به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، برنج بهعنوان یکی از غذاهای محبوب ایرانیها شناخته میشود و بسیاری از مردم به خوردن نوع سفید آن عادت دارند؛ اما بررسیها نشان داده که برنج سفید به تنهایی مغذی نیست و میتوان با ترکیباتی، ارزش غذایی آن را افزایش داد.
سبزیجات
یکی از سادهترین راهها برای افزایش ارزش غذایی برنج، افزودن انواع سبزیجات رنگارنگ است. سبزیجات سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر و برای سلامت ضروری هستند. آنها نهتنها غذا را جذاب جلوه میدهند که بافت و طعم تازهای را نیز به آن اضافه میکنند.
آجیل
آیا میخواهید درحالیکه مقداری چربی سالم دریافت میکنید، حس ترد رضایتبخشی به برنج خود اضافه کنید؟ سعی کنید آجیل یا دانههای خرد شده را داخل آن بریزید. بادام، پسته و گردو گزینههای خوبی هستند. این خوراکیها منبع اسیدهای چرب امگا3 و برای سلامت مغز و قلب مفید هستند. در ایران بهطور ویژه در قیمهنثار و مرصعپلو از خلال بادام و پسته برای مغذی کردن برنج استفاده میشود.
حبوبات
برای یک وعده غذایی مقویتر و سرشار از پروتئین، افزودن حبوباتی ازجمله لوبیا یا عدس به برنج انتخابی عالی است. عدس، لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، نخود و... منابع عالی پروتئین و فیبر گیاهی هستند. آنها به شما کمک میکنند تا مدت بیشتری سیر بمانید و انرژی کافی را برای فعالیت در طول روز داشته باشید. عدسپلو یک نمونه از پلوهای مقوی و مغذی ایرانیهاست.
ادویه و گیاهان
ادویه و گیاهان، هم به برنج طعم میدهند و هم فواید زیادی برای سلامت دارند. بهعنوان مثال، زردچوبه حاوی کورکومین است که خواص ضدالتهابی قوی دارد. سیر هم بهدلیل فواید تقویتکننده سیستم ایمنی و گوارشی، افزودنی فوقالعادهای است. گیاهان تازه مانند گشنیز، جعفری و ریحان هم میتوانند تامینکننده آنتیاکسیدان و ویتامین هستند.
سبزیهای برگدار
یکی از سادهترین و مغذیترین چیزهایی که میتوانید به برنج اضافه کنید سبزیهای برگدار ازجمله اسفناج و گل کلم است. این محصولات سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و ویتامینK هستند. افزودن مقداری سبزی سرخ شده به برنج نهتنها باعث افزایش رنگ آن میشود، بلکه فیبر آن را نیز افزایش میدهد و برنج را به گزینهای سیرکننده و سالم تبدیل میکند.