صدور ۱۷۴ مجوز کاوش و بررسی باستان شناسی در سال گذشته
اقتصاد ایران: رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی گفت: ۱۷۴ مجوز کاوش و بررسی در سال گذشته داده شده و امسال هم حدود ۲۳ مورد کاوش در جریان است که باستان شناسان در مورد آن کار میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری محمد ابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی امروز در سالن پارسه پژوهشگاه برگزار شد در این نشست، زارعی گفت: میخواهم جایگاه این پژوهشگاه را بهآنبرگردانم وزیر هم این حمایت را از ما دارد. توقع ما از رسانه این است که کمک ما باشد تا بتوانیم در حوزه میراث طبیعی و میراث فرهنگی و گردشگری نقش آفرین باشیم.
وی گفت: ما در پی گردشگری پایدار برای محیط زیست و میراث طبیعی هستیم. در بستر میراث طبیعی و محیط زیست ایران بوده که فرهنگ پایدار شکل گرفته است.
زارعی بیان کرد: بحث تخریب و محافظت از میراث فرهنگی بر عهده معاونت میراث فرهنگی است. اما ما هم تلاش خود را انجام میدهیم. درباره تخلفاتی که انجام میشود هم باید از طرف یگان و حقوقی وزارتخانه پیگیری شود ما هیچ مماشاتی با متخلفان نداریم.
وی افزود: اولین جلسه را با پیشکسوتان میراث فرهنگی درباره برخورد با حرایم داشتیم ما در پژوهشگاه حدود ۲۴۰ نفر کارشناس میراث فرهنگی داریم.
زارعی بیان کرد: درباره مکران کاری به دولت نداریم ما براساس مسئولیتی که داریم کار میکنیم. چون در جنوب دریای مکران و خلیج فارس مطالعات گستردهای در حاشیه خلیج فارس شده است و وظیفه خود میدانیم که مطالعات را انجام دهیم کارهای مردم شناسی در کرمان و سیستان و بلوچستان انجام شده است.
وی افزود: پیش نویس طرح کاوش در بافت تاریخی شیراز در زمان گذشته انجام شده است دوستان بدون اطلاع پژوهشگاه آن را دستکاری کردهاند و از نظر ما هیچ ارزشی ندارد. ما دیگر تفاهمنامه نداریم. رئیس دانشگاه هنر شیراز مسئولیتی در حوزه باستان شناسی ندارد. دو نفر از همکاران ما سه روز آنجا بودهاند. آثار کشف شده مربوط به دوره پهلوی دوم بوده است تازه امروز به آثار دوره قاجار رسیدهاند. اشیایی که پیدا شده باید مطالعه شود.
زارعی با بیان اینکه تفاهمنامه های زیادی با ۲۵ استان بسته شده است تا ادغام مأموریتی انجام شود گفت: گزارشی که تهیه شده بود را پیگیری کردیم و مقداری در ارجاعات آن اشکالات اساسی داشت. به دلایل مختلف شاید به بخشی از اهداف نرسیم. تفاهمنامه نهایی با سازمان نقشه برداری انجام میدهیم آنها متخصصان خوبی دارند. استفاده بی رویه از سفرههای آبهای زیرزمینی باعث فرونشست شده است. بارها به این موضوع اشاره دادهایم که نباید اجازه حفر چاه بدهیم.
وی درباره تعداد مجوزهای کاوش و باستان شناسی گفت: ۱۷۴ مجوز کاوش و بررسی در سال گذشته داده شده است. امسال هم حدود ۲۳ مورد کاوش در جریان هست که باستان شناسان کار میکنند و در بخشهایی هم با دانشگاهها همکاری میکنیم. ما در تلاش هستیم با برخی از باستان شناسان خارجی مجدد همکاریها را از سر بگیریم. تلاش میکنیم که حتماً به کمک ما بیایند چون در بحث ایران شناسی مؤثر است.
وی افزود: پژوهشگاه میراث فرهنگی شورای کتاب با ۱۱ عضو دارد. امیدوارم امسال بتوانیم در نمایشگاه کتاب شرکت کنیم.
زارعی درباره فعالیتهای گروه پژوهشی گردشگری و عدم ارتباط این گروه زیر مجموعه پژوهشگاه با معاونت گردشگری گفت: معاونت گردشگری باید از ما بخواهد که کاری برای آنها انجام دهیم. ما گفتهایم که طرحهای اولویت دار را به ما بدهید. برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی و رویدادها و سلسله نشستها جزو فعالیتهای آنهاست. همکاران ما باید یک طرح پژوهشی و چند مقاله بنویسند. معتقدیم گردشگری پایدار باید مطالعه شود و گردشگری براساس ظرفیتهای ایران انجام شود.
وی گفت: ما جلسهای با نماینده فرهنگی سفارت چین داشتیم که رسانهای هم شد. ما هیچ چیز محرمانهای نداریم. ما مکلف هستیم اگر با هر کشوری کار میکنیم رسانهای شود.
زارعی درباره بودجه پژوهشگاه هم گفت: بودجه هزینهای ما که شامل حقوق و مزایای کارکنان میشود ۷۶ درصد و نیم افزایش پیدا کرده است. درباره بودجههای پژوهشی هم ما به سازمان بودجه اعلام میکنیم و آنها به ما بودجه میدهند.