آب‌ رفت روغن در گیلان؛ عادی‌ انگاری مسئولان تا فروشگاه‌ گردی مردم!

اقتصاد ایران: رشت - در حالی که مردم برای خرید یک بطری روغن در فروشگاه‌های گیلان پرسه می‌زنند، متولیان امر از وضعیت عادی روغن در این استان خبر می‌دهند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بهرام قربانپور: روغن به عنوان یک کالای پرمصرف و به نوعی حیاتی برای مردم تلقی می‌شود و به دلیل کاربرد مصرفی، صنفی و صنعتی همیشه جزو کالاهای استراتژیک و اساسی از آن یاد می‌شود تا جایی که مردم با شنیدن کمبود روغن، ناخواسته به فروشگاه‌ها هجوم می‌برند.

هجوم مردم به فروشگاه‌ها و قفسه‌های خالی

روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر کمبود و نایاب شدن روغن در کشور و به ویژه گیلان در بستر مجازی و رسانه، پای مردم به فروشگاه‌ها و مراکز خرید باز کرد و حتی آنهایی که نیاز ضروری هم به روغن نداشتند برای اینکه از قافله عقب نمانند دل به فروشگاه‌ها زدند اما بیشتر مردم پس از مراجعه به فروشگاه‌ها و مراکز خرید با قفسه‌های خالی مواجه شدند و همین موضوع حساسیت و نگرانی عموم را نسبت به روغن مصرفی بیشتر کرد.

طبق داده‌های آماری مصرف روزانه روغن در گیلان بین ۷۰ تا ۸۰ تن است که متناسب با ایام تعطیلات و حضور گردشگران نیز تغییر می‌کند.

آب‌ رفت روغن در گیلان؛ عادی‌ انگاری مسئولان تا فروشگاه‌ گردی مردم!

بازار گردی به وقت روغن

بازار گردی و پرسه در فروشگاه‌های بزرگ و کوچک مرکز استان خبر از کمبود شدید روغن مصرفی می‌دهد و آنطور که متولیان فروشگاه‌ها ادعا می‌کنند؛ توزیع روغن در مراکز فروش بسیار پایین و از طرفی تقاضا برای خرید روغن بالا و از این رو به محض توزیع در فروشگاه‌ها، روغن از کارتن به قفسه‌ها نرسیده تمام می‌شود.

البته این را هم بگویم بر اساس گفته‌های مسئولان فروشگاه‌ها، میزان سهمیه توزیع روغن نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

از سایر شهرهای گیلان هم خبر می‌رسد وضعیت روغن چندان مناسب نیست و مردم برای تهیه یک بطری روغن، فروشگاه‌گردی می‌کنند.

با اینکه کف بازار از آب‌رفت روغن در فروشگاه‌ها و مراکز خرید حکایت دارد، اما متولیان امر همچنان بر طبل عادی‌سازی اوضاع می‌کوبند، گویا در این شهر و کشور زیست نمی‌کنند.

توزیع روزانه ۱۰ تن روغن

«صالح محمدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان که یکی از متولیان اصلی تنظیم بازار استان هم هست، می‌گوید: کمبود روغن نداریم و مشکلات ارزی و گمرکی موجود در سطح ملی، موجب کاهش توزیع در بازار شده است.

آنطور که رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفته سرانه مصرف روغن در استان، ۱۱.۵ کیلوگرم است و این آمار در کشور به ۲۰ کیلوگرم می‌رسد که این داده‌های آماری نشان می‌دهد گیلانی‌ها نسبت به کشور بیشتر به سلامت تغذیه اهمیت می‌دهند.

محمدی در حالی از توزیع روزانه ۱۰ تن روغن به بازار گیلان خبر می‌دهد که میزان مصرف روزانه روغن در این استان بین ۷۰ تا ۸۰ تن است و شاید یکی از دلایل آب‌رفت روغن در گیلان، نابرابری عرضه و تقاضا باشد.

وی با اشاره به اینکه روغن خام به دست کارخانجات رسیده است، افزود: با از سرگیری تولید در کارخانجات، به زودی شاهد اشباع بازار خواهیم بود.

بازار روغن آرام می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، کمبود روغن در استان را به ورود ۱۰ میلیون گردشگر نوروزی گره زد و گفت: یکی از دلایل کمبود روغن در گیلان ورود گردشگران نوروزی بوده است و تا پایان هفته روغن خانوار، صنف و صنعت تأمین می‌شود.

محمدی از آرام‌سازی بازار روغن در گیلان خبر داد و اضافه کرد: با تأمین مواد اولیه، چالش تولید و توزیع روغن در استان برطرف می‌شود.

کمبود جزئی روغن در گیلان!

صحبت‌های «تیمور پورحیدری» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان که نقش نظارتی در بازار دارد، پیرامون روغن هم در نوع خود جالب است و از عادی بودن وضعیت روغن در استان خبر می‌دهد.

مدیرکل صمت گیلان که کمبود روغن در استان را بسیار جزئی دانست، می‌گوید: شرایط روغن در فروشگاه‌های گیلان تا هفته آینده عادی می‌شود.

طبق گفته مدیرکل صمت گیلان، روغن در فروشگاه‌های بزرگ استان موجود است و هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد.

پورحیدری با بیان اینکه وقفه کوتاه در تأمین مواد اولیه تولید روغن برای کارخانجات منجر به چالش شد، گفت: دپو و رسوب مواد اولیه تولید روغن در گمرکات کشور و نرسیدن این مواد به کارخانجات، روند تولید و توزیع روغن را دچار چالش جزئی کرد.

به گفته وی، با ترخیص مواد اولیه از گمرکات و تحویل به کارخانجات، پیش بینی می‌شود تا هفته آتی چالش روغن به کلی رفع شود.

آب‌ رفت روغن در گیلان؛ عادی‌ انگاری مسئولان تا فروشگاه‌ گردی مردم!

نگران نباشید

مدیرکل صمت گیلان با بیان اینکه جای نگرانی در تأمین روغن مصرفی نیست، گفت: این موضوع در سطح ملی در حال پیگیری است و به محض ترخیص مواد اولیه، تخصیص سهمیه به کارخانجات و راه افتادن تولید، توزیع متمرکز روغن هم انجام می‌شود.

پورحیدری با بیان اینکه توزیع و فروش روغن از طریق سامانه جامعه تجارت و به صورت هوشمند انجام می‌شود، اضافه کرد: احتکار در حوزه روغن در گیلان وجود ندارد و درگاه‌های مبدا و مقصد کالا به صورت ویژه و هوشمند رصد می‌شود و تاکنون تخلف و احتکار در گیلان مشاهده نشده است.

گرانی پشت ماجرای آب‌رفت روغن

اما جدا از همه این مسائل، آن چیزی که بیش از همه به آب‌رفت و نایابی روغن در کشور و استان گیلان رنگ و لعاب می‌دهد، پیش مقدمه دست‌های پشت پرده است که در نظر دارد قیمت روغن را دستخوش تغییر کند، موضوعی که مدیرکل صمت به صورت تلویحی به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به بالا رفتن هزینه‌های مواد اولیه و نوسانات ارزی، افزایش قیمت روغن دور از انتظار نیست اما در هر صورت نرخ‌گذاری روی کالای اساسی روغن به صورت ملی تصمیم‌گیری می‌شود و با توجه به افزایش هزینه‌های تأمین مواد اولیه، احتمال بر افزایش قیمت روغن هم وجود دارد.

متولیان امر به جای عادی انگاری مسائلی همچون کمبود روغن در بازار برای کاهش التهابات و تنش‌های روانی، بهتر است چاره‌ای برای تأمین این کالای اساسی و پرمصرف بیاندیشند تا مردم بدون دغدغه و اضطراب و بدون در نظر گرفتن شایعات رسانه‌ای، راهی فروشگاه‌ها و صف سازی برای خرید روغن نشوند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ