روایت یک جوان گیلانی؛ از ایجاد باشگاه کتابخوانی تا فعالیتهای اجتماعی
اقتصاد ایران: رشت- «محمدحسین انصاف دوست» جوانی گیلانی که در کنار توجه به حفظ قرآن و فعالیت های مذهبی در کارهای اجتماعی، عام المنفعه و ترویج کتابخوانی در میان نوجوانان و جوانان فعال است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها - زهرا رگان: جهاد فرهنگی داستان جوانی است از دیار میرزا کوچک خان از شهر بارانهای نقرهای است که فرهنگ دانایی و توانایی را در زندگی خود مشق کرده و از دوران کودکی تا مسئولیتهای بزرگ با پشتکار و ایمان، مسیری الهام بخش را طی کرده و نمونهای از فعالیتهای مذهبی، فرهنگی و اجتماعی یک جوان رشتی است که با مسئولیتهای جهادی در خدمت جامعه و فرهنگ است.
«محمدحسین انصاف دوست»، جوانی از دیار میرزا کوچک جنگلی که با ایمان، پشتکار و فعالیتهای فرهنگی به الگویی الهامبخش تبدیل شده که نه تنها برای جوانان، بلکه برای جامعه فرهنگی نیز درسآموز است.
محمد حسین از ۹ سالگی حفظ قرآن کریم را آغاز و موفق به کسب رتبههای برتر در مسابقات کشوری و استانی شده است و در کنار آن نیز به ورزش به ویژه به رشته تکواندو پرداخت. فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و جهادی وی از سنین نوجوانی در دبیرستان آغاز شد.
وی در سن ۱۸ سالگی و با ورود به دانشگاه، توانست کانون فرهنگی قرآنی دانشگاه را به ثبت برساند و کارهای فرهنگی خود را درجامعهای بزرگتر ادامه دهد.
محمد حسین در ادامه مسئولیتهایی در هیئتهای مذهبی شهر رشت و پایگاههای مقاومت بسیج محل بر عهده گرفت که سبب گسترش دامنه فعالیتهای او در حوزه فرهنگی شد.
با شیوع بیماری کرونا، وی به عنوان نیروی جهادی داوطلب، وارد میدان شد و با وجود ابتلاء به بیماری و مشکلات جسمانی، در فرآیند تزریق واکسن نیز خدمت کرد.
فعالیتهای گسترده در جمعیت هلال احمر
ورود وی به جمعیت هلال احمر استان گیلان، فرصتی برای اجرای فعالیتهای فرهنگی بیشتر را برای او فراهم کرد که با حمایت حجتالاسلام چهری، محمد حسین مسئول هیئت حضرت علیاکبر هلال احمر استان شد و فعالیتهایی نظیر برگزاری محافل انس با قرآن کریم، اجتماعات مذهبی، توزیع نذری در محرم، و دعوت امدادگران به فعالیتهای فرهنگی و مذهبی را انجام داد.
تأسیس باشگاه کتابخوانی هلال احمر
در سال ۱۴۰۱ بود که وی توانست با همکاری دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گیلان و معاونت فرهنگی جمعیت هلال احمر کشور باشگاه کتابخوانی را راه اندازی و جشنواره ملی کتابخوانی «هلال درخشان» را برای اولین در جمعیت هلال احمر را برگزار کند.
این جشنواره در دو مرحله برگزار شد و در مرحله اول ۴۵ هزار نفر و مرحله دوم بیش از ۸۰ هزار نفر شرکتکردند و در آن از کتاب «حماسه سازان امدادگر» به یاد پیشکسوتان دفاع مقدس و مجموعه رسانهای «با من بخوان» نیز رونمایی شد.
فعالیتهای محمدحسین در حوزه کتاب و کتابخوانی که نمونهای از تلاش وی برای ارتقای فرهنگ مطالعه در سطح جامعه بود را میتوان از تأسیس کتابخانه در خانههای هلال تا نشستهای دورهمی کتابخوانی نام برد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از مشارکت محدود نهادهای فرهنگی اظهار کرد: نسل جدید نیازمند تولید محتوای سالم و مؤثر در فضای مجازیست و برای مقابله با آسیبهای فرهنگی دشمن، سرمایهگذاری در این حوزه ضروری است.
این فعال قرآنی بر اهمیت تشویق نسل جوان به مطالعه و تحقیق، به عنوان راهی برای آگاهیبخشی تاکید کرد و ادامه داد: کار فرهنگی نیازمند نگرش جهادی و حمایت مسئولان است.
وی با بیان اینکه حمایتهای خانواده، مدیران هلال احمر استان، کشور در کسب موفقیتها تأثیرگذار بوده است، افزود: گسترش روحیه فرهنگ جهادی از خود کار جهادی مهمتر است به طوری که گسترش این فرهنگ، روحیه و هدایت در جهاد را ایجاد میکند.
داستان زندگی «محمدحسین انصاف دوست» نمونهای از زندگی یک جوان جهادی و فرهنگی است که توانسته با ایمان و پشتکار، به الگویی الهامبخش برای نسل جدید تبدیل شود.
تلاشهای وی در حوزههای مختلف از فعالیتهای مذهبی و فرهنگی گرفته تا مسئولیتهای جهادی، نشان دهنده قدرت جوانان در ایجاد تغییرات مثبت در جامعه است که باید مورد توجه قرار گیرد.