چاینا‌دیلی: امیدواریم آمریکا گام بزرگتری در جهت سازش بردارد

اقتصاد ایران: چاینا دیلی در تازه ترین یادداشت خود درباره معافیت تعرفه‌های آمریکا بر برخی کالاهای چینی، اعلام کرد که این اقدام گامی کوچک در مسیر اصلاح سیاست نادرست از سوی آمریکا بوده و ابراز امیدواری کرد که آمریکا گام بزرگتری برای جبران اشتباهات خود بردارد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه چاینا دیلی در تازه ترین یادداشت خود به موضوع معافیت تعرفه‌ای کالاهای الکترونیک تولید شده در چین پرداخته است.

در ابتدای این یادداشت آمده است: چین در حال ارزیابی تأثیرات این معافیت‌های تعرفه‌ای است و در عین حال از دولت آمریکا می‌خواهد گام‌های بزرگ‌تری در جهت اصلاح اشتباهات خود بردارد. چین همچنین تأکید کرده که برای گفت‌وگو و مذاکره رویکردی باز دارد.

بر اساس سند منتشر شده جدید از سوی گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، دونالد ترامپ هفته گذشته برخی از وسایل الکترونیکی از جمله گوشی‌های هوشمند را از تعرفه‌های جدید معاف کرد.

به گفته تحلیلگران، سیاست تعرفه‌ای آمریکا در ادامه روندی آرام‌تری به خود بگیرد، اما گزارش‌هایی نیز وجود دارد که می‌گوید این معافیت‌ها موقتی است و ممکن است واشنگتن این اقلام را تحت «دسته جدیدی از تعرفه‌ها» قرار دهد که کل زنجیره تأمین صنعت الکترونیک را شامل می‌شود.

چاینا دیلی تأکید کرد: موضع چین کاملاً روشن است؛ اگر آمریکا جنگ تجاری را آغاز کند، چین نیز مقابله خواهد کرد؛ اما اگر واشنگتن خواهان مذاکره‌ای عادلانه و منصفانه باشد، چین با صداقت تمام پاسخ خواهد داد.اکنون، نوبت اقدام عملی آمریکا فرا رسیده است.

این یادداشت با اشاره به اینکه ادامه افزایش متقابل تعرفه‌ها دیگر هیچ ثمری ندارد، افزود: اگر آمریکا واقعاً آن‌طور که ادعا می‌کند، خواهان ازسرگیری مذاکرات با چین است، باید همان‌طور که سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفته، به‌طور کامل این رویکرد اشتباه «تعرفه‌های متقابل» را کنار بگذارد و به مسیر صحیح گفت‌وگوی برابر و مبتنی بر احترام متقابل بازگردد.

به گفته این رسانه، مخالفت چین با زورگویی اقتصادی و قلدری تجاری آمریکا از سوی واشنگتن بهانه‌ای برای امتناع از گفت‌وگو تلقی شده است. گزارش‌های چاینا دیلی حاکی از آن است که رئیس‌جمهور آمریکا به اعضای کابینه خود توصیه کرده که طرفی که باید اول عقب‌نشینی کند، چین است. 

این یادداشت ضمن هشدار نسبت به آسیب های حاصل از این سیاست‌ها به آمریکا، تصریح می‌کند: هرچه آمریکا بیشتر در تعاملات تجاری خود با سایر کشورها به فشار و اجبار متوسل شود، نیاز بیشتری به جبران این اقدامات احساس خواهد کرد؛ حتی اگر سودی که آمریکا از این راه به‌دست می‌آورد، به‌اندازه‌ای نباشد که مدعی آن است.

«در واقع، سیاست جنگ تعرفه‌ای آمریکا علیه جهان، هم اقتصاد و هم نظام مالی این کشور را در معرض مخاطراتی قرار داده که تحمل آن دشوار است.»

به گفته این رسانه چینی، با وقوع شوک شدید در بازار سهام آمریکا و تضعیف ارزش دلار، مخالفت شرکت‌ها، بازرگانان و مصرف‌کنندگان آمریکایی با سیاست‌های تعرفه‌ای به‌شدت افزایش یافته است؛ در نتیجه، دولت ایالات متحده از اوایل آوریل به‌تدریج سیاست‌های تعرفه‌ای خود را تعدیل کرده و برخی کالاها را به‌صورت موقت از تعرفه معاف کرده است.

این یادداشت همچنین با تأکید بر اینکه سیاست تعرفه‌ای آمریکا، در اصل چیزی جز پوششی برای کسب امتیاز و محدودسازی حق توسعه چین نبوده است، تصریح می‌کند: همان‌طور که چین بارها تأکید کرده، دولت آمریکا باید درک کند که سیاست‌های تعرفه‌ای‌اش نه‌تنها در حل مسائل داخلی کمکی نمی‌کند، بلکه اوضاع را وخیم‌تر می‌سازد.

در پایان این یادداشت آمده‌است: چین از آمریکا می‌خواهد که صدای منطقی جامعه جهانی و افکار عمومی داخلی را جدی بگیرد. بن‌بست کنونی در روابط چین و آمریکا باید به شکل مؤثر حل شود، نه این‌که به میدان رقابتی برای سنجش میزان تحمل هر یک از طرفین بدل گردد.

«دو کشور باید به نگرانی‌های اصلی یکدیگر احترام بگذارند، ثبات زنجیره تأمین جهانی را مسئولیتی مشترک بدانند و همواره به‌خاطر داشته باشند: جنگ تجاری هیچ برنده‌ای ندارد، و راهی برای حمایت‌گرایی وجود ندارد.»

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ