اردبیلی: هیچ بانوی فعال در عرصه تولید نباید تنها بماند
اقتصاد ایران: رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: بانویی که سرمایهاش را صرف تولید میکند، باید مورد حمایت ویژه قرار گیرد؛ نباید هیچ بانوی تولیدکنندهای احساس تنهایی کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم اردبیلی با اشاره به طراحی ساختاری برای حضور مشاوران بانوان در همه شرکتها و سازمانهای تابعه شهرداری تهران اظهارکرد: در حال حاضر، حدود ۴۳ شرکت و سازمان به سه دسته تقسیم شدهاند و قرار است با توجه به شاخصهای تعیین شده، مشاوران بانوان در آنجا منصوب شوند.
وی تصریح کرد: در این ردهبندی، سه شاخص اصلی تعداد پرسنل زن، ظرفیت پروژههای خانوادهمحور و میزان ارتباط مجموعه با مخاطبان زن مورد توجه قرار گرفته است.
اردبیلی با اشاره به اولویت بندیها در موضوع مشاوره هم گفت: برای مثال شرکت بهرهبرداری مترو که بیش از هزار نیروی زن دارد و روزانه میزبان حدود یک میلیون بانوی تهرانی است، در بالاترین رده این ارزیابی قرار گرفته است.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: پس از تعیین رتبهها، پست مشاور بانوان به سازمانها تخصیص داده میشود، افراد پیشنهادی از سوی سازمانها به ما معرفی میشوند و ما پس از بررسی در چارچوب شاخصها، آنها را تأیید میکنیم تا انتصاب نهایی صورت گیرد. این فرآیند باعث شکلگیری یک شبکه یکپارچه در سراسر مجموعه مدیریت شهری خواهد شد.
اردبیلی با اشاره به ساختار در حال شکلگیری مرکز زنان در مناطق و معاونتهای مختلف، هم گفت: این شبکهها در نهایت در میدان عمل با هم پیوند میخورند و یک ساختار منسجم و هماهنگ در سطح شهر شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه پیشرفت چشمگیری در برخی پروژههای شاخص مرکز زنان روی داده است؛ تصریح کرد: برخی طرحها به مرحله بلوغ رسیدهاند. برای مثال پروژه «ریحانشهر» منطقهای شده و همین اتفاق برای بخشی از پروژههای «هزار امید» نیز افتاده است. ساختارهایی نظیر کوثرها، شهربانوها و شهردختها نیز فراتر از انتظار پیش رفتهاند و امروز در بسیاری از مناطق به سطح مطلوب خدماتدهی رسیدهایم.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با اشاره به اهمیت حمایت از زنان سرپرست خانوار و بانوان فعال در حوزه تولید و با توجه به شعار سال گفت: بانوانی که سرمایه اندک خود را وارد تولید میکنند، در شرایطی که دیگران به دنبال حفظ سرمایه در طلا و ارز هستند، شایستهترین افراد برای حمایت هستند؛ ما باید فضاهای فروش و امکانات تولید را برای آنها فراهم کنیم و اجازه ندهیم احساس بیپناهی داشته باشند.
اردبیلی همچنین از برنامهریزی برای برگزاری رویدادهای تخصصی دخترانه در پروژه «هزار امید» خبر داد و تصریح کرد: مدیران امور زنان و خانواده در هر منطقه باید با مجریان و بهرهبرداران پروژهها هماهنگ شده تا رویدادهای نوآوری، آموزشی، مهارتی و مختص دختران را به صورت پیوسته و هدفمند برگزار کنند و همچنین شهردختها باید نسبت به قبل پررونقتر باشند.
وی با اشاره به جشن «هزار امید» گفت: جشن بزرگ «هزار امید» ویژه نوجوانان در پیش است که این پروژه بهصورت تخصصی برای نوجوانان طراحی شده تا فرصتی برای رشد، ارائه توانمندیها و مشارکت فعالتر آنان فراهم شود.
اردبیلی گفت: در طی دو سال گذشته تلاشهای زیادی در راستای ایجاد و تثبیت ساختار اداری و تعریف پستهای سازمانی مراکز زنان و خانواده انجام شده است. در حال حاضر، پنج مجموعه قدیمی در سطح شهر وجود دارند که پیش از این فاقد پست سازمانی بوده اند. خوشبختانه در اسفندماه سال گذشته موفق شدیم برای دو مجموعه در منطقه ۲۰ و منطقه ۱۴ شامل بوستان بانوان و شهربانو شماره ۲، پست «۳-۱۳» اخذ و به ساختار رسمی شهرداری اضافه کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر منتظر اصلاح ساختار در دیگر پهنههای شهر تهران هستیم. چرا که موضوع اصلاح ساختار تمام مناطق شهرداری، در دستور کار معاونت تحول قرار گرفته و در حال پیگیری است.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: پیشنهادهای ساختاری ما متناسب با ویژگیها و نیازهای هر منطقه تنظیم میشود و هدف، تثبیت جایگاه کارشناسی و مدیریتی در مراکز زنان و خانواده است. برخی از مجموعهها به دلیل نبود پست مشخص، به بخشهای دیگر منتقل شده بودند که اکنون در قالب اصلاح ساختار در حال بازگشت به جایگاه اصلی خود هستند.
اردبیلی با اشاره به ساختارهای سازمانی در مراکز تصریح کرد: مراکز شهربانو، بوستان بانوان و شهردختها بهعنوان بدنه انسانی مراکز زنان و خانواده در شهرداری محسوب میشوند و هرگونه تغییر در ساختار مرکز، مستقیماً این مجموعهها را تحت تأثیر قرار میدهد؛ به همین دلیل، حفظ و صیانت از این مراکز بسیار حائز اهمیت است تا فرآیند صدور احکام و پیوستن کامل به ساختار اداری تسهیل شود.
رئیس مرکز زنان و خانواده تاکید کرد: اصلاح ساختار مناطق به صورت تدریجی و پایلوتمحور انجام میشود و این فرآیند تا شهریورماه ادامه خواهد داشت، انتظار میرود با شکلگیری کارگروههای پهنهای در مناطق، روند اصلاح ساختار با سرعت بیشتری پیش برود.