بیانیه مشترک چین و ویتنام درباره سلطهطلبی و اختلافات دریایی
اقتصاد ایران: پس از سفر رسمی شی جینپینگ، به ویتنام، دو کشور بیانیهای مشترک منتشر کردند که در آن بر مخالفت مشترک با سلطهطلبی و همچنین مدیریت بهتر و حل و فصل فعالانه اختلافات دریایی و حفظ صلح و ثبات در دریای جنوبی چین تأکید شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شی جینپینگ روز سهشنبه پس از سفر دو روزه خود به ویتنام، این کشور را به مقصد مالزی ترک کرد. همان شب، خبرگزاری رسمی شینهوا بیانیهای مشترک از سوی دو کشور منتشر کرد که بر توسعه عمیقتر روابط مشارکت جامع راهبردی و تسریع روند ساخت مشترک جامعهای با سرنوشت واحد چین-ویتنام تمرکز داشت.
در این بیانیه آمده است: در مواجهه با بیثباتی، عدم اطمینان و غیرقابل پیشبینی بودن شرایط بینالمللی، دو کشور بر چندجانبهگرایی پافشاری کرده و از عدالت بینالمللی و منافع مشترک کشورهای در حال توسعه دفاع خواهند کرد.
دو کشور همچنین تأکید کردند که مشترکاً با سلطهطلبی و یکجانبهگرایی در هر شکل آن مخالفت میورزند و با هرگونه اقدام تهدیدکننده صلح و ثبات منطقه مقابله خواهند کرد.
در مورد مسائل دریایی نیز دو طرف گفتوگوهای صریح و عمیقی داشتند و در بیانیه مشترک تعلام کردند که برای حفظ ثبات در دریای جنوبی چین، اختلافات را بهصورت دوستانه و از طریق مشورت، مطابق با قوانین بینالمللی و بر مبنای اجماع مقامات عالیرتبه دو کشور، مدیریت کنند.
پس از گفتگوهای سران دو کشور، طرفین متعهد شدند از اقداماتی که منجر به تشدید اختلافات یا پیچیدهتر شدن اوضاع شود، خودداری کرده و روند گفتوگو برای توسعه مشترک دریایی و تعیین مرزهای دریایی در منطقه خلیج بیبو را تسریع کنند.
در بخش دیگری از این بیانیه، ویتنام بار دیگر بر پایبندی قاطع به سیاست چین واحد اشاره و تأکید کرد: تنها یک چین وجود دارد و دولت جمهوری خلق چین، تنها دولت قانونی نماینده کل چین است. تایوان بخشی جداییناپذیر از خاک چین است و ویتنام با هر گونه اقدام تجزیهطلبانه در این زمینه مخالف است.
ویتنام همچنین اعلام کرد که هیچگونه روابط رسمی با تایوان برقرار نخواهد کرد و مسائل مربوط به هنگکنگ، شین جیانگ(سینکیانگ) و تبت را امور داخلی چین دانسته و از ثبات و توسعه این مناطق حمایت میکند.
بر اساس گزارش وبسایت رسمی وزارت خارجه چین، شی جینپینگ در دیدار با رئیسجمهور ویتنام، لیانگ چانگ، بدون نام بردن از آمریکا، از اقدامات این کشور در راهاندازی جنگهای تجاری که نظام تجارت بینالملل را مختل و منافع کشورهای در حال توسعه را تضعیف میکند، انتقاد کرده بود.
انتهای پیام/