سرگردانی وزارت بهداشت در اتخاذ سیاست‌های کلان آی‌تی

اقتصاد ایران: در حالی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید به عنوان نهاد حاکمیتی برای ساماندهی و نظارت بر تجهیزات پزشکی و ملزومات درمانی، یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های آی‌تی را داشته باشد، اما متأسفانه در این حوزه با مشکلات جدی مواجه است .

نوشتار سیدمسیح فاطمی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های تأمین‌کننده محصولات تشخیصی و درمانی، به حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت، نگرانی‌ها و سوالات بسیاری را برمی‌انگیزد.در این متن کوتاه ، فاطمی از وضعیت افتضاح سیستم آی‌تی وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی انتقاد کرده و از کرمانپور خواسته است که از وزیر بخواهد تکلیف تیم آی‌تی این وزارتخانه‌ها را روشن کند. سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا هیچ‌کس پاسخگوی این وضعیت نیست و چرا پس از مدت‌ها هیچ تحولی در این زمینه ایجاد نشده است؟

از آنجا که اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نقش حیاتی در تأمین، نظارت و توزیع تجهیزات پزشکی و دارویی دارد، عدم وجود یک سیستم آی‌تی کارآمد در این بخش می‌تواند تبعات جدی به همراه داشته باشد. سوال مهم این است که با این همه تأخیر و مشکلات، چرا هیچ متخصص یا مدیری برای ساماندهی این وضعیت مسئولیت نمی‌پذیرد؟

شاید یکی از دلایل اصلی وضعیت نابسامان بخش آی‌تی وزارت بهداشت، به تصمیمات نادرست و عدم برنامه‌ریزی استراتژیک در این حوزه باز می‌گردد.

تا جایی که این بخش حتی نتوانست کنترلی بر روی شرکتهای تابعه خود داشته باشد . انحلال شرکت‌هایی مانند «آوای سلامت» و «آوای فناوری اطلاعات سلامت» که در دوران وزرای مختلف برای حل مسائل فناورانه وزارت بهداشت به دلیل شائبه های فساد احتمالا یکی از مثالهای عینی است.شرکتهایی که به جای درمان دردهای ای تی به حیاط خلوت مدیران تبدیل شده بودند.

در کنار «اوا سلامت»، چندین شرکت دیگر نیز در گذشته در وزارت بهداشت فعالیت می‌کردند که هرکدام در زمینه خاصی از خدمات آی‌تی و فناوری اطلاعات فعالیت داشتند. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به «شرکت فناوری اطلاعات سلامت» (FST) اشاره کرد که در حوزه توسعه و پیاده‌سازی نرم‌افزارهای مرتبط با مدیریت بیمارستانی و سیستم‌های اطلاعات سلامت مشغول به کار بود. همچنین «شرکت پژوهش و توسعه سیستم‌های سلامت» (PDSH) در زمینه طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریت منابع درمانی و زیرساخت‌های آی‌تی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فعالیت می‌کرد.

سرگردانی در سیاست های کلان آی تی وزارت خانه باعث شد بخش آی‌تی وزارت بهداشت از مسیر توسعه و به‌روزرسانی باز بماند و مشکلات امروزین به تدریج خود را نمایان کنند.

حالا با توجه به اینکه وزارت بهداشت و سازمان‌های تابعه آن مسئولیت سلامت مردم را به عهده دارند، اهمال در توسعه و اصلاح سیستم‌های آی‌تی نه تنها باعث کندی در فرآیندهای درمانی و تأمین تجهیزات پزشکی می‌شود، بلکه می‌تواند به بحران‌های جدی در این حوزه منجر شود. بنابراین، سؤال اصلی این است که آیا هنوز هم امکان بهبود وضعیت وجود دارد یا این که وزارت بهداشت باید با بررسی دقیق‌تر و پاسخگویی فوری، اقدامات لازم را انجام دهد؟

جای تاسف دارد ،زمانی که جهان به سمت استفاده هر چه بهینه تر از سیستمهای فناورانه میرود و دانش هوش مصنوعی در همه سطوح جولان میدهد ما همچنان اندر خم یک کوچه باریک و تاریک مانده ایم!

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ