اخراج اجباری افغانها نیازمند توجه نهادهای بینالمللی است
اقتصاد ایران: وزارت اقتصاد حکومت طالبان در نشستی با نمایندگان سازمان ملل، بر لزوم توجه نهادهای بینالمللی به وضعیت افغانهای اخراج شده از پاکستان تأکید کرد و خواستار همکاری و کمک به این مهاجران شد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، وزارت اقتصاد افغانستان نشستی را با نمایندگان سازمان ملل به منظور بررسی وضعیت مهاجران بازگشته از پاکستان برگزار کرد. در این نشست، «دین محمد حنیف» سرپرست ان وزارتخانه، با انتقاد از رویکرد پاکستان در قبال اخراج اجباری مهاجران افغان، بر لزوم توجه نهادهای بینالمللی به این موضوع تأکید کرد.
وی گفت: «چنانچه در دور پیشین اخراج مهاجران افغان نقش مهمی در کمکرسانی ایفا کردید، ما میخواهیم که در این مرحله از اخراج نیز سهم فعال داشته باشید.»
در ادامه، نمایندگان سازمان ملل نیز بر اهمیت رسیدگی به چالشهای مهاجران بازگشته تأکید کردند.
«ایندریکا راتواته» معاون هئیت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، خاطرنشان کرد که آمار دقیقی از تعداد مهاجران بازگشته وجود ندارد، اما برآورد میشود که بین 600 هزار تا یک و نیم میلیون نفر به افغانستان بازگردند.
«عرفات جمال» رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای افغانستان، از کشورهای پاکستان و ایران به خاطر پذیرش افغانها قدردانی کرد و از آنها خواست تا از اخراج اجباری این افراد خودداری کنند.
«تاجالدین اویوالی» رئیس یونیسف، نیز به وضعیت بحرانی کودکان بازگشتکننده اشاره کرد و گفت که حدود 800 هزار کودک در این روند حضور دارند.
نهادهای دیگر سازمان ملل، از جمله برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی مهاجرت، نیز از کمبود شدید بودجه برای کمک به مهاجران ابراز نگرانی کردند و تأکید کردند که تلاش دارند از طریق شرکای بینالمللی خود به این چالشها رسیدگی کنند.
انتهای پیام/.