شکست تمام عیار «نتانیاهو» در سفر به واشنگتن
اقتصاد ایران: با توجه به آغاز جنگ تعرفهها، نخستین و اصلیترین عامل سفر «نتانیاهو» به واشنگتن، تعرفههای جدید وضع شده از سوی «ترامپ» بود. اقدام «ترامپ» موجب شد بورس «تل آویو» در همان روز اعلام تعرفههای جدید از سوی ایالات متحده، با کاهش ۳.۵ درصدی روبرو شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دومین سفر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن، آن هم چند ماه پس از نخستین سفر او- که بعد از ورود «دونالد ترامپ» به کاخ سفید انجام شده بود- در زمانی که «ترامپ» جنگ تعرفهها را در عرصۀ اقتصادی به راه انداخته است، سؤالات متعددی را به ذهن متبادر میکند. سؤالاتی که ماهیت حمایت «ترامپ» از رژیم صهیونیستی و قلدریهای رژیم صهیونیستی را زیر سؤال میبرد.
نگاهی به آغاز سفر «نتانیاهو»
سفری که «نتانیاهو»، پس از دیدار 4 روزه اش از مبدا مجارستان به سمت واشنگتن آغاز کرد، یک سفر پیش بینی نشده به حساب میآید، چرا که این سفر بدون برنامهریزی اولیه یا دعوت کاخ سفید صورت گرفت. این سفر، نتیجۀ آغاز جنگ تعرفهها به دست «ترامپ» بود؛ جنگی که با وضع تعرفه بر تمام کالاهای وارداتی، کفۀ تجارت با ایالات متحده را به نفع آمریکاییها سنگین خواهد کرد.
نگاهی به اهداف دیدار نتانیاهو و ترامپ
با توجه به آغاز جنگ تعرفهها، نخستین و اصلیترین عامل سفر «نتانیاهو» به واشنگتن، تعرفههای جدید وضع شده از سوی «ترامپ» بود. اقدام «ترامپ» موجب شد بورس «تل آویو» در همان روز اعلام تعرفههای جدید از سوی ایالات متحده، با کاهش 3.5 درصدی روبرو شود. این اتفاق در حالی رخ داد که بورس اسرائیل در طول جنگ پس از عملیات «طوفان الاقصی» کمتر از 1 درصد افول کرده بود، اما با آغاز جنگ تعرفهها از سوی «ترامپ» ،به ناگاه 3.5 درصد سقوط را تجربه کرد.
این مسئله یکبار دیگر این واقعیت را اثبات می کند که اقتصاد رژیم صهیونیستی کاملاً وابسته به ایالات متحده است و هرگونه افول یا رشد آن وابسته به این کشور است. حال، «ترامپ» تاجر با وضع تعرفه صهیونیستها را به سمت سقوط اقتصادی سوق داده است؛ سقوطی که در طول یک سال و اندی جنگ اتفاق نیفتاد، حالا با تعرفهگذاری «ترامپ» در حال وقوع است.
نکتۀ مهم آن است که در جریان سفر «نتانیاهو» و دیداری که در کاخ سفید انجام شد، پاسخ «ترامپ» به «نتانیاهو» برای کاهش تعرفههای وضعشده بر رژیم صهیونیستی منفی بود و «ترامپ» با وقاحت تمام به «نتانیاهو» گفت: شما هر سال کمکهای بلاعوض از ما دریافت میکنید.
حمله به ایران
دومین هدف «نتانیاهو» از سفر به ایالات متحده، مقابلۀ جدی این رژیم با جمهوری اسلامی در قالب نظامی بود؛ هدفی که طی سالهای اخیر از سوی صهیونیستها به عنوان یک هدف جدی مطرح شده است. صهیونیستها در دورۀ «بایدن» تلقی جدی از حمله به ایران نداشتند اما تصورشان این بود که در دورۀ «ترامپ» برای رسیدن به این هدف، راه چندان سختی در پیش نداشته باشند اما دیدار در کاخ سفید نشان داد این تصور، توهمی بیش نبوده است. حال، در چنین شرایطی رسانههای صهیونیستی پاسخ «ترامپ» به نخست وزیر اسرائیل را به معنای به سخره گرفتن «نتانیاهو» و تهدید غیر مستقیم وی توسط رئیس جمهور آمریکا توصیف میکنند؛ چرا که در کاخ سفید «ترامپ»، عملاً «نتانیاهو» را تهدید کرد که مبادا مانعی برای مذاکره با ایران ایجاد کند. در زمانی که «نتانیاهو» به دنبال حملۀ نظامی به ایران بود، «ترامپ» تنها به او گفت، مذاکره با ایران در حال انجام است. این بدان معنا است که او اجازۀ ورود به این مسئله را به «نتانیاهو» نداد.
تهدید جدیدی به نام ترکیه
سومین هدفی که رژیم صهیونیستی در آمریکا دنبال کرد، تعریف تهدید جدیدی به نام «ترکیه» در سوریه بود. صهیونیستها، طی یک ماه اخیر حملات خود را به سوریه افزایش دادهاند. آنها ترکیه را مهمترین مانع خود در سوریه میبینند. در سفر «نتانیاهو» به آمریکا، ترکیه به عنوان تهدیدی که درگیری با او قریب الوقوع است معرفی میشود، اما پاسخ «ترامپ» در این هدف هم به سخره گرفتن «نتانیاهو» است.
«ترامپ» به در اتاق بیضی شکل کاخ سفید و در مقابل لنز دوربینها به «نتانیاهو» گفت من دوست خوبی دارم که نامش «اردوغان» است. «ترامپ» این جمله را زمانی میگوید که «نتانیاهو» به دنبال از بین بردن «اردوغان» است. او ادامه داد: اردوغان مرا دوست دارد و من هم او را دوست دارم، اگر مشکلی با او داری میتوانم به تو در حل این مشکل کمک کنم.
اقدام علیه یمن
نقطۀ چهارمی که «نتانیاهو» در سفر به آمریکا دنبال میکرد، ضربه زدن به مقاومت یمن بود. در این حوزه، پاسخ «ترامپ» به سخره گرفتن نبود اما اجرای خواستۀ «نتانیاهو» هم نبود. او گفت ما به آنها ضربه زدیم. آنها ضربات سنگینی متحمل شدهاند و پس از این هم متحمل خواهند شد. جنگ علیه یمن ادامه خواهد داشت.
استمرار جنگ در غزه
شاید تنها نقطهای که «نتانیاهو» در سفر به واشنگتن به خواستۀ خود رسید، در خصوص استمرار جنگ در نوار غزه، با هدف تخلیه جمعیت این منطقه بود. «ترامپ» این خواستۀ صهیونیستها را تأیید کرد و در این زمینه با «نتانیاهو» همراهی کرد. وی با تأیید خواستۀ «نتانیاهو» گفت در حال ورود به یک توافق جدید برای مبادلهای جدید است تا تمامی اسیران رژیم صهیونیستی آزاد شوند و غزه در اختیار آمریکاییها قرار گیرد.
اما نکتۀ مهم آن است که در این زمینه هم «ترامپ» از موضع بالا با «نتانیاهو» برخورد کرد. تنها تفاوت این خواسته با دیگر خواستههای «نتانیاهو» این بود که خواستۀ او با موضع «ترامپ» بر هم انطباق داشت.
آنچه در سفر «نتانیاهو» به ایالات متحده رقم خود بنابر اذعان رسانههای صهیونیستی، یک شکست تمام عیار برای «نتانیاهو» در رسیدن به خواستههایی بود که با خود به آمریکا برده بود. اما توجه به این نکته نیز ضروری است که در این میان، مسئلۀ تعرفههای آمریکا، شاید تا رئیسجمهور بعدی آمریکا غیرقابل تغییر باشد و سایر موارد نامبرده ممکن است با تغییر شرایط دچار تغییر شوند.
انتهای پیام/