مرحله طلایی تغذیه گندم با کود اوره آغاز شد
اقتصاد ایران: گرگان-سپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: اکنون مزارع گندم استان واردمرحله گلدهی شدهاند که بهرهگیری بهموقع ازکود دراین مرحله میتواند کیفیت نهایی محصول رابهطور چشمگیری بهبود دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، مجید محمدی، صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشاورزان پس از کشت گندم، کود اوره را در سه مرحله «پنجهزنی»، «ساقهدهی» و «گلدهی» بهصورت سرک مصرف میکنند. به گفته وی، مرحله گلدهی اهمیت ویژهای در افزایش کیفیت محصول دارد.
وی با تأکید بر لزوم محلولپاشی کود در این مرحله گفت: در زمان گلدهی، کود سرک باید بهصورت محلول در آب با خاک مزارع گندم مخلوط شود تا اثربخشی بیشتری داشته باشد.
تأمین کود اوره مازاد برای پیمانکاران تکثیری
محمدی در ادامه خطاب به پیمانکاران تکثیری گندم گفت: نگرانی بابت تأمین کود اوره وجود ندارد. برای این گروه، سهمیهای مازاد به میزان ۵۰ کیلوگرم در سامانه کنترل و پایش مواد کودی بارگذاری شده است.
وی افزود: پیمانکاران میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی شهرستانها و در صورت موجودی، نسبت به دریافت سهمیه خود اقدام کنند.
به گفته سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزان گلستان، استفاده از کود اوره در مرحله گلدهی میتواند میزان پروتئین دانه گندم را از ۱۰–۱۲ درصد به حدود ۱۴ درصد افزایش دهد. این ارتقا در کیفیت، تأثیر مستقیمی بر ارزش غذایی نهایی نان مصرفی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه نان در سبد خانوار ایرانی، افزایش پروتئین دانه گندم نقش مهمی در تأمین سلامت و پروتئین بدن ایفا میکند.
مصرف در اراضی دیم با شرط رطوبت مناسب
محمدی افزود: در اراضی دیم نیز در صورت بارندگی یا بالا بودن رطوبت هوا، امکان استفاده مؤثر از کود سرک وجود دارد.
توزیع بیش از ۸ هزار تن اوره در سال جاری
وی با اشاره به روند تأمین و توزیع کود اوره در سال جاری گفت: از ابتدای امسال تاکنون، بیش از ۸ هزار و ۱۰۰ تن کود اوره از سه پتروشیمی مرودشت شیراز، خراسان و پردیس عسلویه وارد استان شده است.
به گفته محمدی، تاکنون ۷ هزار و ۲۶۹ تن از این مقدار در اختیار کشاورزان گلستانی قرار گرفته است.