به گزارش سلامت نیوزبه نقل از رکنا، مرزیزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان، درباره آخرین وضعیت این پویش مردمی گفت: «تاکنون ده بسته خاک نقرهای توسط شهروندان به ما بازگردانده شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
به طور میانگین، روزانه یک تا دو بسته دیگر نیز در حال ارسال به اداره کل سازمان حفاظت از محیط زیست هرمزگان است.»با شکلگیری کمپینهای خودجوش مردمی برای بازگرداندن خاکهای جزیره هرمز، اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با انتشار اطلاعیهای از این حرکت ارزشمند استقبال کرد و از تمامی شهروندان، گردشگران، هنرمندان و فعالان محیط زیست دعوت به همکاری کرد.
در این اطلاعیه آمده بود که اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان آمادگی دارد خاکهایی را که در گذشته از جزیره هرمز خارج شدهاند، دریافت و به محل طبیعی خود در جزیره بازگرداند. این اقدام در راستای یک حرکت نمادین و فرهنگی برای پاسداشت محیط زیست منطقه انجام میشود.
مرزیزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان، در گفتوگو با خبرنگار رکنا درباره آخرین وضعیت این پویش مردمی گفت: «تاکنون ده بسته خاک نقرهای توسط شهروندان به ما بازگردانده شده است و این روند همچنان ادامه دارد. به طور میانگین، روزانه یک تا دو بسته دیگر نیز در حال ارسال به اداره کل سازمان حفاظت از محیط زیست هرمزگان است.»وی با اشاره به اینکه حجم خاک خارجشده از جزیره بسیار بیشتر از این تعداد بستههاست، هدف اصلی این کمپین را فراتر از بازگرداندن فیزیکی خاک عنوان کرد و گفت:
«ما از ابتدا دو هدف مشخص داشتیم؛ نخست، بازگرداندن هر میزان ممکن از خاک، و دوم، پیشگیری از ادامه روند بردن خاک از هرمز با فرهنگسازی عمومی. خوشبختانه این کمپین در سطح کشور بازتاب خوبی داشته و در مسیرهای حملونقل از جمله بنادر، حساسیتهایی نسبت به موضوع ایجاد شده است و همه شهروندان و مسئولان بنادر با دقت رصد می کنند که این اقدام صورت نگیرد.»
مرزیزاده در ادامه افزود که این پویش با همکاری فعالان فضای مجازی، بلاگرها و حتی برخی شرکتهای خصوصی شکل گرفته است. به گفته وی، یک شرکت پستی مستقر در اصفهان به صورت داوطلبانه مسئولیت ارسال بستههای خاک از سراسر کشور را بدون دریافت هزینه به عهده گرفته است. اداره کل نیز با انتشار فراخوان عمومی، از افراد خواسته است بدون دغدغه مالی، خاکهای اهدایی خود را تحویل دهند.اما آیا بازگرداندن این خاکها میتواند طبیعت آسیبدیده جزیره را احیا کند؟ مرزیزاده در پاسخ به این پرسش گفت:
«خاک نقرهای هرمز از نوع آهندار است و به دلیل وزن بالا و ترکیب خاص آن، در صورت بازگشت به بستر طبیعی، تا حدی قابل جبران خواهد بود.»در کنار خاک نقره ای خاک قرمز جزیره هرمز نیز توسط گردشگران برده شده بود چرا برای بازگردان آن فراخوان فرهنگی داده نشد ؟ مرزی زاده در این خصوص به رکنا گفت : «خاک قرمز به دلیل مصارف خوراکی و کاربردهای گسترده در صنایع آرایشی، سابقه برداشت طولانیتری دارد.
برخلاف خاک نقرهای که بیشتر جنبه تزئینی دارد، خاک قرمز در صنایع کاربردیتر است. البته کارخانهای که در گذشته مسئول برداشت خاک قرمز بوده، در حال حاضر تعطیل شده است. ما تصمیم گرفتیم کار را از خاک نقرهای آغاز کنیم و در صورت موفقیت، موضوع فرهنگی برای نبردن خاک قرمز را هم در دستور کار قرار می دهیم»
مرزیزاده در پایان گفت: « تصمیم داریم بعد از اینکه بسته های پستی تکمیل شد و بسته هایی که به دست بلاگرها و هنرمندانی که پای کار آمده اند به دستمان رسید، اگر خانم شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در سفر آتی رئیسجمهور به همراه ایشان به جزیره هرمز آمدند با حضور ایشان خاکهای بازگردانده شده به شکل نمادین به جزیره منتقل شود. این اقدام میتواند نقطه عطفی در فرهنگسازی ملی برای صیانت از ذخایر طبیعی کشور باشد.»