صدای تشنه کشاورزان آق‌قلا به مجلس رسید؛ گلایه از تبعیض‌ها

اقتصاد ایران: آق‌قلا-در جریان بازدید میدانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از روستای وحدت آق‌قلا، کشاورزان منطقه از تبعیض در توزیع آب، عملکرد شرکت خصوصی توزیع و بی‌توجهی به نیازهای تولیدکنندگان گلایه کردند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: روستای وحدت در شهرستان آق‌قلا، نخستین مقصد سفر سه‌روزه اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به استان گلستان بود؛ بازدیدی نظارتی که با شنیدن صدای بی‌واسطه کشاورزان منطقه همراه شد.

یکی از کشاورزان این منطقه در حضور نمایندگان مجلس گفت: اولین خواسته ما این است که حقابه کشاورزان به‌طور شفاف مشخص شود. مردم روستاهای اطراف مثل بوستان و گلستان چند نوبت توانسته‌اند زمین‌های خود را آبیاری کنند، اما زمین‌های ما حتی یک نوبت هم آب نگرفته‌اند.

وی با انتقاد از نحوه توزیع آب گفت: دو ماشینی که مسئولیت توزیع آب را دارند، متعلق به یک شرکت خصوصی هستند. این شرکت از مردم چک می‌گیرد، اما هیچ تضمینی برای تحویل منصفانه آب وجود ندارد. چرا باید با جان مردم بازی شود؟ اگر دولت واقعاً مدعی حمایت از قشر ضعیف است، اینجا بهترین میدان برای اثبات آن است.

صدای تشنه کشاورزان آق‌قلا به مجلس رسید؛ گلایه از تبعیض‌ها

وضعیت بحرانی سد وشمگیر

مطابق اعلام ایرج حیدریان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان، سد وشمگیر که در سال ۱۳۴۹ افتتاح شده، در گذشته ظرفیت ذخیره‌سازی ۹۲ میلیون مترمکعب را داشت، اما این ظرفیت اکنون به ۳۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. وی گفت: برای افزایش ظرفیت این سد تا ۵۲ میلیون مترمکعب، به دست‌کم چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم. تاکنون بیش از هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال برای ترمیم سد هزینه شده است.

به گفته حیدریان، ادامه فرسایش و رسوب‌گذاری سد، مستقیماً بر امنیت آبی اراضی کشاورزی پایاب آن تأثیر گذاشته است.

توزیع ناعادلانه آب و خطر تنش اجتماعی

کشاورزان منطقه وحدت هشدار دادند که نحوه توزیع ناعادلانه آب باعث بروز تنش‌های اجتماعی شده است. یکی از کشاورزان گفت: اخیراً درگیری شدیدی بین مردم به‌وجود آمد چون آب به افراد خاص داده شد و دیگران نادیده گرفته شدند. چرا باید مردم ما کوچ کنند؟ چرا باید زمین‌ها بدون آب بمانند.

وی افزود: در منطقه‌ای به وسعت آق قلا تا گمیشان، صدها هکتار زمین ذرت و شالی‌کاری شده، اما هیچ نوبت آبی به این زمین‌ها نرسیده است. این بی‌عدالتی در مدیریت منابع آب باید پایان یابد.

طرح آبیاری نوین، تنها نقطه امید

صدای تشنه کشاورزان آق‌قلا به مجلس رسید؛ گلایه از تبعیض‌ها

در کنار این گلایه‌ها، برخی مسئولان از طرح آبیاری تحت فشار به‌عنوان گامی در جهت بهبود اوضاع یاد کردند. این طرح که از سال ۱۳۹۹ در چهار هزار هکتار از اراضی پایاب سد وشمگیر آغاز شده، با مشارکت شرکت‌های تعاونی زراعی «وحدت اسلامی» و «رسالت مزرعه» و همکاری قرارگاه خاتم‌الانبیاء در حال اجراست و تاکنون زندگی ۶۷۰ کشاورز در روستاهای وحدت اسلامی، امین‌آباد، اسلام‌آباد، انقلاب و محمدآباد را تحت تأثیر قرار داده است.

حضور اعضای کمیسیون و قول پیگیری در مجلس

اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس قول دادند که مشکلات منطقه را در سطح ملی پیگیری کنند. این هیئت طی سه‌روز در گلستان به بررسی سایر پروژه‌های حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و آب در دیگر نقاط استان نیز خواهد پرداخت.

حضور میدانی این نمایندگان، امید کشاورزان گلستان را برای شنیده شدن صدایشان و اصلاح ساختارهای معیوب در مدیریت منابع آب، بیش از پیش زنده کرده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ