بدهی سنگین دانشگاه‌های علوم پزشکی به کادر سلامت

اقتصاد ایران: معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود ۱۰۰همت به کادر سلامت بدهی دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بدهی سنگین دانشگاه‌های علوم پزشکی به کادر سلامت، از دولت و مجلس خواست با اختصاص منابع کافی، در پرداخت این معوقات همکاری کنند.


 سید جلیل حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود ۱۰۰همت به کادر سلامت بدهی دارند. این بدهی‌ها مربوط به معوقات نیروی انسانی، تجهیزات، دارو و پروژه‌های عمرانی است و نیازمند حمایت دولت و مجلس برای تسویه آن‌ها هستیم.

وی با اشاره به تدوین برنامه تحول آموزش پزشکی امسال افزود: این برنامه با محوریت سه شاخص «کیفیت»، «عدالت» و «تسهیل‌گری» در حال اجراست و شامل حوزه‌هایی چون ارتقای اخلاق حرفه‌ای، اقتصاد سلامت، هوشمندسازی، بازنگری برنامه‌های آموزشی، مرجعیت علمی، آمایش سرزمین و ارزیابی پیامدهای آموزشی می‌شود.


 معاون وزیر بهداشت  در ادامه با اشاره به دغدغه‌های روانی دستیاران و پرسنل سلامت، از اجرای طرح غربالگری سلامت روانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: بخشنامه‌ای از ۲۰بهمن سال گذشته به دانشگاه‌ها ارسال شده  است تا وضع آسیب‌های روانی شناسایی و پیگیری شود. حسینی ادامه داد: سعی داریم با همکاری نظام پزشکی و انجمن‌های علمی، موضوع آسیب به خود در میان کارکنان سلامت را به حداقل برسانیم.


وی درباره تأثیر اقدامات انجام‌شده، اظهار داشت: امیدآفرینی در میان کادر سلامت افزایش یافته است و البته مشکلات به‌صورت ساختاری بررسی می شود تا منجر به آسیب به خود نشود.


معاون آموزشی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اکنون فقط ۵۱هزار تخت آموزشی در کشور داریم، در حالی‌ که بر اساس استاندارد، باید حداقل ۷۶هزار تخت در اختیار باشد. همچنین کمبود ۲۹۰۰عضو هیأت علمی در علوم پایه و ۸۷۰نفر در دندانپزشکی وجود دارد.


 حسینی با انتقاد از نابرابری در توزیع پزشکان گفت: حدود ۹۰هزار پزشک عمومی در کشور داریم که ۳۰هزار نفر آنها  هیچ‌گونه پروانه فعالیت دریافت نکرده‌اند. نبود برنامه‌های رفاهی و اقتصادی و بدهی‌های وزارت بهداشت باعث شده است پزشکان انگیزه‌ای برای فعالیت در مناطق محروم نداشته باشند.

وی در ادامه گفت: افزایش ناگهانی پذیرش دانشجویان پزشکی از ۸هزار به ۱۶هزار نفر هم آسیب‌زا بوده است. هنوز زیرساخت و بودجه ۳۷هزار میلیارد تومانی برای این افزایش محقق نشده و این موضوع به کیفیت آموزش آسیب زده است.


معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: با توجه به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، رئیس‌جمهوری مبلغ مناسبی برای جذب پزشک عمومی پیشنهاد داده است که در صورت تصویب، می‌تواند منجر به استقبال بیشتر از طبابت در مناطق مختلف شود.


هوش مصنوعی، محور آینده آموزش پزشکی


وی در ادامه این نشست با اشاره به جایگاه دوم ایران در منطقه در تولید مقالات حوزه هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی آینده آموزش پزشکی است. دانشگاه‌های علوم پزشکی اهداف مشخصی در این حوزه دارند و فعالیت‌هایی هم در حوزه تکنولوژی‌های نو در حال انجام است.


حسینی با اشاره به کمبود متخصص در رشته‌های خاص از جمله کودکان، بیهوشی، طب اورژانس و عفونی، گفت: پزشکانی که ۵سال از فارغ‌التحصیلی یا ۱۰سال از استخدام آنها گذشته باشد، می‌توانند بدون محدودیت وارد دستیاری این رشته‌ها شوند.


وی همچنین از تشکیل کمیته‌های تخصصی برای ارائه پیشنهادهای انگیزشی مانند تعرفه‌ها و امتیازات خبر داد و گفت: امسال ۱۰۰نفر را در رشته‌های خاص جذب کردیم و شماری از پزشکان عمومی را هم بورسیه خواهیم کرد تا با تضمین استخدام، انگیزه بیشتری برای ادامه تحصیل در این رشته‌ها داشته باشند.


 معاون وزیر بهداشت در پایان اظهار داشت: بیست‌وششمین همایش آموزش پزشکی با محورهای هوش مصنوعی، جذب هیأت علمی و مهارت‌آموزی دانشجویان، سوم اردیبهشت برگزار می‌شود. همچنین هجدهمین جشنواره شهید مطهری هم در روزهای چهارم و پنجم اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ