رونمایی از ۲ محصول دانش‌بنیان راهبردی صنعت نفت

اقتصاد ایران: با حضور معاون علمی رئیس جمهور در پردیس علم و فناوری انرژی اهواز، از محصولات دانش‌بنیان هوشمند پایش، کنترل و بازرسی خطوط نفت رونمایی شد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین افشین؛ معاون علمی رییس جمهور که به اهواز سفر کرده است، با حضور در پردیس علم و فناوری انرژی از دو محصول دانش‌بنیان «بازرسی الکترومغناطیسی لوله‌های نفت و گاز» و «سیستم مانتورینگ هوشمند در بستر خطوط فلزی» طراحی و تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان زیرمجموعه «گروه صنعتی مزید» رونمایی کرد.

قرار گرفتن ایران در جمع 5 کشور دارنده فناوری EMI

ابزار بازرسی الکترومغناطیسی Electro Magnetic Inspection (ای ام آی) با کاربرد در بازرسی فنی غیرمخرب لوله‌های بدون درز، نخستین محصول دانش‌بنیانی بود که در این مراسم رونمایی شد.

از این ابزار، برای صنعت حفاری استفاده می‌شود که برای نخستین بار در کشور و توسط متخصصان شرکت «ارزیابان دانا صنعت اعتماد»، وابسته به گروه صنعتی مزید، متناسب با نیاز صنعت نفت کشور طراحی و تولید شده است. این شرکت، تنها تولید کننده این دستگاه در ایران و آسیا به شمار می‌رود و می‌تواند نیازهای کشور در حوزه بازرسی‌ خطوط لوله را تامین کند.

در دنیا 5 شرکت ازجمله این شرکت دانش بنیان عضو پارک علم و فناوری خوزستان تولید کننده این تجهیز هستند که با تولید نسل دوم این تجهیز، فقط دو رقیب آمریکایی باقی می‌مانند.

جلوگیری از خرابی‌های پیش‌بینی نشده، جلوگیری از هزینه‌های ناشی از انجام نشدن به موقع کار و توقف‌های پرهزینه عملیات حفاری، از مهم‌ترین کارایی‌های این دستگاه به شمار می‌رود.

این تجهیز، به عنوان یک ابزار کارآمد به یاری بازرس فنی می‌آید تا عیوب طولی و عرضی و تغییرات ضخامت در جداره لوله را نمایش دهد.

قیمت نمونه‌های خارجی از 60 تا 105 هزار دلار عرضه می‌شوند اما نمونه ایران‌ساخت، علاوه بر تامین نیاز کشور که به کشورهای حوزه خلیج فارس هم صادر شده است، با قیمت تمام‌شده پایین‌تر و کیفیت هم‌پای نمونه وارداتی عرضه می‌شود.

این محصول ایران‌ساخت، علاوه بر خدمات پس از فروش تا به حال، بیش از 1.6 میلیون دلار صرفه‌جویی ازری به همراه داشته‌ است.

پیش از این پیمانکاران خارجی، در ازای ارائه خدمت برای هر شاخه لوله حفاری، 40 دلار به عنوان دستمزد به صنعت نفت کشور تحمیل می‌کردند اما با ورود دستگاه‌های ایرانی به این حوزه به علت ایجاد رقابت این هزینه برای پیمانکار داخلی، کمتر از 20 دلار شده که از این منظر نیز صنعت نفت کشور به شدت منتفع شده است.

 طراحی و تولید سامانه هوشمند پایش با استفاده از لوله‌های فلزی

در این مراسم همچنین از سامانه هوشمند استفاده از خطوط فلزی برای انتقال داده مانیتورینگ و کنترل Pipeline telecommunication system (پی ال تی) رونمایی شد.

متخصصان شرکت «صنعت الکترواکسین ایرانیان»، با محوریت گروه صنعتی مزید سامانه‌ای را اجرا کرده‌اند که از لوله های نفت و گاز موجود برای انتقال داده‌ها به منظور پایش وضعیت خطوط نفت و گاز استفاده می‌کند.

سامانه هوشمند PLT نوعی سیستم تله متری برای مانیتورینگ و کنترل است که در یک رویکرد نوآورانه، برای ایجاد لینک ارتباطی از بستر جداره لوله های فلزی موجود در صنایع نفت و گاز استفاده می‌کند.

استفاده از این سیستم در نقاط صعب العبور مانند نواحی کوهستانی و بیابانی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند تله متری مؤلفه‌های متفاوت را به صورت آفلاین یا آنلاین و در فواصل طولانی امکان‌پذیر کند.

این سامانه هوشمند، برای ایجاد ارتباطات و فرآیند پایش، به دیگر شبکه ها مانند GSM وابسته نیست و به تاسیس دکل‌های مخابراتی وابستگی ندارد و از بستر لوله های موجود به انتقال دیتا انتقال می‌پردازد که از این نظر توانسته است جایگاه ویژه‌ای را در سامانه‌های تله متری ایجاد کند.

از مهم‌ترین مزیت‌های این سامانه می‌توان به مواردی چون برخورداری از فناوری انحصاری و کاملاً ایرانی اشاره کرد که علاوه بر رفع هرگونه وابستگی، امکان اختلال و خرابکاری را توسط عناصر بیگانه را از بین خواهد برد.

علاوه بر این، عدم نیاز به نصب دکل و شبکه‌های رادیویی، ماهواره ای ، کابل و موبایل، قابلیت استفاده در مناطق صعب العبوری که سیستم مخابراتی وجود ندارد، تامین انرژی تا 5 سال و عدم استفاده از تغذیه خارجی، استفاده از بستر لوله برای تبادل داده، اجرای سریع‌تر نسبت به روش‌های مشابه و کاهش چشم‌گیر هزینه نهایی پروژه نسبت به روش های دیگر اشاره کرد.

با توجه به ایران‌ساخت بودن این محصول دانش‌بنیان، قابلیت تطبیق‌پذیری فوق العاده با شرایط ویژه کارفرمایان به دلیل داخلی بودن دانش وجود دارد.

پایان پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ