شبکههای اجتماعی یک فرصت تاریخی برای جریان حق است
اقتصاد ایران: بندرعباس - فعال و پژوهشگر حوزه هنر انقلاب اسلامی گفت: شبکههای اجتماعی امروز یک فرصت تاریخی است که جریان حق باید آن را جدی بگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی حیاتی، فعال و پژوهشگر حوزه هنر انقلاب اسلامی، یکشنبه شب در آئین بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی در استان هرمزگان با اشاره به ضرورت فهم صحیح از مفهوم «هنر انقلابی» اظهار کرد: اگر جریان هنر انقلاب اسلامی به درستی درک نشود، نهتنها در فرمان انقلابی با مشکل مواجه خواهیم شد، بلکه از درک شرایط و نیازهای روز جامعه نیز باز میمانیم.
وی با تاکید بر نگاه توحیدی و قرآنی به هنر افزود: «جهاد در راه خدا تکلیف ماست؛ هنرمند انقلابی، هنرمندی است که در مسیر یاری دین خدا حرکت میکند؛ ولو این که کارش جزئی باشد. اگر هنر در مسیر تحقق حکومت الهی نباشد، از دایره هنر انقلاب خارج است.
حیاتی با تاکید بر نسبت هنرمند با ولایت خاطرنشان کرد: هنرمند متعهد، کسی است که نسبتش با ولی مشخص است. اگر کسی در مسیر خدا گام برمیدارد، اما ولی را نمیشناسد، دچار اشتباه است.
وی با اشاره به تمایز میان هنرمند متعهد و هنرمند بهظاهر آزاد بیان کرد: ما هنوز درگیر فهم نادرست آزادی هستیم. آزادی واقعی، اتصال به ولایت الهی است. حتی برخی از مخالفان انقلاب، گاه حریت بیشتری از مدعیان انقلابی بودن دارند.
این پژوهشگر هنر انقلاب با اشاره به مسئولیت اجتماعی هنرمند گفت: هنرمند در درجه اول باید یک انسان باشد؛ انسانی که نسبت به دردهای جامعه بیتفاوت نیست. مگر میشود انسان باشی و نسبت به جنایات غزه و فلسطین بیتفاوت بمانی؟
حیاتی ضمن انتقاد از استفاده ضعیف از شبکههای اجتماعی در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: شبکههای اجتماعی امروز یک فرصت تاریخی است که جریان حق باید آن را جدی بگیرد؛ متأسفانه اغلب استفاده ما از این ابزارها کودکانه و سطحی است.
وی با اشاره به ضعف روایت مؤثر در بسیاری از فعالیتهای هنری افزود: بسیاری از کارهای ما با وجود صرف انرژی زیاد، حرکتی ایجاد نمیکنند. اگر اثرگذار نباشد، هنر انقلابی نیست.
حیاتی بر لزوم آموختن زبانهای منطقهای و بینالمللی توسط هنرمندان تاکید کرد و گفت: جوان انقلابی باید زبان بلد باشد. این از ضروریات جریانسازی فرهنگی است. مخاطب جهانی تشنه محتوای انسانی و فطری انقلاب اسلامی است، اما ما هنوز توان رساندن پیاممان را نداریم.
وی همچنین به تجربه موفق هنرمندان در ایجاد فشار جهانی علیه رژیم صهیونیستی از طریق هنر کارتون اشاره کرد و گفت: با تلاش هنرمندان مستقل، در جریان جنایات اخیر اسرائیل، شاهد واکنشهای جهانی و اعتراضهای گسترده در پاریس و دیگر نقاط بودیم. این نشان میدهد که هنر، اگر درست استفاده شود، میتواند تأثیرگذار باشد.
علی حیاتی در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای هنرمندان متعهد در استان هرمزگان، بر ضرورت تقویت زیرساختهای حوزه هنری در استانها تأکید کرد و گفت: ظرفیتهای هنری زیادی در استانها وجود دارد که باید به رسمیت شناخته و فعال شوند. اگرچه مسیر سخت است، اما برای تحقق آنچه باید باشد، باید تلاش مضاعف کرد.