سفیر چین: آمریکا استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند

اقتصاد ایران: سفیر چین در ایران درباره بحث مذاکرات ایران و آمریکا گفت: آمریکا به عنوان کشوری که یکجانبه از برجام خارج شد باید حسن نیت سیاسی را نشان دهد، در این گفتگوها شرکت کند و در عین حال استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز سه‌شنبه نشست خبری زونگ پی وو، سفیر جمهوری خلق چین در ایران در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد.

وی در ابتدا اظهار داشت: در حال حاضر صحنه بین‌المللی در حال تغییر است. توسعه چین ثباتی ارزشمند برای این جهان به ارمغان آورده است.

مخالفت چین با تعرفه‌های آمریکا

پی وو درباره تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای جهان گفت: وضعیت بین‌المللی دارای آشفتگی است و یک قدرت بی پروا قلدری را گسترش می‌دهد. در روزهای اخیر آمریکا اعلام کرده که بر تمام شرکای تجاری خود تعرفه بیش از حد اعلام می‌کند و این قوانین سازمان تجارت بین‌المللی را نقض کرده و به سیستم اقتصاد جهانی آسیب وارد کرده است. دولت چین به شدت این موضوع را محکوم می‌کند و قاطعانه با آن مخالفت می‌کند.

توسعه چین همیشه بر اتکا به خود و سختکوشی بوده است

وی افزود: ماهیت روابط اقتصادی چین و آمریکا باید دارای نتایج برد-برد باشد و باید بر اساس انتظارات مردم دو کشور عمل کند و از تعرفه‌ها به عنوان سلاحی برای سرکوب تجارت چین دست بردارد. توسعه چین همیشه بر اتکا به خود و سختکوشی بوده است و از سرکوب بی دلیل نمی‌ترسد.

 

تمایل داریم با ایران اقداماتی را علیه قلدری آمریکا ترتیب دهیم

سفیر چین در ایران در ادامه اظهار داشت: ما می‌ایستیم تا قدرت‌مندان را متوقف کنیم و اقدامات لازم را علیه قلدری آمریکا انجام می‌دهیم. هم چین و هم ایران حامی محکم جهانی شدن اقتصاد و تجارت آزاد هستند. ما ماهیت مقابله با هژمونی آمریکا را داریم و تمایل داریم با ایران اقداماتی را علیه قلدری آمریکا ترتیب دهیم.

آمریکا در قبال ایران استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند

وی در پاسخ به تسنیم در خصوص نشست سه جانبه ایران، چین و روسیه در پکن و مقابله با یکجانبه گرایی و موضوع هسته‌ای ایران گفت: طرف چینی میزبان مذاکره سه جانبه در پکن بود و در نهایت ما یک بیانیه مشترک منتشر کردیم که باعث توجه گسترده جهانی شده است. 

طرف چینی همواره طرفدار این است که باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران حل شود. ما درخواست داریم که باید مبتنی بر چارچوب برجام به یک توافق برسیم. در حال حاضر مسئله هسته‌ای ایران به چهارراه مهمی رسیده است. فرصتی مهم وجود دارد که طرف‌ها از طریق گفتگو یک برنامه حل و فصلی ترتیب دهند. در وضعیت فعلی طرف‌ها چه اقدامی انجام دهند سئوال مهمی است. فکر می‌کنیم که در وضعیت فعلی طرف‌های مربوطه باید با هم به همین سمت حرکت کنند و تماس‌ها را تقویت کنند. آمریکا به عنوان کشوری که یکجانبه از برجام خارج شد باید حسن نیت سیاسی را نشان دهد، در این گفتگوها شرکت کند و در عین حال استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند.

وی افزود: طرف چینی هم توجه دارد که آمریکا و ایران درباره مسئله هسته‌ای گفتگو کردند. ما کماکان با طرف‌های مربوطه تماس خود را حفظ می‌کنیم تا یک برنامه حل و فصل سیاسی که همه دغدغه‌های طرف‌ها را در نظر بگیرد، برسد. اهداف طرف چینی روشن است، یعنی از سیستم عدم اشاعه هسته‌ای حمایت کنند.

آمریکا باید از خلل در همکاری چین و ایران دست بکشد

پی وو در خصوص تحریم‌های آمریکا علیه چین درباره روابط با ایران گفت: در مورد تحریم آمریکا من این کلمه تحریم را چندین بار شنیدم. طرف چینی همواره با تحریم یکجانبه مخالفت می‌کند. آمریکا باید از مهار و خلل در خصوص همکاری چین و ایران دست بکشد. هرچه وضعیت بین‌المللی تغییر کند طرف چینی به طور غیرقابل تزلزل همکاری دوستانه با ایران را ادامه می‌دهد. 

در ماه گذشته آقای رئیس جمهور اشاره کردند درهای باز رویکرد اصلی سیاست خارجی چین است و این گسترده‌تر می‌شود. چین بزرگترین بازار مصرف جهان است، همچنین پتانسیل خوبی برای سرمایه گذاری است. طرف چینی تمایل دارد با همه طرف‌ها از جمله ایران از ثبات و نظم اقتصادی جهانی حمایت کند و از همکاری حمایت کند و جهانی شدن به سمت درست ترویج شود.

در حال تکمیل...

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ