۲۷۲ نفر نیز در مرحله تأیید مدارک هستند که بعد از تأیید مدارکشان سایر مراحل را برای تخصیص زمین برای آنان طی خواهد شد.
حجت الاسلام علی نسایی زهان دادستان عمومی و انقلاب بیرجند نیز در گفتوگو با مهر بیان کرد: از منظر رعایت حقوق عامه چه در بحث زمینهای طرح نهضت ملی مسکن و طرح واگذاری زمین در طرح جوانی جمعیت نظارتها را داریم.
وی با اشاره به اینکه مراقب هستیم که زمینهای واگذار شده از زیرساخت برخوردار باشد، گفت: البته باید در موضوع واگذاری زمین و پرداخت تسهیلات امکانات استان و کشور را نیز مد نظر قرار داد و مسئولان نیز در حد توان خود پیگیر مطالبات مردم هستند.
بی شک اگر مشوقهای طرح جوانی جمعیت دیرهنگام و با پشت نوبت قرار دادنهای طولانی اعطا شود هدف و نتیجه خود را از دست خواهد داد و بسیاری از خانوادهها به قول معروف عطای آن را به لقایش خواهند بخشید.