انتقال آب سرچشمه‌های کارون عاملی برای برهم خوردن اکوسیستم خوزستان است

اقتصاد ایران: اهواز - استاندار خوزستان، انتقال آب از سرچشمه‌های رودخانه کارون را عاملی برای برهم خوردن اکوسیستم خوزستان معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد رضا موالی زاده صبح امروز چهارشنبه در گفتگویی زنده تلویزیونی اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد ریزگردهای خوزستان منشأ خارجی دارند و رفع این معضل نیازمند دیپلماسی فعال محیط‌زیستی و بهره‌گیری از توافقات بین‌المللی است.

وی افزود: در داخل استان نیز هفت کانون گردوغبار شناسایی شده که نیاز به اقدامات فوری دارند.

استاندار خوزستان از طرح «زراعت چوب» به‌عنوان راهکاری برای کاهش گردوغبار خبر داد و گفت: خوزستان متعهد به کاشت ۱۰ درصد از ۷ میلیارد درخت هدف‌گذاری‌شده در سطح کشور است و تاکنون نیمی از این هدف محقق شده است.

موالی زاده با انتقاد از پیامدهای سدسازی و انتقال آب از سرچشمه‌های کارون هشدار داد: این اقدامات اکوسیستم خوزستان را مختل کرده و رودخانه کارون، که زمانی پرآب و قابل کشتیرانی بود، امروز با نفوذ آب شور دریا و کاهش شدید جریان مواجه است.

وی بر ضرورت لایروبی فوری کارون و بازنگری در پروژه‌های انتقال آب تأکید کرد.

استاندار خوزستان همچنین استقرار صنایع آب‌بر در مناطق خشک را غیرمنطقی خواند و اظهار داشت: ایجاد صنایعی مثل فولاد در کویر توجیه ندارد. باید از آب‌های بازچرخانی‌شده یا منابع غیرمتعارف استفاده شود و الگوی کشت و روش‌های آبیاری نیز اصلاح گردد.

وی با اشاره به نقش صنایع در مشکلات استان گفت: صنایع مستقر در خوزستان باید در قبال آلودگی، بیکاری و حاشیه‌نشینی پاسخگو باشند. این مسائل به مهاجرت گسترده از استان دامن زده است.

موالی زاده در پایان بیان کرد: رفع چالش‌های خوزستان نیازمند همکاری همه‌جانبه وزارتخانه‌ها و نهادهای حاکمیتی است تا تعادلی بین منافع ملی و محلی برقرار شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ