تشخیص زودهنگام لازمه بهبود زندگی افراد مبتلا به اوتیسم در کردستان

اقتصاد ایران: سنندج- مسئولان کردستان سعی دارند با تمرکز بر تشخیص زودهنگام و مداخلات به‌هنگام، کیفیت زندگی افراد دارای اختلال اوتیسم را ارتقا بخشند ضمن اینکه سال گذشته ۴۰۷ مورد جدید در استان شناسایی شدند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اختلال طیف اُتیسم، پیچیده‌ترین و در عین حال شایع‌ترین اختلال در گستره اختلالات عصبی رشدی، با سایه‌ای از چالش بر ارتباطات اجتماعی و الگوهای رفتاری افراد، از دوران کودکی رخ می‌نماید و مسیری متفاوت را در زندگی آنان رقم می‌زند.

لزوم تشخیص زودهنگام و مداخلات مؤثر اختلال اتیسم در سنین اولیه

فرزانه بهرامی، معاون توانبخشی بهزیستی استان کردستان، ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته، بر اهمیت تشخیص زودهنگام و مداخلات مؤثر در سنین اولیه به عنوان کلید گشایش بسیاری از مشکلات این حوزه تأکید می‌کند.

به گفته بهرامی، اُتیسم با نقص پایدار در ارتباط و تعامل اجتماعی و رفتارهای تکراری و محدود شناخته می‌شود و شیوع آن در حدود یک درصد جمعیت تخمین زده می‌شود. این اختلال با علائمی نظیر مشکلات ارتباطی، علایق محدود، حرکات کلیشه‌ای، مقاومت در برابر تغییر و واکنش‌های حسی غیرمعمول بروز می‌کند.

وی افزود: تشخیص زودهنگام در بازه ۱۸ تا ۲۴ ماهگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که مداخلات به موقع می‌تواند تأثیر چشمگیری بر روند رشد و بهبود کیفیت زندگی این افراد داشته باشد و پذیرش این وضعیت را برای والدین تسهیل نماید.

وی یادآور شد: بر اساس آمار ارائه شده توسط معاون بهزیستی کردستان، در سال ۱۴۰۳، ۴۰۷ فرد دارای اختلال طیف اُتیسم (۹۳ دختر و ۳۱۴ پسر) در این استان شناسایی شده‌اند.

معاون توانبخشی بهزیستی استان کردستان اضافه کرد: در حال حاضر، ۲ پایگاه غربالگری و ۳ مرکز تخصصی اُتیسم شامل مرکز کانیان سنندج، ثنا سقز و امید بیجار فعال بوده و ۹۵ نفر از این افراد به طور فعال از خدمات این مراکز بهره‌مند می‌شوند.

فعالیت سه انجمن حمایت از اتیسم در کردستان

بهرامی گفت: علاوه بر این، ۳ انجمن حمایت از اتیسم در سنندج، بیجار و سقز نیز نقش مؤثری در حمایت از این جامعه ایفا می‌کنند.

وی اضافه کرد: خدمات ارائه شده توسط بهزیستی کردستان طیف وسیعی را در بر می‌گیرد؛ از تشخیص اولیه و ارجاع به کمیسیون‌های پزشکی تخصصی گرفته تا خدمات آموزشی و توانبخشی شامل گفتار درمانی، روانشناسی، شنوایی سنجی و کاردرمانی در مراکز روزانه. همچنین، مداخلات مرکز محور (بازی درمانی)، مداخلات والد محور، استفاده از روش‌های آموزشی ABA و تیچ و برگزاری جلسات فصلی ارزیابی روند درمان (Case Conference) از دیگر اقدامات بهزیستی در این راستا است.

اُتیسم با نقص پایدار در ارتباط و تعامل اجتماعی و رفتارهای تکراری و محدود شناخته می‌شود و شیوع آن در حدود یک درصد جمعیت تخمین زده می‌شود. این اختلال با علائمی نظیر مشکلات ارتباطی، علایق محدود، حرکات کلیشه‌ای، مقاومت در برابر تغییر و واکنش‌های حسی غیرمعمول بروز می‌کند

بهرامی در پایان از والدین گرامی دعوت کرد تا جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره‌مندی از خدمات، به سامانه اتیسم به نشانی Autism.behzisti.net مراجعه نمایند.

تحصیل ۱۲۳ دانش‌آموز دارای اختلال اتیسم در مدارس استثنایی کردستان

در همین راستا، آموزش و پرورش استثنایی کردستان نیز به ارائه خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی به ۱۲۳ دانش‌آموز دارای اختلال اتیسم (۳۵ دختر و ۸۸ پسر) در ۱۳ مدرسه استثنایی و یک مدرسه مستقل اتیسم در دوره‌های مختلف تحصیلی می‌پردازد.

قطعاً تشخیص به موقع در سنین زیر سه سال می‌تواند زمینه را برای مداخلات درمانی مؤثرتر فراهم آورد.

تلاش‌های بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی کردستان در ارائه خدمات تخصصی و آموزشی به افراد دارای اُتیسم، گامی ارزشمند در جهت ارتقای کیفیت زندگی این عزیزان و حمایت از خانواده‌های آنان محسوب می‌شود.

با وجود این اقدامات، افزایش آگاهی عمومی، تشخیص زودهنگام و فراهم آوردن امکانات و حمایت‌های بیشتر، همچنان از اولویت‌های اساسی در این حوزه به شمار می‌رود.

امید است با تداوم این تلاش‌ها و مشارکت فعال تمامی نهادها و افراد جامعه، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر استعدادها و توانمندی‌های این ۴۰۷ بارقه امید و سایر افراد دارای اُتیسم در استان کردستان باشیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ