واکنشها به درگذشت پاپ فرانسیس
اقتصاد ایران: مقامهای مختلف از کشورهای غربی و سایر نقاط جهان در پیامهای جداگانهای به درگذشت رهبر کاتولیکهای جهان واکنش نشان داده و وی را ستودند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مرگ ناگهانی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان بعد از یک دوره طولانی بیماری با واکنش های سریع و گسترده مقام های مختلف غربی و بینالمللی مواجه شد.
به گزارش واتیکان، رئیس کلیسای کاتولیک رومی امروز دوشنبه در سن 88 سالگی درگذشت.
فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان در پیامی اعلام کرد: با مرگ فرانسیس، جهان یک چراغ درخشان امید، یک مدافع معتبر انسانیت، و یک مسیحی معتقد را از دست داد.
فردریش مرتس، صدر اعظم احتمالی آینده آلمان هم در پیامی گفت: فرانسیس به خاطر تعهد خستگی ناپذیرش به ضعیف ترین افراد جامعه، به عدالت و آشتی در یادها خواهد ماند.
اولاف شولتز، صدر اعظم فعلی آلمان هم گفت: کلیسای کاتولیک و جهان یک مدافع ضعیفان، یک آشتی دهنده و یک فرد خونگرم را از دست داد.
جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا هم در پیامی به مرگ پاپ واکنش نشان داده و گفت: ما مردی بزرگ و کشیش بزرگی را از دست دادیم. من این امتیاز را داشتم که از دوستی، نصیحت و آموزه های او که هرگز حتی در زمان آزمایش و رنج شکست نخورد لذت ببرم.
سرجیو ماتارلا، رئیس جمهور ایتالیا هم گفت: آموزش های او پیام انجیل، همبستگی بین مردم، وظیفه نزدیکی به ضعیف ترین ها، همکاری بین المللی و صلح در بین بشریت را یادآوری می کند.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا هم گفت: تعهد او به صلح، عدالت اجتماعی و آسیب پذیرترین افراد، میراثی عمیق به جا گذاشت.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم گفت که او با فروتنی و عشق واقعی خود به افراد ضعیف میلیون ها نفر را بسیار فراتر از مرزهای کلیسای کاتولیک الهام بخشید.
مایکل دی. هیگینز، رئیس جمهور ایرلند هم در واکنش به این خبر گفت: پاپ فرانسیس به طور مداوم صدای خود را در مورد مسائل مبرم زمان ما مانند گرسنگی و فقر جهانی، تغییرات آب و هوا و عدالت، سرنوشت مهاجران و مردم بومی، محرومان، و نیاز اساسی به صلح جهانی و راه حل های دیپلماتیک بلند کرد.
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا هم گفت: پاپ در زندگی فروتنانه خود و در بین مخاطبان هفتگی اش تعهد خود را به صلح، برابری و مشارکت نشان داد.
لای چینگته، رئیسجمهور تایوان هم گفت: ما از تعهد مادامالعمر پاپ به صلح، همبستگی جهانی و مراقبت از افراد نیازمند الهام خواهیم گرفت.
کریستوفر لوکسون، نخست وزیر نیوزیلند هم مرگ پاپ را تسلیت گفت.
آندری دودا، رئیس جمهور لهستان هم تاکید کرد که پاپ رسول رحمت بزرگی بود که در او پاسخ به چالش های دنیای مدرن را می توان دید.
جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا هم با اشاره به دیدار خود با پاپ بیمار چندین ساعت قبل از مرگش در پیامی مرگ وی را تسلیت گفت.
مارک روته، دبیرکل ناتو هم تسلیت خود را به جامعه کاتولیک و همه کسانی که تحت تأثیر انسانیت پاپ قرار گرفتند، گفت.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند هم اعلم کرد: پاپ فرانسیس برای همیشه توسط میلیون ها نفر در سراسر جهان به عنوان چراغی از شفقت، فروتنی و شجاعت معنوی به یاد خواهد ماند.
چارلز سوم، پادشاه بریتانیا هم با اندوه فراوان به مرگ پاپ فرانسیس واکنش نشان داد و بیانیه ای را صادر کرد.
کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا هم فرانسیس را به عنوان «پاپ فقرا، ستمدیدگان و فراموش شدگان» ستود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز تسلیت خود را ابراز کرد. به گفته دفتر ریاست جمهوری روسیه پوتین گفت که فرانسیس در دوران پاپی خود، گفتگو بین کلیساهای ارتدکس روسیه و کلیساهای کاتولیک رومی را ترویج می کرد.
پاپ فرانسیس، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، از سال 2013 بهعنوان دویست و شصت و ششمین پاپ خدمت میکرد.
او نخستین پاپ از قاره آمریکا، اولین عضو فرقه یسوعی و اولین پاپ غیراروپایی پس از پاپ گرگوری سوم در قرن هشتم بود.
سفارت ایران در ایتالیا درگذشت پاپ را تسلیت گفت
سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا درگذشت پاپ فرانسیس را به همه مسیحیان به ویژه مسیحیان ایتالیا تسلیت گفت.
پیام تسلیت عراقچی در پی درگذشت پاپ فرانسیس
وزیر امور خارجه:
به نمایندگی از طرف مردم ایران، از صمیم قلب به جامعه جهانی - به ویژه پیروان خاص پاپ فرانسیس - که سوگوار این فقدان هستند، تسلیت می گویم.
خرد و شفقت او زندگی های بیشماری را تحت تأثیر قرار داد و صلح و وحدت را در میان ملت ها و مذاهب ترویج کرد. ما در این غم شریک هستیم و عمیق ترین همدردی خود را ابراز می کنیم.
انتهای پیام/