رژیم غذایی برای شکست دادن کبد چرب

اقتصاد ایران: کاهش وزن تدریجی با رژیم غذایی کم‌کالری و فعالیت بدنی نه تنها به رفع کبد چرب کمک می‌کند، بلکه می‌تواند التهاب، فیبروز و آسیب‌های سلولی کبد را کاهش داده و سلامت کامل را به این اندام حیاتی بازگرداند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از رکنا، کاهش وزن تدریجی با رژیم غذایی کم‌کالری و فعالیت بدنی نه تنها به رفع کبد چرب کمک می‌کند، بلکه می‌تواند التهاب، فیبروز و آسیب‌های سلولی کبد را کاهش داده و سلامت کامل را به این اندام حیاتی بازگرداند.متخصصان کبد و گوارش توصیه می‌کنند افراد مبتلا به کبد چرب باید میزان وارد کردن کالری به بدن خود را کنترل کنند.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی غذاهای سالم نیز نباید بیش از حد مصرف شوند، زیرا زیاده‌روی در مصرف آنها ممکن است موجب وخیم‌تر شدن بیماری شود. در این میان، برخی چربی‌های مفید می‌توانند در درمان این بیماری مؤثر باشند.دکتر امیرعلی سهراب پور، متخصص بیماری‌های کبدی، تأکید دارد که درمان اصلی کبد چرب از طریق کاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب، با استفاده از رژیم غذایی و فعالیت‌های ورزشی انجام می‌شود.

تنها با کاهش وزن به میزان ۵ درصد، می‌توان چربی‌های کبدی را کم کرد و کاهش ۱۰ درصدی وزن بدن نیز علاوه بر کاهش چربی‌ها، موجب رفع التهاب و جلوگیری از آسیب به سلول‌های کبدی خواهد شد.در مواردی که کبد چرب منجر به آسیب زدن به سلول‌های سالم کبد و فیبروز کبدی شده است، کاهش وزن تدریجی می‌تواند به سلامت مجدد کبد کمک کند.این کاهش وزن نباید سریع باشد؛ وزن مطلوب باید به آرامی و به میزان نیم تا یک کیلوگرم در هفته کم شود. کاهش وزن سریع می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد.

غذای مناسب برای بیماران کبد چرب

رژیم مدیترانه‌ای شامل چربی‌های مفید، آنتی‌اکسیدان‌ها و کربوهیدرات‌های پیچیده است که کمک زیادی به کاهش چربی کبد می‌کند.در بسیاری از مبتلایان به کبد چرب، مشکل "مقاومت به انسولین" دیده می‌شود. در این وضعیت، بدن انسولین تولید می‌کند اما در استفاده از آن کارایی لازم را ندارد. نتیجه این اختلال، تجمع گلوکز در خون و تبدیل آن به چربی در کبد است.

جالب است بدانید برخی چربی‌ها در رژیم غذایی می‌توانند عملکرد انسولین را بهبود بخشیده و جذب بهتر گلوکز توسط سلول‌ها را ممکن سازند، که این امر از ذخیره چربی در کبد پیشگیری می‌کند. غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ مانند ماهی، روغن‌های گیاهی، گردو، دانه‌های کتان و سبزیجات برگ‌دار گزینه‌های خوبی برای افراد مبتلا به کبد چرب هستند.

نقش ویتامین دی و پتاسیم در سلامت کبد

کمبود ویتامین دی می‌تواند در شدت بخشیدن به بیماری کبد چرب نقش داشته باشد. این ویتامین از طریق نور خورشید و مصرف محصولات لبنی کم چرب قابل دریافت است. همچنین، کاهش سطح پتاسیم ممکن است با این بیماری مرتبط باشد. برای دریافت پتاسیم بیشتر، مواد غذایی همچون سالمون، کلم بروکلی، گوجه‌فرنگی، نخود فرنگی، سیب‌زمینی شیرین، موز و زردآلو مصرف کنید.علاوه بر تغذیه، تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف حتی مقادیر کمی از الکل می‌تواند وضعیت بیماران کبد چرب را وخیم کند و باعث بروز سیروز یا سرطان کبد شود.

ورزش‌هایی که سلامت کبد را تضمین می‌کنند

ورزش‌های هوازی نقش مهمی در کاهش چربی‌های کبد دارند. همچنین، تمرینات مقاومتی و قدرتی نظیر وزنه‌برداری ممکن است برای بیماران کبد چرب مفید باشد. توصیه می‌شود حداقل ۵ روز در هفته، هر بار ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تمرین هوازی انجام شود یا ۳ روز در هفته تمرینات قدرتی در برنامه قرار گیرد.مطالعات نشان می‌دهند که حتی روزانه نیم ساعت پیاده‌روی می‌تواند به‌طور محسوسی آثار مفیدی بر سلامتی کبد داشته باشد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ