تولید نیروگاه‌های برقابی‌ به یک چهارم رسیده است

اقتصاد ایران: مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق گفت: هم اکنون کمتر از 15 هزار مگاوات‌ساعت برق به صورت روزانه توسط نیروگاه‌های برقابی تولید در حالیکه سال گذشته در همین بازه زمانی حدود ۶۰ هزار مگاوات‌ساعت بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اردشیر مذکوری با اشاره به شرایط متفاوت اقلیمی سال جاری از افزایش زودهنگام ورود به دوره اوج مصرف برق در کشور خبر داد و گفت: در سال جاری به لحاظ دمایی بهار گرم‌تری را نسبت به سال گذشته آغاز کرده‌ایم، به‌طوری‌که میانگین دمای وزنی در فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته حدود ۲ درجه افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: همین موضوع موجب شد تا در روز پنجشنبه ۲۱ فروردین حداکثر تقاضای مصرف برق به ۵۰۳۹۶ مگاوات برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: عبور میزان تقاضای برق از مرز ۵۰ هزار مگاوات در تاریخ ۲۱ فروردین سال جاری در حالی اتفاق افتاده که در سال گذشته این میزان مصرف در تاریخ ۲۲ اردیبهشت به ثبت رسیده بود و این موضوع نشان می‌دهد با افزایش زودهنگام دما پیک مصرف نیز زودتر از معمول فرا رسیده است.

مذکوری با اشاره به اینکه افزایش ناگهانی دمای هوا که بر اساس محاسبات به ازای هر یک درجه افزایش حدود ۱۸۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزاید، در خصوص استان‌هایی که در حال حاضر بیشترین تقاضای مصرف برق را به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: بررسی‌ها حاکی از آن است که استان‌های گرمسیری در فروردین امسال پیشتاز افزایش مصرف برق در کشور بوده‌اند و استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و یزد بیشترین افزایش تقاضای برق را به ثبت رساندند.

مذکوری در خصوص محدودیت استفاده از نیروگاه‌های برقابی تصریح کرد: ذخایر آبی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد کاهش یافته است و با توجه به اینکه لازم است این نیروگاه‌ها در ماه‌های تیر و مرداد – که عمق ناترازی و اوج مصرف برق رقم می‌خورد – بیشترین تولید را داشته باشند، در حال حاضر کمتر از ۱۵ هزار مگاوات‌ساعت برق به صورت روزانه توسط این نیروگاه‌ها تولید می‌شود و این در حالی است که این عدد در سال گذشته در همین بازه زمانی حدود ۶۰ هزار مگاوات‌ساعت بود.

مذکوری اظهار داشت: همچنین با توجه به محدودیت سوخت گاز در فصل سرد سال گذشته نیروگاه‌های بخار و سیکل ترکیبی با حداکثر ظرفیت فعال بوده اند و همین موضوع موجب تأخیر در انجام تعمیرات اساسی بسیاری از واحدهای نیروگاهی حرارتی شده است و پیش‌بینی می‌شود این تعمیرات تا پایان اردیبهشت‌ماه ادامه یابد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه گرمای زودرس به ویژه در استان‌های گرمسیری سبب شده است تا شاهد ورود زودهنگام سامانه‌های سرمایشی به مدار باشیم، گفت: از مردم عزیز کشورمان تقاضا داریم با رعایت الگوی مصرف و صرفه‌جویی، به ویژه در ساعات اوج بار صنعت برق را در حفظ پایداری شبکه و تأمین حداکثری برق یاری دهند.

وی در پایان اظهار داشت: بر اساس اندازه‌گیری‌های صورت‌گرفته در این روزهای سال، در طول شبانه‌روز دو بازه زمانی اوج مصرف برق بین ساعت ۱۱ تا ۱۵ و ۱۸ تا ۲۱ وجود دارد. لذا از مشترکان انتظار می‌رود در این بازه‌ها با مدیریت مصرف، نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند و مصارف مازاد خود را به ساعت‌های غیر اوج انتقال دهند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ