تاراج خاک به چه بهانه

اقتصاد ایران: جزیره هرمز نوروز امسال 14برابر بیش از ظرفیت گردشگری خود مسافر گرفت و کارشناسان حوزه گردشگری و محیط‌زیست می‌گویند، تعیین برد ظرفیت گردشگری برای عرصه‌های طبیعی می‌تواند از چنین پیامدهایی کم کند. ظرفیت برد، حداکثر افرادی هستند که می‌توانند از یک مقصد گردشگری طبیعی، بازدید یا در آن اقامت کنند، بدون اینکه آن مکان مورد تخریب قرار بگیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، رفتار گردشگران در جزیره هرمز در نوروز امسال اتفاق بسیار ناخوشایندی بود. تصاویر و عکس‌های منتشر شده از هجوم گردشگران و جمع‌آوری خاک هرمز و همراه بردن آن به‌عنوان یادگاری یکی از پیامدهای گردشگری بی‌ضابطه است که آثار بسیار مخرب زیست‌محیطی را به‌دنبال دارد. تخریب جنگل‌های شمال و غرب ایران و آتش‌سوزی جنگل‌ها و عرصه‌های طبیعی و تبدیل عرصه‌های طبیعی به زباله‌دانی در فصل اوج سفر نیز ازجمله اتفاقاتی است که در پی رواج گردشگری غیرمسئولانه رخ داده است. جزیره هرمز نوروز امسال 14برابر بیش از ظرفیت گردشگری خود مسافر گرفت و کارشناسان حوزه گردشگری و محیط‌زیست می‌گویند، تعیین برد ظرفیت گردشگری برای عرصه‌های طبیعی می‌تواند از چنین پیامدهایی کم کند. ظرفیت برد، حداکثر افرادی هستند که می‌توانند از یک مقصد گردشگری طبیعی، بازدید یا در آن اقامت کنند، بدون اینکه آن مکان مورد تخریب قرار بگیرد.



چارچوب‌های گردشگری پایدار تدوین می‌شود


شینا انصاری، معاون سازمان محیط‌زیست: نظام برنامه‌ریزی گردشگری طبیعی عقب‌مانده است. خلأ الزامات قانونی و نبود نظارت جدی دستگاه‌های متولی استانی و محلی موجب آسیب‌های جدی به طبیعت ایران شده است. مشکل دیگر بی‌توجهی به ظرفیت بُرد در گردشگری طبیعی کشور، به‌خصوص در ایام تعطیلات و نوروز است. توجه به گردشگری پایدار در شرایط فعلی نه یک انتخاب که ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. در بسیاری از مقاصد، شاهد گردشگری کنترل‌نشده‌ هستیم و یکی از راه‌های تقویت گردشگری پایدار، فراهم کردن زمینه مشارکت بخش‌ خصوصی و جوامع محلی در حفاظت، مدیریت و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی است. به همین دلیل با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره چارچوب‌های گردشگری پایدار و ضوابط مشترک تدوین و ابلاغ خواهد شد.



گردشگری بی‌دروپیکر است


عباس محمدی، کنشگر محیط‌زیست: به تاراج رفتن خاک هرمز اتفاق جدیدی نیست. سال‌ها به شکل انبوه برداشت و به خارج از مرزها انتقال ‌یافته است. داستان‌پردازی مرتبط با خوراکی بودن خاک  جزیره هم انگیزه برداشت را بیشتر کرد. گردشگری در ایران بی‌دروپیکر است و تخریب‌ طبیعت  ازجمله پیامدهای این نوع گردشگری است. متاسفانه کاری برای حفظ سرزمین انجام نمی شود.  وقتی تخریب ناشی از فعالیت‌های معدنکاوی، جنگل‌تراشی توسط دستگاه‌های دولتی، صید بی‌ضابطه و آسیب‌زا برای اکوسیستم دریایی و حتی قاچاق خاک هرمز به خارج از مرزها انجام می‌شود، سخت است که به مردم عادی بگوییم به خاک هرمز دست نزنید. قبح سوءاستفاده از سرزمین از بین رفته است و جزیره هرمز یک نمونه از آن است. بنابراین ایجاد همدلی بین مردم و دستگاه‌های دولتی به‌منظور اجرای بهتر قوانین و جلوگیری از تخریب محیط‌زیست لازم است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ