تهران، در مسیر عبور از وضعیت بحرانی کمبود اتوبوس
اقتصاد ایران: وعده ها و برنامه ریزی مسئولان شهری حاکی از این است که امسال تعداد اتوبوس های شهر تهران به ۷۰۰۰ دستگاه می رسد و بدین ترتیب از وضعیت بحرانی کمبود اتوبوس خارج خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرسودگی و کمبود ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران یکی از موضوعات چالشی حوزه حمل و نقل عمومی در اواخر دهه 90 بود که مسئولان دوره گذشته مدیریت شهری از آن به عنوان یک وضعیت بحرانی یاد میکردند.
کاهش تعداد قابل توجه اتوبوس ها از حدود 5000 دستگاه در سال 96 به حدود 1000 دستگاه در سال 1400 و روند کند اورهال اتوبوسها ضرورت نوسازی ناوگان اتوبوسرانی را بیش از پیش نمایان کرده بود اما با روی کار آمدن دوره ششم مدیریت شهری، نوسازی و بهسازی حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوسرانی به اولویت اصلی تبدیل شد.
شورای شهر تهران با اختصاص حدود نیمی از بودجه شهرداری به حوزه حمل و نقل عمومی، نخستین گام را برای کمک به تحول در این حوزه برداشت و این رویه را در 3 سال پیاپی ادامه داد؛ شهرداری تهران نیز با انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان داخلی و خارجی زمینه تحول در این شبکه را فراهم کرد.
طبق اقدامات شهرداری تهران، قرارداد تأمین 2500 دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی و 2500 اتوبوس برقی با کشور چین امضا شد؛ اگرچه روند ورود اتوبوسها به ناوگان با کندی و سنگاندازیهایی همراه بود اما طی سه سال گذشته بیش از 1400 اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران اضافه شد.
در سال 1400 از محل قراردادهای مستقیم شهرداری تهران 120 دستگاه اتوبوس نو وارد ناوگان اتوبوسرانی تهران شد و در سال 1401 نیز تعداد 306 دستگاه اتوبوس، مینی بوس و ون تحویل اتوبوسرانی تهران شد.
در سال 1402 نیز تعداد 396 دستگاه اتوبوس و مینی بوس و در سال 1403 نیز در مجموع 676 دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران شده است که از این تعداد، 360 دستگاه از محل قرارداد شهرداری با عقاب افشان، 127 دستگاه از محل قرارداد شهرداری تهران با شرکت اسنا و 189 دستگاه اتوبوس برقی وارداتی هایگر نیز از محل قرارداد شهرداری تهران با چین تأمین شد.
اگرچه طبق برآوردهای صورت گرفته تهران حداقل به 9000 دستگاه اتوبوس نیاز دارد و اکنون، با اقداماتی که طی 3 سال اخیر صورت گرفته تعداد اتوبوسهای فعال در تهران به 3000 دستگاه رسیده است اما طبق اظهارات مسئولان شهری، در سال جاری شاهد تحول خوبی در این حوزه خواهیم بود و بخش قابل توجهی از نیاز شهر تهران به اتوبوس برطرف خواهد شد.
احمد قیومی؛ مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در این باره به خبرنگار تسنیم، گفت: امسال از محل قراردادهای داخلی و خارجی بخش دیگری از ناوگان را نوسازی خواهیم کرد؛ بر این اساس از محل قرادادهای داخلی حدود 700 دستگاه اتوبوس دیزلی خواهیم داشت که تا پایان سال به صورت تدریجی و ماهانه، تولید و تحویل شهرداری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اتوبوسهای بیآرتی یا تندرو نیز بیش از 10 سال قدمت دارند و به سن فرسودگی رسیدهاند، ادامه داد: برای کمک به نوسازی این بخش نیز قرارداد تأمین 400 دستگاه اتوبوس بیآرتی در حال تکمیل است و در سال جاری به ناوگان اتوبوسرانی افزوده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه فرآیند ورود اتوبوسهای برقی نیز ادامه دارد، گفت: 189 دستگاه اتوبوس برقی که سال گذشته وارد تهران شد در خطوط مختلف اتوبوسرانی با محوریت مرکز شهر در حال فعالیت هستند و سرویس دهی خوبی دارند. در حال حاضر نیز 101 دستگاه اتوبوس برقی در گمرک بندرعباس فرار دارد و باقی اتوبوسها نیز به تدریج در حال ورود است.
وی تصریح کرد: برنامه ما این است که تا پایان بهار، 500 دستگاه اتوبوس برقی به خطوط اضافه کینم، 2000 اتوبوس برقی باقی مانده از قرارداد با چین نیز به تدریج وارد ناوگان می شود و از هسته مرکزی شهر خدماترسانی آنها آغاز خواهد شد.
قیومی با اشاره به اینکه بدین ترتیب ناوگان اتوبوسرانی تهران بعد از انقلاب به نقطه مطلوبی میرسد، گفت: درحال حاضر حدود 3000 دستگاه اتوبوس فعال در تهران وجود دارد که با تحقق برنامه پیشبینی شده تعداد آنها تا پایان سال به حدود 7000 دستگاه اتوبوس خواهد رسید.
به گزارش تسنیم، با تحقق وعدههای مدیران شهری، بعد از سالها وقفه، وضعیت اتوبوسرانی تهران از بحران خارج خواهد شد و بخش قابل توجهی از نیاز تهران به اتوبوس برطرف خواهد شد.
انتهای پیام/