حقیقتی که رادیو درباره «سیدحسن نصرالله» کشف کرد
اقتصاد ایران: تهیهکننده رادیو به سراغ «آزاد مرد عزیز» رفته که پرده از برخی زوایای شخصیتی مغفول مانده سیدحسن نصرالله بردارد. اثری که درباره جنگ و مبارزاتِ سید نیست و به یک حضور دو ساله در منطقه تهرانپارس تهران برمیگردد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مریم هدیهلو، تهیهکننده رادیو که در سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک در بخش مستندنگاری با پژوهش «باورهای اصیل یک کودککش» توانست دیپلم افتخار جشنواره پژواک را از آن خود کند، گفت: اثر «آزادمردعزیز» به این علت نامگذاری شد که درباره شهید سیدحسن نصرالله است، چون من دو کتاب را مورد مطالعه قرار دادم. یکی کتاب «آزادترین مرد جهان» و دیگری کتاب «سید عزیز». در واقع نام این اثر جشنواره پژواک، بر اساس این دو تا کتاب گرفته شد.
وی تأکید کرد: این اثر درباره شخصیت شهید سیدحسن نصرالله است و در مورد جنگ و مبارزات او نیست. در این اثر از خاطرات شخصی شهید سیدحسن استفاده کردم. در واقع این اثر، پرتره زندگی شهید نصرالله است. این پرتره از اینجا شروع میشود که در کتاب «آزادترین مرد جهان» گفته شد که در دورهای در دهه 60 سیدحسن نصرالله امام جماعت مسجدسیدالشهداء تهرانپارس تهران بود.
این تهیهکننده در ادامه اضافه کرد: من بارها از جلوی این مسجد بزرگ عبور کردم، اما هیچ وقت نمیدانستم در دورهای سیدحسن نصرالله حدود دوسال امام جماعت مسجد بود. این کلیدی بود که باعث شد من به دنبال این موضوع بروم.همه ما شخصیت سیدحسن را در حوزه مبارزاتی، جنگ و لبنان میشناسیم و هیچ وقت نمیدانستیم که در ایران درس میخواند یا امام جماعت بود و ....
تهیهکننده برنامههای «جهان سیاست» و ویژه برنامههای مناسبتی رادیو ایران تصریح کرد: بعد از بررسی این موضوع به سراغ افرادی رفتم که چهل سال قبل در این مسجد بودند. بعد از تحقیقات متوجه شدم همه این موارد زاییده تخیلات آدمهایی است که تاریخ شفاهی را بیان میکنند و این موضوع کاملا رد شد که ایشان امام جماعت تهران بودند. در مجموعه در اثر «آزاد مرد عزیز»، شخصیت تاثیرگذار شهیدسیدحسن پرداخت شد که خیلی معادلات جنگ را برای اسرائیل سخت کرده بود.
این مستندساز در خصوص جشنواره پژواک گفت:این جشنواره خدمت بسیار بزرگی به برنامهسازی رادیو در بخش مستند کرد، چون همه را به تکاپو انداخت. مستندسازی جزو گونههای بسیارسخت رادیویی است که زمانبر است. به دلیل کمبود بودجه و سخت بودن مسیر کمتر کسی سراغ مستندسازی در رادیو میرود. این گونه از برنامهسازی مغفول مانده بود که جشنواره پژواک احیا کرد.
انتهای پیام/