۸ درصد مردم اصفهان تحت پوشش کمیته امداد هستند
اقتصاد ایران: اصفهان-معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) اصفهان گفت: در حال حاضر حدود یک میلیون نفر زیر دهک ۳ در استان اصفهان وجود دارند و ۸ درصد مردم اصفهان تحت پوشش قرار دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اخلاقی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به عملکرد سال گذشته این نهاد اظهار کرد: زکات یکی از رسالتهای اصلی در حوزه فرهنگ انفاق و صدقه است که در سال گذشته مجموع کمکهای دریافتی از محل زکات حدود ۵۹۴ میلیارد تومان بوده، اما میزان هزینهکرد کمیته امداد در سال گذشته به ۷ هزار همت رسیده است که بیش از ۲ هزار میلیارد تومان آن صرف وام اشتغال، کارگشایی و سایر خدمات حمایتی شده است.
وی با اشاره به راهاندازی سیستم مراکز نیکوکاری محلی در کنار خیریههای سنتی، افزود: تاکنون ۵۶۶ مرکز نیکوکاری بهصورت مردمی و تحت سامانه وبمحور «راهنیکان» راهاندازی شدهاند. این مراکز امکان شناسایی نیازمندان و نیکوکاران در محل را فراهم کردهاند و در حال حاضر ۱۸۱ هزار و ۹۶۹ نفر نیازمند و ۶۱ هزار و ۲۸۱ نیکوکار در این سامانه ثبت شدهاند. درآمد کلی مراکز نیکوکاری نزدیک به یک همت بوده و سرانه کمک به هر نیازمند بیش از ۵ میلیون تومان است.
اخلاقی ادامه داد: ۴۲۰ هزار نفر با کمک این مراکز تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و این میزان معادل ۸ درصد جمعیت استان اصفهان است. همچنین در عید فطر امسال، مجموع درآمد فطریه ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده و تعداد مودیان پرداختکننده نیز ۳ هزار و ۵۶۰ نفر اعلام شده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح شرایط مددجو شدن در این نهاد پرداخت و گفت: افراد باید در دهک نیازمندی زیر ۳ قرار داشته باشند و شرایطی چون فوت سرپرست، زنان سرپرست خانوار بهعلت زندانی بودن، بیماری سرپرست، متارکه و سایر عوامل از جمله معیارهای شمول هستند. همچنین مردان زیر ۶۰ سال دارای بیماری و سالمندان نیز میتوانند تحت پوشش قرار گیرند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون نفر زیر دهک ۳ در استان اصفهان وجود دارند، اما با وجود سهمیهای که کمیته امداد برای تحت پوشش قرار دادن این افراد داشته، تاکنون افراد واجد شرایط به ما معرفی نشدهاند.
اخلاقی افزود: در طرح ملی ۲۰۲۰، دو هزار و بیست محله کمبرخوردار در سراسر کشور شناسایی شده که از این میان، ۸۵ محله در استان اصفهان قرار دارند. هماکنون در ۱۵ محله با مدیریت کمیته امداد، طرحهای توانمندسازی در حال اجراست.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان با بیان اینکه ۵۸۴ هزار نفر مشترک خیر با کمیته امداد استان هستند، تصریح کرد: ۳۸۶ هزار نفر مشترک صندوق صدقات، ۳۵۰۰ نفر مودی زکات و ۵۹ هزار نفر خیر مشترک در مراکز نیکوکاری هستند.
وی ادامه داد: میزان صدقات پرداخت شده در سال گذشته با ۲۲ درصد رشد به ۷۹ میلیارد و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است که اگر این مبلغ بین ۱۲۳ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان توزیع شود، سهم هر خانوار، ۶۴۰ هزار تومان از صدقات در سال است.
اخلاقی با اشاره به شعار امام خمینی (ره) در تأسیس کمیته امداد مبنی بر «مدد به کار و حمایت»، گفت: اکنون ۴۶ درصد اعتبارات اشتغال استان به کمیته امداد اصفهان اختصاص داده میشود. همچنین ۶۰ درصد افراد تحت پوشش، مشغول به کار هستند و عمده مددجویان به دلیل ضرورت، ناچار به اشتغال هستند.
وی افزود: در طول سه ماه گذشته، مردم اصفهان ۲۴ میلیارد تومان برای کمک به مردم غزه اختصاص دادهاند، اضافه کرد: ۰.۷ درصد جمعیت استان اصفهان معادل ۲۴۶ هزار نفر، تحت پوشش کمیته امداد استان اصفهان هستند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان با بیان اینکه ۵۷۴ هزار نیکوکار در استان اصفهان فعال و ۱۲۳ هزار و ۸۰۰ نفر مددجو تحت پوشش این نهاد هستند، افزود: ۵۶۷۰ نفر ایتام و ۲۶ هزار و ۵ نفر از محسنین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان هستند و ۱۴۶ هزار و ۹۵۲ نفر حامی، حمایت از این فرزندان را برعهده دارند.
اخلاقی به چالشهای حوزه خیر اشاره کرد و گفت: با همه خیریهها همافزایی وجود دارد و هماکنون ۸۵ خیریه بزرگ در سطح استان اصفهان فعالیت دارند، اما بزرگترین چالش پیشرو در این حوزه، مسئله شفافسازی است. متأسفانه اعتماد عمومی و رغبت مردم به پرداخت صدقات کاهش یافته است، با این حال اصفهان در کمکهای مردمی، صدقات و طرح اکرام ایتام همچنان در صدر کشور قرار دارد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان از مشارکت و حضور مؤثر خیران برای تأمین مایحتاج نیازمندان و جامعه تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) در ایام ماه مبارک رمضان قدردانی کرد.