طرح «خودرو متصل» آماده ارائه به رئیس‌جمهور

اقتصاد ایران: با آغاز سال ۱۴۰۴ مسئولان در رده‌های مختلف پلیس راهور، از آغاز طرح‌های تازه‌ای برای کنترل ترافیک و کاهش تصادفات و تخلفات رانندگی خبر دادند و از طرفی، آمارهای مربوط به‌سفرهای نوروزی نیز تا حد زیادی مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه، آخرین رویدادها را درباره آن‌چه به‌آن اشاره شد، بررسی می‌کنیم.

۱۰ درصد از رانندگان حادثه‌ساز جان ۹۰ درصد دیگر را به خطر می‌اندازند

روز گذشته، فرمانده کل انتظامی کشور با نگاهی به‌وضعیت تلفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴، خواستار جراحی و تحلیل جدی در شیوه مواجهه با تصادفات و تخلفات رانندگی شد و گفت: «۱۰ درصد از رانندگان حادثه‌ساز جان ۹۰ درصد دیگر را به‌خطر می‌اندازند.»

سردار احمدرضا رادان گفت: «اگر ما عادت کنیم به یک روش کاری با یک تکنیک و تاکتیک ثابت اقدام کنیم، آن موقع متخلفین یک گام از ما جلوتر هستند؛ چراکه طرح ما را در سال قبل فهمیدند و می‌دانند چگونه باید عمل کنند.»

سردار رادان با اشاره به این‌که با بی‌نظمی قاطعانه برخورد می‌کنیم، بر تقویت انضباط شهری تاکید کرد و گفت: «انضباط شهری، مقدمه‌ای برای انضباط در جاده‌هاست. اگر در شهرها نظم حاکم باشد، آثار آن به‌طور طبیعی در جاده‌ها نیز نمایان می‌شود.»

وی با اشاره به آمار تردد و میزان تصادفات نوروزی تاکید کرد: «نباید خود را فریب دهیم؛ واقعیت‌ها باید همان‌گونه که هست دیده و تحلیل شود. حتی اگر آمار پیمایش و طول مسیرها را در نظر بگیریم، باز هم چهره تلفات جاده‌ای نگران‌کننده است.»

سردار رادان با اشاره به‌شدت تصادفات برخی خودروها، برخی وسایل نقلیه را «ارابه مرگ» توصیف کرد و افزود: «در تصادفی یک خودرو پنج بار ملق زده و فقط چند مجروح داده، اما خودرویی دیگر با یک واژگونی، چندین کشته بر جای گذاشته است. نمونه‌اش واژگونی اتوبوس در یکی از محورهای کشور بود که فاجعه آفرید.»

وی با ابراز نگرانی از وضعیت موتورسواران در معابر شهری تصریح کرد: «در شهرها، بیشترین آمار تلفات مربوط به موتورسواران متخلف یا قربانیان تخلفات آن‌هاست و نباید بگذاریم اراده رانندگان متخلف بر امنیت جامعه تحمیل شود.»

استفاده از یگان ویژه برای برخورد با موتورسواران حادثه‌ساز

فرمانده فراجا در ادامه گفت: «مردم ما در پیاده‌راه‌ها نیز از آسیب موتورسواران در امان نیستند. بارها دیده‌ایم که یک راننده قانون‌مند به‌خاطر بی‌احتیاطی راننده‌ای متخلف، خانواده‌اش را از دست می‌دهد. چرا باید با متخلف همدردی کنیم؟»

سردار رادان با تاکید بر برخورد قاطع با موتورسواران حادثه‌ساز، پیشنهاد استفاده از نیروهای کمکی و یگان ویژه برای برخورد جدی‌تر با این معضل را مطرح کرد و افزود: «اگر لازم باشد، از هرگونه ظرفیت ممکن برای کنترل این تخلفات استفاده می‌کنیم.»

وی همچنین از موافقت رئیس‌جمهور با ورود بخش‌خصوصی به‌حوزه کنترل تردد و تخلفات خبر داد و آن را گامی انقلابی در مدیریت هوشمند ترافیک کشور دانست و افزود: «از امروز باید در شهرهای مختلف با شرکت‌های خصوصی وارد مذاکره شویم و قرارداد ببندیم. این اقدام می‌تواند میزان تخلفات، تصادفات و تلفات را به‌شکل چشم‌گیری کاهش دهد.»

سردار رادان همچنین درباره طرح «خودرو متصل» عنوان کرد: «هدف این طرح، کنترل و رصد رفتار ترافیکی رانندگان است. با استفاده از خودرو متصل می‌توان متوجه شد که راننده چه سرعتی داشته؛ آیا سبقت غیرمجاز گرفته است یا خیر؟ در واقع، رفتار راننده همچون یک صفحه مانیتور در کنترل در می‌آید و بر همان اساس می‌توان با تخلف برخورد کرد.»

وی در ادامه افزود: «این طرح قرار است در ناوگان عمومی اجرا شود. ما از رئیس‌جمهور درخواست کردیم تا اجرای آن را برای نوشماره‌ها و تعویض پلاکی‌ها تسری دهند که ایشان نیز موافقت کردند. بنابراین، طرح آماده است و خدمت رئیس‌جمهور ارائه خواهد شد.»

«خودرو متصل» باعث کاهش تصادفات جاده‌ای می‌شود

رئیس پلیس راهور فراجا نیز روز گذشته با اشاره به‌افزایش ۳۰ درصدی پیمایش در سطح جاده‌های کشور در نوروز امسال گفت: «بر اساس آخرین گزارش پزشکی قانونی امسال با کاهش ۲ درصدی جانباختگان تصادفات مواجه بودیم.»

سردار سید تیمور حسینی اضافه کرد: «آمارها نشان‌دهنده افزایش ۱۰۲ درصدی اعمال قانون است و در نوروز بیش از ۴۹ هزار دستگاه خودرو چه به صورت ساعتی و چه توقیف در پارکینگ‌ها متوقف شدند و بیش از ۶ هزار گواهینامه پیوست شد.»

وی با بیان این‌که در حوزه مدیریت ترافیک در تابستان و سفر اربعین مواجه هستیم، افزود: «پلیس برنامه کاملی برای تابستان امسال و ایام اربعین تدوین کرده است.»

سردار حسینی به‌موضوع موتورسیکلت‌های فاقد مدارک شناسایی اشاره کرد و گفت: «باید برای همیشه موضوع موتورسیکلت‌های فاقد پلاک و بی‌هویت تعیین‌تکلیف شود.»

رئیس پلیس راهور فراجا تاکید کرد: «پلیس راهور بنا دارد که زمانی تعیین کند تا همه موتورسیکلت‌ها در سامانه خوداظهاری کرده و هویت و مالکیت وسایل نقلیه خود را مشخص کنند.»

وی به بهره‌گیری از ظرفیت‌های نوین در حوزه نظارت و پایش ترافیکی اشاره کرد و افزود: «استفاده از تیم‌های گشت پهپادی تاثیر قابل توجهی در پوشش نقاط حادثه‌خیز کشور داشته و پیمایش تیم‌های پلیس در سطح شهرها نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۷ درصد افزایش یافته است.»

رئیس‌پلیس راهور فراجا همچنین گفت: «خودرو متصل با بهره‌گیری از اینترنت اشیا و ارتباط با سیستم‌های شهری و جاده‌ای، قادر به‌کنترل رفتارهای ترافیکی، سرعت و مسیر حرکت رانندگان است؛ استفاده از این فناوری می‌تواند به‌طور چشمگیری تصادفات جاده‌ای را کاهش دهد. این ارتباطات به‌بهبود ایمنی، کاهش تصادفات و بهینه‌سازی جریان ترافیک کمک می‌کند. برای مثال در شهر نیویورک، برنامه‌ای به‌نام «Vehicle Pilot» با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده از خودروهای متصل، به‌بهبود مدیریت ترافیک و افزایش ایمنی کمک چشمگیری می‌کند.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ