چرا دولت نهاده‌های دامی را اعتباری به‌فروش نمی‌رساند؟

اقتصاد ایران: یک مسئول صنفی گفت: راهکاری که دولت می‌تواند در این مقطع زمانی برای کمک به تولیدکنندگان تخم‌مرغ داشته باشد تا از شرایط بغرنج فعلی عبور کرده و تولید حفظ شود، فروش اعتباری نهاده‌های دامی است.

به گزارش خبرنگار مهر، بازار تخم مرغ شرایط خوبی ندارد و فعالان این حوزه از دولت درخواست کردند همچون گوشت مازاد مرغ موجود در بازار که از سوی شرکت پشتیبانی امور دام خرید حمایتی می‌شود تخم مرغ مازاد بازار نیز از این طریق جمع‌آوری شود.

محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: تولیدکنندگان در شرایط سختی به سر می‌برند و راهکارها برای برون رفت از وضعیت موجود در حال بحث و بررسی است.

وی با اشاره به افزایش قیمت بخش خدمات این صنعت، افزود: در حال حاضر فقط نرخ یک قلم کالا به نام شانه کاغذی تخم مرغ از ۱۰۵۰ تومان، امروز به ۳,۵۰۰ تومان افزایش یافته است. راهکاری که دولت می‌تواند در این مقطع زمانی به تولیدکنندگان تخم مرغ کمک کند، فروش اعتباری نهاده‌های دامی است.

وی تاکید کرد: دو نهاده اصلی که از طریق بازارگاه برای مرغداران تأمین می‌شود باید با خرید اعتباری از سوی دولت و بدون ضمانت نامه انجام شود.

این مسئول صنفی اضافه کرد: فروش اعتباری (۲ ماهه) بدون ضمانت نامه راه تنفس را برای تولیدکننده باز می‌کند و می‌تواند از شرایط فعلی به سلامت عبور کند؛ ضمن اینکه کارمزد آن را هم می‌تواند دریافت کند. این درخواست در موقعیتی است که حیات تولید در این محصول با توجه به زیان‌های در حال افزایش، موجب نگهداشت تولید می‌شود.

علت شکنندگی پوسته تخم‌مرغ چیست؟

یکی از گلایه فروشگاه داران بخش خصوصی (سوپرمارکت‌ها) افزایش شکنندگی پوسته تخم‌مرغ‌ها است. مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن با رد این موضوع، گفت: هیچ تغییری در روند تغذیه مرغ‌های تخم گذار و تولید تخم مرغ رخ نداده است.

وی اضافه کرد: با افزایش دانش تولیدکنندگان، شاهد رشد کیفیت محصولات هستیم در غیر این صورت در صادرات نمی‌توانستیم موفق عمل کنیم.

چرا تخم مرغ خرید حمایتی نمی‌شود؟

سال گذشته با افزایش تخم مرغ در بازار و مازاد این محصول پروتئینی بیش از نیاز داخل، اتحادیه مرغداران میهن خود از خرداد برای خرید حمایتی اقدام و محصولات مازاد را جمع‌آوری کردند. چرا امسال این امر با وجود مازاد محصول از سوی اتحادیه انجام نمی‌شود؟

مرادی در این خصوص عنوان کرد: سرمایه بخش خصوصی محدود بوده و مانند بخش دولتی سرمایه کلان در اختیار ندارد. طی این ۳ سال که بخش خصوصی کشور را از واردکننده تخم مرغ به صادرکننده این محصول تبدیل کرد دولت، هیچ کمکی نکرد.

وی عنوان کرد: حداقل با کاهش توان خرید بخش خصوصی ورود کند و مانند خرید حمایتی مرغ مازاد، تخم مرغ‌های مازاد را خریداری کند. خرید گوشت مرغ مازاد مربوط به سال‌های دور نبوده و همین امسال با افت قیمت به دلیل مازاد گوشت مرغ، شرکت پشتیبانی امور دام مبادرت به خرید حمایتی کرده است.

خودکفا شدن برخی کشورهای واردکننده تخم‌مرغ از ایران

این مسئول صنفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا اتحادیه تخم مرغ مازاد را صادر نمی‌کند، گفت: سفارتخانه‌های کشور برای رونق تجارت رایزنی نمی‌کنند و در حوزه گسترش بازارهای صادراتی گامی از سوی این دستگاه‌های دیپلماسی برداشته نمی‌شود. در حال حاضر برای صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه و کشورهای آفریقایی که بستر خوبی برای تجارت هستند چالش‌هایی وجود دارد که باید از سوی مسئولان سفارتخانه پیگیری شود.

مرادی افزود: برخی از کشورها که تخم مرغ ایرانی خریداری می‌کردند امروز خود تولیدکننده شده‌اند و دیگر نیاز به واردات ندارند از جمله عراق.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ