موازیکاری دستگاهها مانع توسعه هوش مصنوعی است
اقتصاد ایران: رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با انتقاد از موازیکاری نهادهای قانونگذار در حوزه هوش مصنوعی گفت: نبود هماهنگی میان مجلس، دولت و شوراهای عالی، سرعت توسعه این فناوری را کاهش داده و کشور را از فرصتهای آن دور میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدحسین خوشخو؛ رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی اظهار کرد: از آنجا که هوش مصنوعی پدیدهای نوظهور نهفقط در ایران بلکه در سطح جهان است، کشور ما باید آمادگی لازم را برای مواجهه با آن داشته باشد تا بتواند از فرصتهای ایجادشده بهرهبرداری کند.
وی گفت: این موضوع و تمام مسائل مرتبط با آن، نیازمند مشارکت مردم، دستاندرکاران و نهادهای حاکمیتی است. در بخش حاکمیتی، مسائلی مانند قانونگذاری مطرح است. در حال حاضر، دستگاههای مختلفی همچون مجلس، دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی، بهصورت جداگانه در این زمینه فعالیت میکنند. ما تجربه خوبی از این موازیکاریها نداریم. بهعنوان مثال، گاهی برای مخاطبان، سردرگمی میان شورا و مجلس ایجاد میشود. این دوگانگی بین مجلس، دولت و دستگاههای اجرایی، موجب کاهش سرعت عملکرد میشود.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی تصریح کرد: ضلع دوم این معادله، مردم هستند که در بخشهای مختلف در حال پیشرویاند. همچنین، دستاندرکاران و متخصصان این حوزه باید با سرعت بیشتری حرکت کنند. بخش سوم و مهم این معادله، دستگاههای قانونگذار و نهادهای دولتی هستند. در این میان، مؤسسه عصر جدید که امروز در این رویداد حضور دارد، نقش کلیدی ایفا میکند. اگر بتوانیم در حوزه قانونگذاری و سیاستگذاری هماهنگی ایجاد کنیم و دولت نیز از این اقدامات حمایت کند، بیتردید به موفقیت خواهیم رسید. این همکاری، مانع تبدیل فرصتها به تهدید خواهد شد.
خوشخو خاطرنشان کرد: همانطور که مطلع هستید، چندی پیش رویدادی با عنوان «هوش مصنوعی و سینما» در همینجا برگزار کردیم. در آن رویداد، یکی از دستاندرکاران، فیلم کوتاهی را به نمایش گذاشت که موجب شگفتی همگان شد؛ چراکه این فیلم با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده بود. این نمونه نشان میدهد اگر آمادگی داشته باشیم، میتوانیم همانند اینترنت، از هوش مصنوعی نیز بهره ببریم. اما اگر آماده نباشیم، این فناوری میتواند اثرات منفی بر جای بگذارد. در آینده نزدیک، شاهد تحولات بزرگی در حوزههایی چون موسیقی و نقاشی خواهیم بود و اگر آمادگی نداشته باشیم، این فناوری تمامی عرصهها را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: از مدیریت مؤسسه عصر جدید قدردانی میکنم. ما نیز بهعنوان حامی این حرکت، تلاش میکنیم تا این همکاریها به نتیجه برسد. موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه شود، مسئله مالکیت فکری در صنایع فرهنگی است. این موضوع اهمیت زیادی دارد. وقتی یک کارگردان یا نویسنده اثری خلق میکند، مالکیت آن اثر متعلق به چه کسی است؟ این مسئلهای تخصصی است که باید هم توسط متخصصان و هم توسط نهادهای حاکمیتی مورد بررسی قرار گیرد. همه باید در این زمینه مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: بهنظر من، در مواجهه با این پدیده نوین (هوش مصنوعی) شرایطی مشابه با مواجهه نخستین ما با اینترنت و دیگر فناوریها را تجربه میکنیم. ما به هیچوجه به دنبال ایجاد موازیکاری نیستیم؛ بلکه هدفمان به سرانجام رساندن کارهای نیمهتمام یا مغفولماندهای است که تاکنون جایگاه مناسبی نیافتهاند. این حرکت میتواند آغازگر هماهنگی، وحدت رویه و شکلگیری فعالیتهای مشترک باشد.
انتهای پیام/