تحولات اوکراین| کی‌یف در آستانه رکود اقتصادی قرار دارد

اقتصاد ایران: نقش نهادهای اروپایی در ادامه درگیری نظامی، نگرانی از وضعیت پناهجویان اوکراینی در اروپا، تلاش زلنسکی برای خرید و تولید پهپاد، مخالفت مردم فرانسه با اعزام نیرو به اوکراین و بسته جدید کمک مالی بلژیک برای کی‌یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به گزارش نشریه "استرانا.او"، داده‌های مربوط به وضعیت اقتصادی اوکراین روندی نگران‌کننده را نشان می‌دهند و این کشور در آستانه ورود به یک رکود تورمی قرار دارد.

بر اساس اطلاعات این نشریه، تولید ناخالص داخلی اوکراین در پایان سال 2024 با رشدی معادل 2.9 درصد همراه بوده، در حالی که انتظار می‌رفت این رشد به 3.4 درصد برسد. افزون بر این، نرخ رشد اقتصادی در ماه‌های ژانویه و فوریه سال جاری تنها 1.1 درصد گزارش شده است.

در همین حال، نرخ تورم در کشور رو به افزایش است. این نشریه با استناد به داده‌های بانک مرکزی اوکراین اعلام کرده که تورم مصرف‌کننده در فوریه به 13.4 درصد رسیده و در ماه مارس از 14 درصد نیز فراتر رفته است. در این گزارش آمده است: «اقتصاددانان می‌گویند کشور در آستانه رکود تورمی قرار دارد، یعنی خطرناک‌ترین وضعیت اقتصادی که همزمان با رکود و تورم بالا همراه است.»

پیش از این برخی کارشناسان اقتصادی هشدار داده بودند که اوکراین استقلال خود را از دست داده و اقتصاد این کشور در وضعیتی اسف‌بار قرار دارد.

به گفته آنها، اوکراین از کشوری که زمانی به عنوان خط مقدم در برابر روسیه مورد حمایت قرار می‌گرفت، به سرزمینی تبدیل شده که صرفاً هدف کسب درآمد برای دیگران است. پیشنهادات ارائه‌شده از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده نشان‌دهنده این است که کشور در وضعیت بن‌بست قرار گرفته و هیچ‌گونه موفقیت اقتصادی برای اوکراین ممکن نیست و حتی پیشنهاد توافق معادن نیز تأییدی است بر اینکه اوکراین به‌طور کامل استقلال خود را از دست داده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهلمین (1140) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

نخست‌وزیر گرجستان: دولت پنهان اروپایی مأموریت دارند تا درگیری در اوکراین را ادامه دهند

ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان، اعلام کرد که آنچه او «دولت پنهان» می‌نامد، به نهادهای اروپایی مأموریت داده است تا درگیری در اوکراین را ادامه دهند.

توضیح اینکه: «دولت پنهان» معمولاً به گروه‌هایی از نهادهای امنیتی، اطلاعاتی، نظامی، مالی یا حتی نخبگان اقتصادی و سیاسی اطلاق می‌شود که ممکن است خارج از چارچوب رسمی دولت عمل کنند، اما قدرت و نفوذ زیادی بر تصمیمات اتخاذ شده دارند. این گروه‌ها معمولاً در برابر تغییر دولت‌ها و انتخابات مصون بوده و در سایه باقی مانده و قدرت خود را حفظ می‌کنند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران در شهر باتومی گفت: «دولت پنهان اروپایی به ساختارهای این قاره مأموریت داده تا درگیری نظامی در اوکراین را ادامه دهند. پیش‌تر، ساختارهای آمریکایی نیز در این روند مشارکت داشتند، اما اکنون این مأموریت به‌طور کامل به ساختارهای اروپایی واگذار شده است.»

به گفته کوباخیدزه، چنین اقداماتی همراه با تأمین مالی سازمان‌هایی انجام می‌شود که به گفته او درگیر «فرآیندهای ضددولتی» هستند و این سازمان‌ها صرفاً از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تأمین مالی می‌شوند.

نخست‌وزیر گرجستان همچنین تأکید کرد که مقامات این کشور اجازه نخواهند داد وضعیتی مشابه اوکراین در گرجستان تکرار شود و آن‌ها از منافع ملی خود دفاع خواهند کرد. وی با اشاره به اوضاع اوکراین افزود: «اکنون اوکراین کشوری ویران‌ شده است، اما همچنان روابط خوبی با کشورهای اروپایی دارد. گرجستان با خودداری از دریافت برچسب "اوکراین دوم" توانست از این سناریو اجتناب کند، و همین مسئله دولت پنهان را خشمگین کرده است.»

اتحادیه اروپا نمی‌داند با میلیون‌ها پناهجوی اوکراینی چه کند

به گزارش نشریه "یوراکتیو"، وضعیت حقوقی پناهجویان اوکراینی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است به دلیل فقدان یک برنامه مشخص برای ماندن آن‌ها پس از پایان درگیری نظامی در کشورشان، با تهدید مواجه شود.

در این گزارش آمده است که در فوریه 2022، دستورالعمل حفاظت موقت اتحادیه اروپا به اجرا درآمد که به شهروندان اوکراینی اجازه اقامت و کار در کشورهای اروپایی را می‌داد. اما با توجه به ادامه مذاکرات مربوط به آتش‌بس، این ابتکار ممکن است لغو شود. آتش‌بس می‌تواند به‌سرعت سناریو را تغییر دهد و کشورهای میزبان ناچار خواهند شد تصمیم بگیرند که آیا باید این اقدامات حمایتی را کنار بگذارند، بر ادغام پناهجویان اصرار بورزند یا آن‌ها را به بازگشت به وطن ترغیب کنند.

طبق اطلاعات مؤسسه اروپایی سیاست مهاجرت، برخی کشورها بدون آن‌که منتظر تصمیم بروکسل باشند، در حال اتخاذ تدابیری برای اعطای «وضعیت اقامت دائمی بلندمدت‌تر» به پناهجویان هستند. بدین ترتیب، لهستان قصد دارد به آن دسته از اوکراینی‌هایی که یک سال به طور پیوسته تحت حفاظت موقت بوده‌اند، اقامت موقت سه‌ساله اعطا کند. همچنین، در جمهوری چک، نوعی اقامت پنج‌ساله ویژه برای کسانی در نظر گرفته شده که بیش از دو سال در این کشور زندگی کرده‌اند و دارای شغل هستند. در آلمان نیز در پی تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، مبنی بر توقف کمک‌های نظامی به کی‌یف، انتظار می‌رود موج تازه‌ای از پناهجویان اوکراینی وارد این کشور شود.

ادعای ترامپ درباره نزدیک شدن به هدف حل‌وفصل درگیری اوکراین 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در حال برگزاری دیدارهایی با روسیه و اوکراین است و به هدف حل‌وفصل درگیری نزدیک می‌شود.

وی در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره تلاش‌های واشنگتن برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین گفت: «ما با روسیه دیدارهای خوبی داشتیم می‌کنیم. با طرف اوکراینی نیز گفتگو می‌کنیم. و به هدف نزدیک‌تر می‌شویم.»

ترامپ همچنین افزود که از ادامه حملات در جریان این درگیری خشنود نیست و تأکید کرد: «این مسئله‌ای بسیار وحشتناک است که باید هرچه زودتر متوقف شود.»

قصد زلنسکی برای افزایش خرید و تولید پهپاد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سخنرانی شبانه خود اعلام کرد که کی‌یف قصد دارد خرید و تولید پهپادها، از جمله پهپادهای مجهز به سامانه فیبر نوری، را افزایش دهد.

وی گفت: «امروز نشست ستاد فرماندهی را برگزار کردیم. مهم‌ترین موضوع، گزارش‌هایی درباره تولید پهپادها در اوکراین بود؛ ما حداکثر تلاش را برای افزایش آن انجام می‌دهیم. این شامل همه انواع پهپادها می‌شود: از پهپادهای کوچک مانند "ماویک" تا پهپادهای دوربرد. همچنین توانمندی‌های اوکراین در تولید سامانه‌های زمینی رباتیک را نیز افزایش می‌دهیم.»

زلنسکی همچنین افزود که کی‌یف بر روی پهپادهای مبتنی بر سامانه فیبر نوری کار می‌کند. به گفته وی، از ابتدای سال جاری، «بیش از 20 نمونه جدید از پهپادهای مجهز به سیستم هدایت فیبر نوری» تأیید و گواهی شده‌اند.

زلنسکی نماینده جدید اوکراین در سازمان ملل را منصوب کرد

براساس احکام منتشرشده در وب‌سایت رسمی دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین، آندری ملنیک، دیپلمات اوکراینی، به عنوان نماینده دائم این کشور در سازمان ملل متحد منصوب شده است و آندری کوستین، دادستان کل پیشین اوکراین، به عنوان سفیر اوکراین در هلند معرفی شده است.

زلنسکی همچنین با صدور احکام دیگری، سفرای جدید اوکراین در کشورهای لبنان، فنلاند، آرژانتین، پاراگوئه، چین و نروژ را نیز منصوب کرده است.

ارتش اوکراین مزدورانی از کلمبیا را به مرز مناطق سومی و کورسک منتقل کرد

خبرگزاری «نووستی» به نقل از اطلاعات مقامات آگاه در وزارت دفاع روسیه گزارش داده که نیروهای مسلح اوکراین مزدورانی از کلمبیا را به منطقه گلوبوکویه در مرز سومی و کورسک منتقل کرده‌اند. یک مقام نظامی با استناد به اطلاعات واحدهای شناسایی ارتش گفت: «آن‌ها کلمبیایی‌ها را به منطقه مرزی گلوبوکویه آورده شده‌اند.»

پیش‌تر، برخی نشریات اوکراینی به نقل از فرماندهان نظامی، حضور مزدوران کلمبیایی در یگان تهاجمی ارتش در منطقه کورسک را تأیید کرده بودند. ورود 200 نفر مزدور دیگر از این افراد در ماه آوریل پیش‌بینی می‌شود.

هکتور ایسیدرو آرناس نِیرا، سفیر جمهوری کلمبیا در مسکو، پیش‌تر به خبرگزاری «نووستی» گفته بود که مقامات بوگوتا اطلاعات دقیقی درباره تعداد شهروندان کلمبیایی شرکت‌کننده در درگیری اوکراین در اختیار ندارد، اما گزارش‌هایی مبنی بر کشته شدن حدود 70 تا 80 نفر از آن‌ها در نبردها وجود دارد.

در اواخر ماه مارس، بستگان مزدوران کلمبیایی مقابل ساختمان وزارت امور خارجه کلمبیا در بوگوتا دست به اعتراض زده و از دولت خواستند اطلاعاتی درباره سرنوشت عزیزانشان ارائه دهد.

وزارت دفاع روسیه بارها اعلام کرده است که مقامات کی‌یف از مزدوران خارجی به‌عنوان «گوشت دم توپ» استفاده می‌کند و نیروهای روسی نابودی آن‌ها را در سراسر خاک اوکراین ادامه خواهند داد. خود مزدورانی که برای دریافت پول به جنگ آمده‌اند نیز در مصاحبه‌های متعدد اذعان کرده‌اند که نیروهای اوکراینی هماهنگی ضعیفی دارند و شانس زنده ماندن در این جنگ اندک است، زیرا شدت درگیری نظامی در اوکراین با تجربیات قبلی آن‌ها در افغانستان و برخی کشورهای خاورمیانه قابل مقایسه نیست.

نخست‌وزیر بلژیک با بسته جدید کمک مالی به کی‌یف سفر کرده است

بارت دی ووِر، نخست‌وزیر بلژیک، روز دوشنبه عازم کی‌یف شد و انتظار می‌رود در جریان این سفر، از اختصاص بیش از یک میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین خبر دهد. این مبلغ از محل مالیات بر درآمد حاصل از دارایی‌های مسدودشده روسیه تأمین می‌شود. در این سفر، تئو فرانکن، وزیر دفاع، ماکسیم پروو، وزیر امور خارجه، و همچنین نمایندگانی از صنایع دفاعی بلژیک، نخست‌وزیر را همراهی می‌کنند.

وزیر دفاع بلژیک تصویری از خود و نخست‌وزیر را در کنار یک هواپیمای ترابری نظامی پیش از عزیمت از بلژیک در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد. به دلایل امنیتی، برنامه دقیق این سفر اعلام نشده است.

البته یادآوری شده که مقامات بلژیک با دست خالی به پایتخت اوکراین نمی‌روند. این سه عضو دولت بیش از یک میلیارد یورو کمک برای طرف اوکراینی به همراه دارند؛ مبلغی که از محل مالیات بر درآمد دارایی‌های مسدودشده روسیه در شرکت Euroclear تأمین شده است.

در حال حاضر، از مجموع 210 میلیارد یورو دارایی‌های مسدودشده روسیه در اتحادیه اروپا، 190 میلیارد آن در بلژیک نگهداری می‌شود. طبق قوانین بلژیک، شرکت سپرده‌گذاری Euroclear موظف است 25 درصد از درآمد حاصل از خدمات مالی را به عنوان مالیات پرداخت کند. از مجموع 4 میلیارد یورو درآمد سالانه پیش از مالیات از این دارایی‌های روسی، حدود یک میلیارد یورو وارد خزانه بلژیک می‌شود.

دولت بلژیک سال گذشته صندوقی به ارزش 1.7 میلیارد یورو از این منابع ایجاد کرد که برای تأمین مالی کمک به کی‌یف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 ابراز ناامیدی نامزد پست ریاست‌جمهوری لهستان از زلنسکی

کارول ناوروتسکی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری لهستان از حزب اپوزیسیون اصلی این کشور یعنی "قانون و عدالت"، اعلام کرد که از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، «عمیقاً ناامید» شده است.

وی شب گذشته در یک برنامه‌ تلویزیونی یادآور شد که لهستان نه‌تنها کمک‌های گسترده اقتصادی و نظامی به اوکراین ارائه کرده، بلکه به‌دلیل تصمیمات کمیسیون اروپا، در زمینه‌های مختلف تجاری در موضعی زیان‌بار قرار گرفته است.

نامزد پست ریاست‌جمهوری گفت: «کشاورزان لهستانی امروز با رقابت ناعادلانه‌ای از سوی اوکراین مواجه هستند. شرکت‌های حمل‌ونقل لهستانی نیز با همین وضعیت روبه‌رو هستند. همچنین باید یادآور شوم که پناهجویان اوکراینی از حمایت گسترده‌ای از سوی مردم لهستان برخوردار شدند و اقدامات دولت لهستان کمک بزرگی به ارتش اوکراین کرد.»

وی همچنین یادآور شد که هنوز مسئله نبش قبر قربانیان کشتار ولووین که در خاک اوکراین مدفون شده‌اند، حل‌وفصل نشده است. ناوروتسکی افزود: «لهستان در قبال این همه کمک، هیچ چیزی دریافت نکرد. اوکراین در واقع برخوردی شراکتی با ما ندارد. من از رئیس‌جمهور زلنسکی عمیقاً ناامیدم. او رفتاری ناپسند و متوقعانه دارد که هیچ‌گاه نباید با دولت لهستان در پیش گرفته می‌شد.»

او تأکید کرد که در صورت پیروزی در انتخابات و رسیدن به مقام ریاست‌جمهوری، تلاش خواهد کرد روابط با اوکراین را بر اساس «اصول مشارکت و همکاری برابر» بازسازی کند، در غیر صورت از حمایت از کی‌یف دست برخواهد داشت.

اتحادیه اروپا با ترامپ درباره کاهش تحریم‌ها علیه روسیه گفت‌وگو نکرده است

دیوید او. سالیوان، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در امور تحریم‌ها، اعلام کرد که مقامات بروکسل تاکنون هیچ‌گونه گفت‌وگویی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، درباره کاهش تحریم‌ها علیه روسیه نداشته است.

او. سالیوان شب گذشته در مصاحبه با خبرگزاری "بلومبرگ" گفت: «ما هنوز با آمریکایی‌ها درباره موضوع تحریم‌های روسیه گفت‌وگویی نداشته‌ایم.»

به نوشته این خبرگزاری، این دیپلمات اروپایی همچنین افزود که واشنگتن تاکنون تماسی با اتحادیه اروپا برای بررسی موضوع کاهش تحریم‌ها علیه روسیه نداشته است. وی در ادامه تأکید کرد که تحریم‌ها برای اتحادیه اروپا ابزاری ضروری برای اعمال فشار هستند، اما این ابزار باید «با تدبیر و به‌تدریج» مورد استفاده قرار گیرد.

در فرانسه از مردم خواسته شد علیه اعزام نیرو به اوکراین بسیج شوند

فلوریان فیلیپو، سیاستمدار برجسته فرانسوی، از شهروندان این کشور خواست تا علیه احتمال اعزام نیروهای نظامی به اوکراین بسیج شوند.

وی با اشاره به اظهارات اخیر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که گفته بود نیروهای فرانسوی نخستین کسانی خواهند بود که وارد این کشور می‌شوند، تأکید کرد که طراحان و حامیان جنگ در اوکراین همچنان از برنامه‌های خود دست نکشیده‌اند. فیلیپو در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما باید یک بسیج گسترده علیه این دیوانگی و در حمایت از صلح به راه بیندازیم.»

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در اواخر مارس اعلام کرده بود که پاریس و لندن قصد دارند نظامیان خود را در نقاط راهبردی اوکراین مستقر کنند. وی همچنین تاکید کرده بود که به همراه نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، درباره همکاری مشترک برای تقویت ارتش اوکراین به توافق رسیده‌ است.

فیلسوف روس: اروپا می‌خواهد مستقیماً با روسیه وارد جنگ شود

الکساندر دوگین، فیلسوف، جامعه‌شناس و تحلیل‌گر سیاسی روس معتقد است که اروپا با ابراز تمایل برای جنگ مستقیم با روسیه، دست به «حرکتی خودکشی‌آمیز» می‌زند.

وی در یک برنامه رادیویی در این باره توضیح داد: «آمریکایی‌ها دیگر نمی‌خواهند با ما بجنگند، ولی به اتحادیه اروپا این فرصت را داده‌اند که این مسیر را ادامه دهد... اروپا اکنون دست به حرکتی خودویرانگر زده است: آن‌ها واقعاً می‌خواهند مستقیماً با ما وارد جنگ شوند. این بسیار جدی‌تر از درگیری کنونی در خاک اوکراین است.»

پروفسور دوگین تأکید کرد که اگر ملت روس توانسته است ناپلئون و هیتلر را شکست دهد، جنگ با اتحادیه اروپایی که به گفته او «کاملاً از درون متلاشی و مملو از مهاجران شده»، چندان به درازا نخواهد کشید. وی افزود: «فکر نمی‌کنم که با اروپایی‌ها مشکل بزرگی داشته باشیم، با وجود فناوری‌هایشان... اگر آن‌ها به خود بیایند و اجازه دهند ما مسئله را مستقیماً با خود اوکراینی‌ها حل کنیم، این به نفعشان خواهد بود. اما اگر وارد جنگ شوند، این جنگ و عملیات نظامی در خاک اوکراین هرگز متوقف نخواهد شد.»

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ