بررسی روانشناسی پیچیده تصمیم‌گیری در کتاب «هنر انتخاب»

اقتصاد ایران: کتاب «هنر انتخاب» نوشته شینا اینگار به بررسی روانشناسی پیچیده تصمیم‌گیری می‌پردازد و راهکارهایی برای بهبود این فرایند پیشنهاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، ما آدم‌ها هر روز بارها و بارها دست به انتخاب می‌زنیم، حتی برای اینکه چای بخوریم یا شیر یا قهوه. پول‌مان را پس انداز کنیم یا فلان چیز را بخریم؟ مهاجرت کنم یا همین جا بمانم؟ در نهایت این انتخاب‌ها به خودمان و دیگران نشان می‌دهند که ما چه کسی هستیم، به عبارت دیگر همین انتخاب‌ها هستند که به هویت و زندگی مان شکل می‌دهند.

اما چرا و چطور انتخاب می‌کنیم؟ انتخاب‌های‌مان تابع میلی ذاتی اند یا برآمده از بستر فرهنگی ای که در آن زندگی کرده‌ایم؟ چرا گاهی تصمیماتی می‌گیریم که به ضررمان تمام می‌شوند؟ اصلاً این انتخاب‌ها واقعاً چقدر دست خودمان اند؟

شینا اینگار نویسنده و محقق هندی-آمریکایی به‌ویژه در زمینه تصمیم‌گیری و روانشناسی شناخته شده است. او در تورنتوی کانادا، از والدین مهاجر هندی به دنیا آمد و با چالش‌های شخصی از جمله نابینایی به علت بیماری‌ای نادر در نوجوانی مواجه شد.

«اینگار» تحصیلات خود را در مدرسه کسب‌وکار وارتون و دانشگاه استنفورد ادامه داد و اکنون به عنوان استاد در دانشکده کسب‌وکار دانشگاه کلمبیا فعالیت می‌کند. او با رویکردی تأمل برانگیز به سراغ این سوال‌ها می‌رود، در هنر انتخاب با رجوع به حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف از روان شناسی و فلسفه گرفته تا اقتصاد علوم سیاسی ادبیات و سینما نگاهی جامع به مفهوم انتخاب می‌اندازد.

کتاب «هنر انتخاب» (The Art of Choosing) در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، به بررسی روانشناسی پیچیده تصمیم‌گیری می‌پردازد. اینگار در این اثر، به چالش‌های ناشی از انتخاب‌های زیاد و تأثیرات فرهنگی و شخصی بر تصمیم‌گیری اشاره می‌کند و راهکارهایی برای بهبود فرآیند تصمیم‌گیری ارائه می‌دهد. او با بررسی چالش‌های انتخاب نشان می‌دهد که تصمیمات ما در دنیایی مملو از تحولات سیاسی فرهنگی و تکنولوژیکی چه پیامدهای گسترده‌ای دارند و چطور می‌توانیم با رویکردی تأملی و در عین حال عمل گرایانه با این چالش‌ها مواجه شویم.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم؛

«خانواده ام انتخاب کرده بودند به این کشور بیایند، ولی اینکه تا حد ممکن به هند و آداب و رسومش پایبند بمانند هم انتخابشان بود، با سیک ها زندگی می‌کردند. از اصول دینشان به دقت پیروی می‌کردند و ارزش اطاعت و فرمان برداری را به من هم می‌آموختند؛ اینکه چه بخورم چه بپوشم چه درسی بخوانم و بعدتر کجا کار کنم و با کی ازدواج کنم من اجازه داده بودم احکام آئین سیک و خانواده ام تمام اینها را برای من تعیین کنند. تازه در مدرسه بود که یاد گرفتم نه تنها طبیعی است خودم برای زندگی ام تصمیم بگیرم بلکه کار درست و ضروری همین است. تصمیم گیری برای زندگی ام به بستر، فرهنگی خصوصیات شخصی یا توانایی‌هایم ربطی نداشت؛ کارِ صحیح و درست بود؛ فقط همین برای یک دختر سیک نابینا که در معرض محدودیت‌های زیادی است چنین ایده‌ای بسیار کارآمد بود. ممکن بود دیدگاهم شبیه والدینم شود و تصور کنم مسیر زندگی ام از پیش نوشته شده است. یا می‌شد زندگی را زنجیره‌ای از اتفاق‌هایی ببینم که کنترلی روی آنها ندارم؛ به این ترتیب راهی داشتم تا برای پرسشهایی مثل اینکه چرا نابینا هستم یا چرا پدرم مُرد پاسخی پیدا کنم. با این حال انگار فکر کردن به زندگی از دریچه انتخاب بسیار امید بخش تر بود، از منظر آنچه هنوز ممکن بود و من می‌توانستم انجام بدهم.»

کتاب هنر انتخاب نوشته شینا اینگار با ترجمه سپیده رئیسی و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه با قیمت ۳۸۵ هزار تومان و توسط نشر بیدگل چاپ و عرضه شده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ