مهارتهای مبتنی بر هوش مصنوعی را در خود افزایش دهید
اقتصاد ایران: مشاور حوزه ریاست مرکز مطالعات شهر تهران با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی گفت: افراد برای پیشرفت در زمینه کسب و کار خود مهارتهای مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، بیژن یاور استاد دانشگاه و مشاور حوزه ریاست مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در یادداشتی نوشت: گاهی تصوراتی اشتباهی و یک بدفهمی مبهم و کلی در مورد اینکه فناوریهای نوین و هوش مصنوعی قرار است جایگزین انسان شود وجود دارد برای اینکه بتوانیم حرف درستی بزنیم و آگاهانه سخن بگوییم به نظر میرسد که انسان مجهز به هوش مصنوعی جایگزین انسان فاقد آن میشود نه هوش مصنوعی جایگزین انسان یا به عبارت دیگر هوش مصنوعی جایگزین انسان نمیشود؛ بلکه در مقایسه انسان مجهز و مسلط به هوش مصنوعی جایگزین هوش مصنوعی میشود در اینجا بر آن هستیم تا این ترس را از بین برده و واقعبینانه مسئله را بررسی نموده و راهحلی مناسب را ارائه کنیم.
گزارش مهارتهای در حال رشد و توسعه ۲۰۲۵ لینکدین
لینکدین در گزارش مهارتهای در حال رشد و توسعه مربوط به سال ۲۰۲۵ میلادی که منتشر شده است ۱۵ مهارت با سریعترین رشد در بازار کار را معرفی میکند. این گزارش به دقت به مهارتهای نوظهوری که برای حفظ رقابت در مشاغل آینده ضروری هستند پرداخته است. بر اساس این گزارش ۵ مهارت برتر با سریعترین رشد عبارتاند از:
خلاقیت و نوآوری
بررسی کد
حل مسئله
پیش ارزیابی
تفکر استراتژیک
تحول مهارتها در مشاغل مختلف
طبق گزارش لینکدین تا سال ۲۰۳۰ حدود ۷۰ مهارتهای مورد استفاده در مشاغل تغییر کرده و هوش مصنوعی عامل اصلی این تحول خواهد بود این تحولات اهمیت مهارت آموزی مداوم و سازگاری با تغییرات را دو چندان کرده و متخصصانی که امروز وارد بازار کار میشوند نسبت به کارمندان ۱۵ سال پیش دوبرابر بیشتر شغل عوض خواهند کرد پس دینامیسم و پویایی در افراد و به تبع آن در جذابیت مشاغل بیشتر شده است. این ویژگی یک بار پیش از این نیز رخ داده است و آن دقیقاً زمانی بود که انسان وارد عصر سایبرنتیک گردید.
مهارتهای مرتبط با هوش مصنوعی اکنون در تمام صنایع ضروری شدهاند و از مهمترین تواناییهای مورد تقاضا در بازار کار امروز محسوب میشوند از سال ۲۰۱۶ تعداد اعضای لینکدین که مهارتهای هوش مصنوعی را به پروفایل خود اضافه کردهاند ۲۰ برابر افزایش یافته است.
جالب است بدانیم که ۹۵ مدیران ارشد مهارتهای مرتبط با هوش مصنوعی را در اولویت قرار دادهاند تا از این قافله عقب نیافتند همین مطلب و افزایش آگاهی و مهارتهای مبتنی بر فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی باعث شده است که شرکتها به دنبال متخصصانی باشند که ترکیبی از مهارتهای هوش مصنوعی رهبری و تصمیمگیری را داشته باشند.
رشد مهارتهای هوش مصنوعی در کشورهای مختلف
با اندکی دقت و توجه ملاحظه میکنیم که رشد مهارتهای هوش مصنوعی در کشورهای مختلف در حال افزایش است. برخی از آمارهای در دسترس به شرح زیر است.
امارات متحده عربی ۸۰ برابر افزایش ایالات متحده آمریکا ۲۱ برابر افزایش و آلمان ۱۲ برابر افزایش و در زمینه حوزه قابل توجه در خصوص هوش مصنوعی میتوان به مواردی از جمله خدمات مالی با ۳۰ برابر افزایش و آموزش با ۱۴ برابر افزایش اشاره نمود.
مهارتهای برتری که باید به فراگیری آن بپردازیم
مهارتهای برتر آینده که باید هر فردی برای پیشرفت و توسعه کسب و کار خود در جهان با سرعت رقابتی بالا بیاموزد عبارتاند از خلاقیت و نوآوری بررسی کد حل مسئله پیش ارزیابی تفکر استراتژیک مهارتهای ارتباطی سازگاری مدلهای زبانی بزرگ سواد هوش مصنوعی اشکال زدایی تعامل با مشتری تحلیل دادههای آماری مهندسی پرامیت تحلیل بازار مدیریت ذینفعان.
اهمیت هوش مصنوعی
باید توجه داشته باشیم که پرسنل شاغل در کسب و کارهای مختلف میبایستی به فناوریهای نوین و خصوصاً بر هوش مصنوعی مسلط بوده و از آن در کارها و فعالیتهای متنوع خود استفاده کند و آن را به عنوان مهارتی حیاتی نزد خود داشته باشند چرا که فناوریهای نوین و در رأس آنها هوش مصنوعی ویژگیهای برتری بخش داشته و برخی از مزایای آن به شرح زیر است.
۱ افزایش سرعت فعالیتها
۲ تسریع در فرآیندها
۳ قابلیت حل مسئله با سرعت بالا و استفاده از منابع بروز
۴ حافظه قوی و در نظر گرفتن همه جوانب
۵ درصد اشتباه کمتر
۶ امکان ارائه راه حل های متنوعتر
۷ انجام محاسبات پیچیدهتر از معمول در اسرع وقت
۸ کاهش خطای انسانی
۹ حذف یا به حداقل رساندن ریسک
۱۰ هفت روز هفته ۲۴ ساعته و در هر لحظه در دسترس
۱۱ کمک دیجیتال
۱۲ قابلیت اختراعهای جدید
۱۳ تصمیمات بیطرفانه و مبتنی بر منطق و فرآیندها
۱۴ علی رغم هزینههای بالا اقتصادی بودن سرمایه گذاری در آن برای آینده برای جلوگیری از عقب افتادن در روند رقابتی
۱۵ علی رغم خلاقیت پایین اما با پرامیت های دقیق که خود نیاز به آموزش دارد نتایج خوبی حاصل میشود
۱۶ امکان کار در شرایط بسیار سخت و در مکانهایی که انسان قابلیت کار و فعالیت در آنجا را ندارد.
۱۷ عدم دخیل نمودن احساسات در فعالیتها
۱۸ انضباط و نظم دائمی در کار و فعالیت بدون خستگی
و البته نمونههای بسیار دیگری که میتوان به این موارد اضافه نمود.
نتیجهگیری
همان طوری که در ابتدا نیز بیان داشتیم انسان مجهز به هوش مصنوعی جایگزین انسان فاقد آن میشود نه هوش مصنوعی جایگزین انسان به عبارت سادهتر انسان با مهارت هوش مصنوعی و فناوریهای نوین جایگزین انسان بدون این مهارتهای میشود خوب راه حل این است که مهارتهای مرتبط با هوش مصنوعی و فناوریهای نوین آموخته شود تا افراد حداقل در جایگاهی که هستند باقی مانده و برای پیشرفت در زمینه کسب و کار خود مهارتهای مبتنی بر هوش مصنوعی فناوریهای نوین و مهارتهای مرتبط با آن را توسعه بدهند.