سمت و سوی بحران افسران ذخیره در ارتش اسرائیل
اقتصاد ایران: نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در یک تصمیم رادیکال؛ افسران ذخیره ناراضی از عدم آزادی اسیران اسرائیلی را کنار گذاشت.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بر اساس گزارشهای دریافتی، ژنرال تومر بار، فرمانده نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، دستور کنار گذاشتن افسرانی را صادر کرده که در میان حدود 1000 نفر از امضاکنندگان نامهای اعتراضی قرار دارند. این نامه که توسط «پرسنل هوایی در سطح ذخیره و بازنشستگی» تنظیم شده، خواستار تغییر اولویتهای جنگی و تمرکز بر بازگشت اسرای اسرائیلی به جای تداوم عملیات نظامی علیه مقاومت فلسطین در نوار غزه است.
ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز از این تصمیم حمایت کرده و آن را در راستای حفظ انضباط نیروهای نظامی دانسته است. منابع آگاه میگویند اگرچه بیشتر امضاکنندگان این نامه افسران بازنشسته هستند، اما حدود دهها نفر از آنها افسران ذخیره فعال محسوب میشوند که احتمالاً با اخراج از خدمت مواجه خواهند شد. جالب توجه است که برخی از افسران پس از مذاکره با مقامات نیروی هوایی، امضای خود را پیش از انتشار نهایی نامه پس گرفتهاند.
مقامات ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند که «استفاده از برند و جایگاه نیروی هوایی برای دخالت در مسائل سیاسی» را نمیپذیرند و معتقدند «غیرقابل تصور است که فردی در مرکز فرماندهی نیروی هوایی شیفت کاری داشته باشد و پس از آن بیرون برود و بیاعتمادی خود را نسبت به ماموریت ابراز کند.»
به نظر میرسد سیاست «مشت آهنین» فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی نشان از آن دارد که ایال زامیر قصد دارد، مانع توسعه اختلاف میان نیروهای ارتش و سیاستهای کابینه ائتلافی نتانیاهو شود. زامیر به وضوح نسبت به هرتسی هالوی، فرمانده پیشین به دیدگاههای نتانیاهو نزدیکتر است. اگر همچنان یوآو گالانت و هالوی نفرات اول نظامی رژیم صهیونیستی بودند، احتمالاً سیاست نرمتری را در این رابطه اتخاذ میکردند، زیرا اساساً با نتانیاهو و سیاستهای او به ویژه در خصوص اصلاحات قضایی اختلاف نظر داشتند.
بحرانهای متعدد داخلی در ساختار رژیم صهیونیستی
این رخداد تنها یکی از نشانههای فزاینده تنشهای داخلی در نهادهای رژیم صهیونیستی است که طی ماههای اخیر به شدت تشدید شده است. چالشهای متعددی ساختار حکومتی این رژیم را با بحرانهای جدی مواجه کرده است.
یکی از محوریترین اختلافات داخلی، موضوع معافیت یهودیان افراطی ارتدوکس (حریدی) از خدمت سربازی اجباری است. در حالی که نتانیاهو برای حفظ ائتلاف شکننده خود به احزاب مذهبی افراطی وابستگی شدید دارد، دیوان عالی رژیم صهیونیستی معافیت این گروه از خدمت نظامی را غیرقانونی اعلام کرده است.
با افزایش تلفات نیروهای صهیونیست در جریان تجاوز به غزه، خشم عمومی نسبت به معافیت حریدیها از خدمت نظامی به شدت افزایش یافته است. اعتراضات گستردهای در شهرهای مختلف سرزمینهای اشغالی شکل گرفته و برخی از سربازان ذخیره تهدید کردهاند در صورت ادامه این معافیت، از انجام خدمت داوطلبانه خودداری خواهند کرد.
فرسایشی شدن جنگ و تضعیف روحیه نظامیان
جنگی که نتانیاهو وعده داده بود در مدت کوتاهی با پیروزی قاطع به پایان خواهد رسید، اکنون بیش از 18 ماه است که بدون دستاورد مشخص ادامه دارد. طولانی شدن درگیریها موجب فرسایش روحیه در میان نظامیان صهیونیست به ویژه نیروهای ذخیره شده است.
احضار مداوم نیروهای ذخیره به خدمت، اختلال جدی در زندگی عادی و کسب و کار ساکنان سرزمینهای اشغالی ایجاد کرده و نارضایتی عمومی را به سطح بیسابقهای رسانده است. تظاهرات هفتگی علیه سیاستهای دولت نتانیاهو در تلآویو و دیگر شهرهای بزرگ، نشاندهنده عمق نارضایتی از مدیریت جنگ است.
شکاف بین مقامات سیاسی و نظامی
همزمان با تداوم جنگ، شکاف بین رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی نیز عمیقتر شده است. بسیاری از فرماندهان میانی و افسران ارشد بازنشسته، علناً سیاستهای جنگی کابینه افراطی نتانیاهو را به چالش کشیدهاند.
نظرسنجیهای داخلی نشان میدهد اکثریت قابل توجهی از ساکنان سرزمینهای اشغالی خواستار پایان یافتن جنگ هستند، اما کابینه ائتلافی نتانیاهو همچنان بر ادامه تجاوز به غزه اصرار میورزد.
این تحولات در مجموع نشان میدهد رژیم صهیونیستی با یکی از عمیقترین بحرانهای داخلی خود در دهههای اخیر مواجه است که میتواند پیامدهای گستردهای برای آینده این رژیم و منطقه داشته باشد.
انتظار میرود با احیای اصلاحات قضایی از سوی کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو اختلافات با ارتشیها بار دیگر افزایش یابد. در جریان فاز نخست اصلاحات قضایی حدود 40 هزار نیروی ذخیره ارتش اعلام کرده بودند که در صورت تصویب این لایحه از همکاری با ارتش برای همیشه انصراف خواهند داد.
انتهای پیام/