آمریکا بر تراشههای وارداتی تعرفه وضع میکند
اقتصاد ایران: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد از هفته آینده بر تراشههای نیمه رسانای وارداتی به کشور، تعرفه اعمال خواهد شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد از هفته آینده بر محصولات نیمه رسانای وارداتی به واشنگتن، تعرفه اعمال خواهد شد. اما انعطاف پذیری هایی نیز در برابر برخی شرکت های فعال در این حوزه وجود خواهد داشت.
این اظهارات ترامپ بدان معناست که مستثنا کردن تلفن های هوشمند و رایانه ها از اعمال تعرفه ها تلافی جویانه بر چین، احتمالا کوتاه مدت خواهد بود در حالی که وی به دنبال احیای تجارت در بخش نیمه رساناهاست.
ترامپ در جمع خبرنگاران در هواپیمای ایرفورس وان گفت: ما می خواستیم آن را از بسیاری از شرکت های دیگر بدون چالش کنیم، زیرا ما می خواهیم تراشه ها، نیمه رساناها و چیزهای دیگر را خودمان در کشورمان بسازیم.
وی از بیان این موضوع که آیا ممکن است معافیت های تعرفهای بر برخی محصولات مانند تلفن های هوشمند پایان یابد، خودداری کرد اما افزود: شما باید انعطاف پذیری از خود نشان دهید. هیچ کس نباید سخت گیر باشد.
به دنبال نگرانیها از تهدیدهای احتمالی برای زنجیره تامین جهانی در پی اعمال تعرفههای واشنگتن، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برخی از وسایل الکترونیکی از جمله گوشیهای هوشمند را از تعرفههای جدید معاف کرد.
این تصمیم درحالی است که ترامپ پیشتر 145 درصد تعرفه بر کالاهای چینی وضع کرده بود و به دنبال آن شرکتهای آمریکایی همانند اپل با چالشهای مختلف روبرو شدند.
دستورالعمل تعرفههای جدید همچنین شامل معافیت برای دیگر لوازم الکترونیکی مانند لپ تاپها، نیمه هادیها، سلولهای خورشیدی، برخی نمایشگرهای تلویزیونی و کارتهای حافظه میشود.
پیش از این، ترامپ از انجام تحقیقات تجاری امنیت ملی درباره بخش نیمه رساناها خبر داده بود و در پستی در شبکه اجتماعی گفت: ما درباره نیمه رساناها و تمام زنجیره تامین محصولات الکترونیکی، در حال انجام تحقیقات تعرفه ای امنیت ملی پیش رو هستیم.
در عین حال، هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی آمریکا در مصاحبه با شبکه ای بی سی اظهار کرد محصولات تکنولوژی حیاتی تولیدی چین، با تعرفه های جدید روبرو می شوند و تعرفه نیمه رساناها طی 2 ماه آینده اعمال خواهد شد.
وی افزود: رئیس جمهور ترامپ یک نوع تعرفه ویژه را طی یک تا دو ماه آینده، بر تلفن های هوشمند، رایانه ها و دیگر محصولات الکترونیکی، در کنار اعمال تعرفه های بخشی بر نیمه رساناها و محصولات دارویی اجرایی خواهد کرد. تعرفه های جدید، تعرفه های تلافی جویانه ترامپ را کنار می گذارد که طی آن تعرفه کالاهای چینی هفته گذشته به 125 درصد افزایش یافت.
همچنین آمار و دادههای اقتصاد آمریکا نشان میدهد که تعرفههای سنگین دونالد ترامپ بر زندگی مردم این کشور سایه افکنده و شاخص اعتماد مصرف کننده به پایینترین سطوح خود رسیده است.
ترامپ چند روز پیش افزایش گسترده تعرفهها بر دهها کشور را به مدت 90 روز تعلیق کرد، اما تعرفه پایه 10 درصدی را برای تمام کالاهای وارداتی به آمریکا و تعرفههای گمرکی جداگانه را برای برخی کالاها و محصولات حفظ کرد.
با این حال، چین از این تعلیق تعرفهای مستثنی شد و تقابل تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان ادامه یافت؛ بهگونهای که پکن تعرفههای تلافیجویانه خود را از 84 درصد به 125 درصد افزایش داد.
همزمان رئیسجمهور چین، با انتشار مقالهای در یک روزنامه ویتنامی تأکید نمود که جنگ تجاری برندهای ندارد و چین تداوم و ثبات در سیاست خارجی خود نسبت به همسایگان را حفظ خواهد کرد و بهطور مشترک روند مدرنسازی آسیا را پیش خواهد برد.
شی جین پینگ در این مقاله با تکرار مواضع چین درباره جنگ تجاری نوشت: جنگ تجاری و تعرفهای هیچ برندهای ندارد، حمایتگرایی راه به جایی نمیبرد. باید قاطعانه از نظام تجارت چندجانبه دفاع کرد، ثبات زنجیرههای صنعتی و تأمین جهانی را حفظ کرد و از محیط بینالمللی باز و مبتنی بر همکاری حمایت کرد.
انتهای پیام/